Dest: 'Er is interesse, maar of ik ga, weet ik niet'

JesseTH, 28-06-2020 om 18:05, 13057 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest is zelf nog maar allerminst zeker of hij Ajax deze zomer gaat verlaten, zo vertelt hij bij het NOS Jeugdjournaal. De interesse - vooral van Bayern München - valt niet meer te ontkennen, maar dat betekent niet dat hij Amsterdam daadwerkelijk achter zich laat.

'Er zijn veel geruchten over, hè?', reageert hij op de vraag van een fan over zijn toekomst. 'Het is zeker nog niet besloten of ik naar Bayern München ga. De meeste mensen hebben nog geen enkel woord van mijzelf gehoord. Er is wel degelijk interesse, maar of ik ga, weet ik niet hoor.'

De transfersom die hij op zou moeten leveren, ligt tussen de twintig en dertig miljoen euro en dat bevalt hem wel. 'Ik speel hier pas één seizoen en ben al zo duur voor mijn positie en leeftijd. Dat geeft me alleen maar motivatie voor meer. Ik wil bijvoorbeeld de duurste back ooit worden. Dat geeft dan aan dat je een van de beste backs ter wereld bent. Ik wil over de vijftig miljoen euro heen.'

Of hij zal vertrekken tijdens de zomer of niet, Dest geniet van het spelen in het rood-wit van Ajax. 'Ik geniet ervan sinds dag één. Het is gewoon de beste club van Nederland. Ze hebben de meeste kampioenschappen op hun naam, dus het kan niet anders', pareert de back de opmerkingen dat anderen er mogelijk anders over denken.

'Je kunt je dromen uit laten komen'

Recent ging Dest langs basisscholen om daar te spreken voor kinderen. Hij legt nogmaals zijn doel daarvan uit. 'Ik probeerde de kinderen te inspireren en motiveren. Dat je probeert succesvol te worden in het leven en plezier hebt in wat je doet. Je kunt je dromen uit laten komen. Het is het mooist om dat te doen met iets wat je leuk vindt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
"Ik ben genoemd"
0 0
Henkjanklaas
op deze site blijft men maar speculeren of hij gaat of niet. We zien het wel. Gelukkig hebben wij op zijn posities nog meer smaken. Het helpt niks maar ik blijf het altijd frustrerend vinden als spelers vertrekken voor het nog grotere geld. Ons lot is dat we iedere keer opnieuw moeten beginnen.
Van Europese financial fairplay is totaal geen sprake. Nu weer ene Arthur voor 72,5 miljoen (GBP) naar Juventus... terwijl de zogenaamde expert dachten dat de transfersommen zouden worden gedrukt. Ik zou zeggen gewoon de hoofdprijs aan die clubs vragen voor alle Ajacieden.
1 0
BokkieBokstra
Sportieve ambities lijken me leuker, titels pakken, goed presteren met de USA. Of in mooie competities spelen. Als je de duurste back wilt worden moet je niet bij Ajax blijven.
0 0
Ajacied33
Het wordt hem gevraagd, maar vind het toch vreemd dat Dest in "ze" vorm spreekt als hij het over Ajax heeft. "Ze" hebben de meeste titels. Wij als fans spreken zelfs in "we" vorm. Maar goed, niks boeiends, viel me gewoon op
2 -1
Mivado
Verbaast me niets als hij voor de VS koos omdat dat interessant is in de markt
2 0
Sterspeler
Het valt me op dat dit een jongen is met relatief weinig realiteitszin. Hij zit enorm in zijn eigen belevingswereld. Desondanks hoop ik wel dat hij nog een seizoen blijft. ik vind hem beter dan van der Wiel destijds. Deze jongen kan echt wel doorgroeien.
1 0
Ajax27
Mag ie? Hij is 19... heeft net zn eerste halve seizoen Ajax 1 achter de rug, hij heeft mooie potten in Europa mogen spelen. Wordt nu gelinkt aan 1 van de mooiste en stabielste clubs van Europa. Kan het dan zijn dat je met je 19 jarig koppie eventjes op hol slaat? Natuurlijk is ie gecharmeerd als een dergelijke club langs komt. Ik denk dat de storm dadelijk wel wat overwaait, hij Nous aan alle kanten voorbij groeit, zich ontzettend sterk ontwikkeld en over 2-3 jaar met een aantal prijzen en een hele boel wedstrijden in de benen voor 40-50 miljoen naar een topclub verkast. Hij zal verdedigend en positioneel nog stappen moeten maken maar het is een vechter die het fysiek heeft, de snelheid heeft en technisch in staat is om iets te creëren. Alles wat een moderne opkomende back nodig heeft.
1 0
Sterspeler
Ik ben het helemaal met je post eens. Maar dat zijn hoofd op hol slaat doel ik niet op. Ik vind zijn gedachten vaak onnavolgbaar en het lijkt wel alsof hij met zijn hoofd op een andere planeet is. Krijg de indruk dat die ontzettend veilig is opgegroeid en weinig heeft meegemaakt.
1 0
Chesterson93
“De meeste mensen hebben nog geen enkel woord van mijzelf gehoord.” Precies, Sergiño, laat maar praten. Zelfs “fans” van je eigen club.
0 0
Frank1978
Het zit jou wel heel erg hoog hè? Ben jij de moeder van Dest of zo?
0 0
TheRiviera
Van mij mag hij verkocht worden. Als je deze reactie van hem leest dan merk je duidelijk dat hij niet de juiste mentaliteit heeft om door te gaan. Pas een seizoentje in de basis en nu al twijfels zaaien of hij blijft of niet.
1 0
Chesterson93
De juiste mentaliteit om door te gaan? Waar heb je het over? Als hij niet naar Bayern gaat, geeft hij alles voor Ajax. Op basis van wat bepaal jij zijn instelling? Ongelofelijk, de zielige houding van velen hier omdat iemand twijfelt tussen een aanbieding van een club met een (goed) plan voor hem en zijn huidige club.
0 0
Rood Gevaar
Als er echt 20 tot 30 miljoen gevangen kan worden, dan altijd doen voor iemand met zo'n mentaliteit.
2 0
Rockpotje
Het is zonde dat zo veel talentvolle voetballers de intelligentie van een tuinmeubel hebben. Op alleen talent kom je er niet.
0 0
Babayaka
Je doet nu een tuinmeubel echt te kort hoor.
0 0
Laurel
Ik wil graag heel duur worden want dan ben ik 1 van de beste..... de onzin in deze jongen zijn hoofd?!

