TG: 'Ajax zegt contract Nouri formeel op'

ArthurV, 30-03-2020 om 22:20, 21335 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft het contract van Abdelhak Nouri formeel opgezegd, zo geeft De Telegraaf maandagavond te kennen. Volgens de krant betreft het een formele actie omdat de verbintenis, die tot 1 juli 2020 doorliep, anders automatisch zou worden verlengd tegen dezelfde voorwaarden. 'Juist door zijn contract nu niet te verlengen, zou een fiscaal gunstigere regeling kunnen worden getroffen.'

'Ajax betaalt sinds de tragische gebeurtenis nog maandelijks het salaris van Nouri en blijft dat tot 1 juli doen', zo wordt er geschreven. 'Ajax blijft met de familie Nouri en letselschadeadvocaat John Beer in gesprek, zo wordt verzekerd. Ze streven naar een oplossing voor het conflict, waarin beide partijen zijn terechtgekomen.'

Ajax liet afgelopen vrijdag weten dat het de club een goed plan leek om een onafhankelijke partij over de kwestie te laten oordelen. Khalid Kasem, advocaat van de familie Nouri, liet in een uitzending van De Wereld Draait Door weten ook af te stevenen op een oordeel van derden. 

'Overigens was (de familie van) Nouri niet de enige die een formele opzeggingsbrief kreeg. Ook Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en een aantal jeugdspelers ontvingen die. Khalid Kasem en Ajax bevestigen dat de familie de brief heeft gehad, maar willen inhoudelijk geen commentaar geven', besluit het medium.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Vermoedelijk was dat niet zo gegaan als de familie akkoord was gegaan met het voorstel om zijn contract met 10 jaar te verlengen.
Het blijft een zeer gevoelige snaar raken en het maakt volkomen logisch veel emotie los dit bericht.

Moreel gezien moet Ajax er voor zorgen dat er een keurige regeling getroffen wordt,dit willen ook alle Ajax supporters en terecht.
Die intentie zal er ook zijn maar men is het niet eens over wat die regeling moet zijn, helaas wordt dit proces geweld aan gedaan door de rol die de woordvoerder van de familie speelt temeer daar zijn boek geen objectieve weerslag geeft van de stand van zaken.

Ik hoop dat Ajax zijn verantwoording neemt en Nouri en familie van een goede toekomst voorziet,helaas gaan zaken en emoties niet makkelijk door een deur.
0 0
Rukboor
Niet langer laten gijzelen door deze familie lijkt me het beste.
Ajax heeft al heel veel gedaan, maar genoeg zal het toch nooit zijn...………
Laat het maar voorkomen tot een gerechtelijke uitspraak.
Daarna kan Ajax nog altijd uit coulance alles doen wat redelijk is.
4 0
Finidi en Nwanko
Hele mooie optie....maar dat zal de familie uit alle macht willen voorkomen schat ik.
0 0
diamanti
Ik snap beide kanten wel en vrees dat het nog wel even gaat duren tot ze eruit zijn. We hebben allemaal natuurlijk wel makkelijk praten tot het je eigen kind, broer of zus is.
0 0
JordanAFCA
Het enige voordeel van deze crisis is dat Babel vertrekt.
0 -7
mickey2602
En jij volgt de club Ajax een beetje? Want dan had je vast wel geweten dat Babel voor een half jaar gehuurd was en dat hij sowieso terug zou gaan.
0 0
JordanAFCA
Als of ik dat niet weet... hij raakte geen ene knikker op het veld
0 -4
michel76
wat hebben die 2 dingen met elkaar te maken dan? iemand die een half jaar gehuurd is en die geen knikker raakt. ik zie het verband niet hoor. verklaar je nader!
0 0
JordanAFCA
En alle mensen die mij minnetjes geven vinden het blijkbaar verschrikkelijk dat Babel weggaat.. wat heeft hij nu toegevoegd in zijn periode bij Ajax? Kon amper op zijn benen blijven staan (letterlijk).
0 0
JordanAFCA
Dat ik dit nog moet verklaren is mij een raadsel maar goed. Ajax had de optie om Babel over te nemen na dat zijn huurperiode is afgesloten en dat doen zij dus blijkbaar niet (anders hadden zij hem overgekocht van Galatasaray). Maar de transferperiode is nog niet begonnen dus er kan nog van alles gebeuren. ALS Ajax Babel koopt dat snap ik dat hele beleid bij hun niet (want elke idioot kon zien dat hij er niks van bakt). En het verband er tussen is dat ik blij ben dat zijn half jaar er op zit omdat hij bizar slecht is.
0 0
FerdiZ
Die optie heb je zelf verzonnen. Is er nooit geweest..
0 0
driesterren***
Gelukkig dat er ook nog een verzekering is voor dit soort zaken! Maar niet meer dan normaal dat contract niet word verlengt! Verzekering neemt het over, er zou weinig veranderen voor de familie!
4 -2
Finidi en Nwanko
Nu Ajax opteert voor een derde onafhankelijke partij (arbitrage?) lijkt het mij dat de aansprakelijkheidsverzekeraar niet (genoeg) uitkeerd. Dat kan um ook zitten in de hoogte van de verzekerde som. Een verzekering is dus niet alles zeggend. Anders had Ajax al eerder z'n handen er vanaf kunnen trekken.
1 0
Benleiden
Logisch, Ajax is een bedrijf. Sommige mensen blijven maar denken dat Ajax een persoon is.
4 -3
FerdiZ
Nouri had in het seizoen 2015/2016 een contract voor 250.000. Elk jaar kwam er 50.000 bovenop en bij een kampioenschap nog 300.000. Als je dat verlengd voor het leven wordt wel heel gek natuurlijk
0 0
ST
Blijft zo dubbel allemaal. Logisch dat ze doorbetaald hebben tot het einde van zijn contract. Ik denk dat dit niet meer goed komt. In alle opzichten niet. Hopelijk komen ze nader tot elkaar en doen ze aan beide kanten water bij de wijn.
0 -2
ST
Best apart dat er geen aandacht wordt besteed aan het niet verlengen van Babel en Varela op deze site. Zeker in komkommer/Corona tijd
2 -2
VoorOnzePloeg
zijn huurcontracten, die lopen gewoon af
1 -1
suske
Beide word niet verlengt.
0 -2
KlasseLasse
babel is vorige week al gezegt dat contract gaan e niet verlengen en hij gaat gwn weer terug naar Turkije
1 -1
Jelephi
Ik ga dat optreden van die familie in DWDD nu steeds beter snappen. Ook dat boek.