Lekker verkopen voor veel geld - is geen Ajacied. Hij praat als een dure hoer van nog geen 20... neukt ook niet het lekkerst maar doet het wel alleen voor geld en hangt daar status aan.
0 0
Ferd
Als hij het andersom zou zeggen was het een goede instelling. Nu is het duidelijk hoe krom zijn mentaliteit is
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je zal maar Marco van Ginkel heten, in 2013 naar Chelsea zijn gegaan, en 7 jaar later 2 wedstrijden in Chelsea 1 gespeeld hebben...
2 0
Spectre
Ongelofelijk ja, en als je dan nog weet dat hij zelf naar Ajax wou maar Vitesse em liever naar Chelsea zag vertrekken. Die jongen kan straks terugkijken op een carriere waarin hij zelf weinig te vertellen had
0 0
blessure
Dest wil , denk ik, weg om dat hij een keer door Tadić op zijn fouten gewezen is.
0 0
Chesterson93
Daarom verlaat je een gehele club, denk jij?
0 0
Rujar
Lijken de teksten van Kluivert wel.
1 0
Simon1
Blaaskaak.
0 0
AFCA-B93
Als hij nog een keer voor 50 miljoen verkocht wilt worden moet hij niet naar Bayern gaan. Lijkt erop dat wanneer je daar speelt, je dat bijna tot je voetbalpensioen doet.
0 0
MarcelvTol1971
Als je wijs bent blijf je nog even, je bent er namelijk nog lang niet. Maar met deze zaakwaarnemer is de wijsheid meestal vaak ver te zoeken.
0 0
Santiago
Heeft niet alleen met de zaakwaarnemer te maken, maar ook met Dest zelf.
0 0
Professor
Ik vind het een fantastisch leuke speler maar ik denk dat er iemand uit zijn omgeving moet opstaan om hem wat beter te instrueren hoe hij met de media om moet gaan. In het voetbal kan hij nog veel leren maar in de media moet hij nog een berg leren.
0 0
3*stars*3
Mr Dest heeft duidelijk veel jaknikkers om zich heen verzameld.
Jaar geleden zijn debuut gemaakt in het 1e en hij komt over alsof we hem dankbaar moeten zijn, als hij nog 1 jaartje blijft.