Het geldkraantje wordt zo meteen dichtgedraaid dus de familie draait de duimschroeven even aan om Ajax extra onder druk te zetten. Ajax moet absoluut verantwoordelijkheid dragen maar zich niet laten manipuleren. Iets waar het wel erg op begint te lijken. Zodra het om geld gaat, zoekt die familie altijd maar de media.
28 -6
Mocrodammerr
Wanneer heeft de familie media opgezocht? Kasem voert niet de onderhandelingen namens de familie. Er zijn enkele journalisten die (emotioneel) nauw betrokken zijn bij deze zaak zoals Spaan en Willem Vissers.. maar Is het niet terecht dat zij financieel vergoed willen worden? net zoals bijvoorbeeld de onderhoudsmedewerkers bij nederlandse kazernes die werden blootgesteld aan chroom huppeldepup giftige troep (?).. die eisen ook geld van de staat onder het mom van deze letterlijke quote "gaat mij niet om het geld, ik wil dat mijn gezin een zorgeloos leven kan leiden". De Nouri familie heeft volkomen gelijk. Ajax heeft een vies spel gespeeld vanaf het begin door van alles te ontkennen..Dáár zou je je juist zorgen om moeten maken - niet om de Nouri's die - terecht - gecompenseerd willen worden.
3 -39
WantAmsterdam
Gewoon bizar hoe je denkt, ze zijn moslims en Marrokaans, daarom moet ik ze koste want alles verdedigen. Totale onzin wat je uitkraamt, ze zijn eigenlijk al meer dan genoeg gecompenseerd. Komt daarbij dat eigenlijk alleen appie het recht op het geld had. Die vergelijking die je maakt is sowieso onzin. Zoals gezegd, zijn ze al gecompenseerd met het salaris en die kosten die Ajax voor nouri betaald. Tweede is, niemand heeft opzichtig nouri iets willen aandoen, was gewoon een menselijke fout. Zwaar kut, maar dat kan je nu niet meer veranderen. Tenslotte, zoals zo vaak gezegd, die hartstilstand kon Ajax sws niet voorkomen, dus een bepaalde schade was er sws geweest.
8 0
Minsc
Ja ja, Kasem voert niet de onderhandelingen maar zit wel met de familie in de studio en voert het woord! En heeft het er dan over dat Appie net zo goed was als Frenkie en daarom wel bij Barcelona terecht zou zijn gekomen.
Wat moet Appie nou met meer dan 5 miljoen? Kan hij niks mee maar z'n familieleden kunnen dan wel ieder uurtje tegen een belachelijk tarief factureren zonder dat Appie er iets tegen kan doen.
6 -1
Libero
Hoe naïef kan je zijn? Ajax heeft zeker fouten gemaakt, met name om het aanvankelijk aan Rutger Arisz over te laten, maar heeft ook aansprakelijkheid én de gemaakte fouten in de communicatie met de Nouri's bekend.
In die toespraak toonde Sar zich allesbehalve koud of zakelijk, Arisz is daarna de laan uit gestuurd.
Het gaat nu alleen nog maar om hoevéél geld er uitgekeerd wordt en reken maar dat het zo lang duurt omdat de advocaten (ja, met instemming van de familie) ervoor zórgen dat het zolang duurt en hopen op een schikking.
Natúúrlijk hebben die gasten een persoonlijk belang, denk je nou echt dat Kasem daar al over de vloer kwam voordat Appie instortte? Welnee, die is door Petor RRR daarnaartoe gestuurd. Die is nog steeds bitter dat Ajax hem geen functie wilde toebedelen en altijd op zoek naar een vinger in de pap.
Kasem is echt een heel sneaky figuur die niet wist hoe snel hij John Beer erbij moest halen. Dat doe je echt niet omdat je op zoek bent naar 'closure'. Dan zeg je openlijk dat het om de pecunia gaat.
Daarna werd het niets anders dan een ordinaire smeercampagne, wel alles tussen neus en lippen door om de publieke steun en sympathie niet te verliezen, maar wel zeer gecalculeerd telkens weer de media opzoeken en roepen dat Ajax het af laat weten en dingen als "alle professoren staan aan onze kant", da's pure oorlogstaal.
Ondertussen schijnt er al vijf miljoen aangeboden te zijn, naast alle reeds gemaakte kosten en de beloofde medische kosten in de toekomst. Het gekochte huis van 6 ton schijnt ook al door Ajax betaald te zijn, maar dat weet ik niet zeker.
Het gaat nu alleen nog maar over het welles-nietes van 'Appie zou wereldtop geworden zijn en daar hoort de vergoeding op gebaseerd te worden'.
Kan je het de familie kwalijk nemen? Nee, niet dat ze voor een riante vergoeding gaan, maar wel dat het onder het mom is van eerst zoeken naar de feiten en nu is het zoeken naar afronding.
10 -1
GeleenAjax
Salaris tot nu toe doorbetaald, schijnbaar meebetaald aan de (aanpassingen) in de woning. Een schadevergoeding is logisch, maar er zijn grenzen.
En ja, de familie zoekt zeker de media: ze zullen vast op uitnodiging daar geweest zijn, maar net als 'ja', mogen ze ook 'néé' zeggen...
12 -1
BRAMHOUTEN
Dit is gewoon een verzekeringskwestie. Hier is ajax voor verzekerd. Ajax hoeft dit niet zelf te betalen. Alleen duurt dit altijd jaren voordat er wat uitgekeerd gaat worden. In de tussentijd krijgt nouri gewoon goede zorg. Dat is in Nederland goed geregeld. Hij krijgt gewoon een pgb budget en daar kunnen ze zorg voor inkopen aangezien de familie zelf de zorg regelt ontvangt de familie dat geld ook. Dus je kan wel roepen dat ajax een vies spelletje speelt maar dat is in mijn ogen niet terecht. De woordvoerder geeft aan dat het de familie niet om het geld te doen is. Maar wat willen ze dan?
15 -1
Rukboor
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
0 0
BRAMHOUTEN
Iedereen weet dat dit gewoon een verzekeringskwestie is. Ajax is hier voor verzekerd. Zal je uit een droom halen, dit kan wel meer dan 10 jaar duren voor er wat uitgekeerd gaat worden. In Nederland krijgen de patiënten gewoon zorg, dat is gewoon goed geregeld. De familie krijgt gewoon pgb budget om de verzorging thuis van nouri te regelen.
9 0
Finidi en Nwanko
Nou zoals ik hierboven ook al heb geschreven vraag ik mij af of dit om een verzekeringskwestie gaat. Er staat dat Ajax in contact blijft met John Beer. Bij afwikkeling van een verzekeringskwestie speelt de klant (Ajax in dit geval) geen enkele rol.
Ajax heeft daar geen zeggenschap in, een verzekeraar is immers geen liefdadigheidsinstelling! Juristen van de verzekeraar wikkelen de schade af.