Achteraf snap ik die explosie van Tadic wel richting hem want waarschijnlijk zorgde hij al een tijdje voor wat irritaties in de groep en zeker bij Tadic.
Geef Mazraoui maar een nieuwe kans, lijkt mentaal ook stabieler.
2 0
Chesterson93
Meen je dit serieus? Je tweede alinea zit vol met assumptie. Zag jou wel als iemand die dit soort dingen anders bekeek.
0 0
MaxBorggreve
Helemaal mee eens.
0 0
krachtpatser66
Keep dreaming, Dest. Je hebt nog niet eens 1/4 van je kwaliteiten getoond en nu al zover dromen. Best e Dest: stick to the reality en speel je zelf in de komende jaren in kijker. Bij wie?.: bij Ajax. Want je komt de komende jaren bij een topclub niet aan spelen toe. Daar gaat je carrière. Niet doen!. Wie brengt deze jongen tot verstand?.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Beste back wordt je door prijzen en prestaties niet alleen het geld van je oplevert. Neem voorbeeld aan Ziyech en geef Ajax wat terug
0 0
FTS95
Wat is dat nou voor een doel? De duurste back ooit worden...zucht..
4 0
PierreHeno
[zucht] 64e ...inderdaad... zo'n opmerking moet toch wel iets met zijn intelligentie te maken hebben...of is het verkeerd vertaald uit het Amerikaans?
1 0
Benleiden
Hopelijk blijft die, want deze jongen is zo ongelooflijk kompleet voor zijn leeftijd. 20-30 miljoen is ook véél te weinig.

Nous is echt een stuk minder, dus een alternatief hebben we ook niet direct klaarstaan.
0 0
BrandjeXL
Leg het eens uit want de pro Dest mensen op AS komen niet verder dat hij zo compleet is. Waarom is hij dan wel zo compleet?!
0 0
Benleiden
Sterk -en snel- aan de bal, nagenoeg twee-benig, veel loopvermogen, uitstekende actie-radius, licht voetenwerk, technisch zeer vaardig, fysiek in balans, goede voorzetting en dat allemaal op jonge leeftijd. Aardig kompleet kan ik zeggen, maar misschien denk jij er anders over. Ik weet alleen dat er in Europa niet veel beter -en met een hogere potentie- rondloopt. Ik vind het ook echt balen dat ie niet voor Nederland heeft gekozen.
0 0
PierreHeno
compleet door het lint....verder zou ik het ook niet weten.
0 0
wladimir
Beste wedstrijden heeft Ajax gespeeld met Joël Veltman als rechtsback. Natuurlijk was de Ligt toen RCV. Ik vind Dest en Mazraoui beide matige spelers. Wanneer 20-30 wordt geboden direct verkopen. In die Sven Botman zie ik wel echt potentie. Die gaat Oranje halen. Voornoemde hebben sowieso voor een ander land gekozen.
0 -1
mgtow
In Amerika is hij al een bekende voetballer. Snel verkopen dus voordat ze er daar ook achterkomen dat het een heel bescheiden backje is, qua voetbalkwaliteiten dan.
0 0
ajax4perez
Duurste Back ooit... hij zal nooit het bedrag van Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt halen.
0 -1
BrandjeXL
Die twee zijn dan ook geen backs.
3 0
JordanAFCA
Ben ik de enige die moe word van zijn houding?
4 0
Ajaxxxisdebeste
Reken maar alvast twee.
0 0
BrandjeXL
Het geld is een leuke extra maar al zou Ajax tien miljoen voor hem krijgen. Ik vind het simpelweg niet goed genoeg. Kan leuk draven langs de zijlijn maar heeft een heel matig rendement. Verdedigend is het simpelweg lachwekkend. Dus zowel Verdedigend als aanvallend heeft hij geen idee wat hij moet doen. Staat keer op keer aan de verkeerde kant te dekken. Heeft geen idee hoe hij moet staan. Met de bal aan de voet begint hij ergens zonder een idee te hebben waar het eindigt.
2 0
WZAWZDB14
Ik denk niet dat dest ooit meer gaat opleveren dan nu, dus lekker laten gaan
0 0
ajax4ever01
Ga maar weg Dest. Ondankbaar!
0 0
HulshofD
Blaaskaak.
0 0
markk
Zo vermoeiend deze discussie, 7 jaar mogen profiteren van de jeugd opleiding van Ajax en dan na 1 jaar al willen vertrekken. Als wij 20-25 miljoen voor hem kunnen krijgen dan zou ik hem laten gaan. Dat geld kunnen wij goed gebruiken voor Igor Gomes of versterkingen in het centrum van de verdediging/middenveld.
2 0