Daarbij hoor ik Ajax ook nooit spreken over diens verzekeraar die er mee bezig is. Want dat zou voor Ajax immers het makkelijkst en bij verzekeringskwesties het meest voor de hand liggend zijn. Ik denk daarom dat de verzekerde som ontoereikend is of dat de verzekeraar hélemaal niet uitkeerd.
0 0
zlatan505
De advocaten die de verzekeraar heeft ingeschakeld vertegenwoordigen gewoon Ajax in deze zaak hoor. En in een zaak met zoveel impact en financieel belang wordt de cliënt (Ajax) gewoon betrokken.

Ajax zegt nooit iets over de verzekeraar(s) omdat het geen toegevoegde waarde. Het zou alleen maar overkomen alsof Ajax gaat vinger wijzen en het allemaal aan de verzekeraar zou liggen dat het een aantal jaar duurt. En dat is niet zo: dit soort zaken duren altijd jaren, soms zelfs decennia.
0 0
Finidi en Nwanko
Sorry, ik ben zelf schadecorrespondent. Een verzekeringsmaatschappij is een zelfstandig opererend bedrijf met een eigen verlies en winst rekening. De juristen of schadeafhandelaars (al dan niet extern) die zich met deze zaak bezighouden, worden betaald en werken in opdracht van de verzekeraar. Dat is de risicodrager.
Ajax zal zeker enigszins betrokken worden en daar blijft het ook bij. Ruimhartig uitkeren omdat het een bekende voetballer betreft kan tot presedentwerking leiden. En dat is echt niet wat verzekeraars willen.

Dit soort zaken kan jaren duren, sommige dossiers liggen met gemak vijf jaar in de kast. Wat mij betreft mag Ajax verwijzen naar de verzekeraar. Zoals gezegd zijn zij het die schade afwikkelen. Als Ajax daarnaast uit liefdadigheid extra geld wil uitkeren dan is dat uiteraard mogelijk (coulance).
1 0
Joseph
750.000 aan doorbetaald salaris vind je geen compensatie? Vertel dat maar aan die onderhoudsmedewerkers die maximaal 15.000 euro konden krijgen.

John de Beer is slim genoeg om anderen zijn vuile werk te laten doen. Die gaat daar niet zelf zitten om te zeggen dat Nouri te weinig krijgt, dat valt niet goed. John de beer speelt een vies spelletje, daar zou je je juist zorgen om moeten maken. Ajax heeft nooit gezegd dat ze zijn zorg niet meer willen betalen. Gekke dromen over vele miljoenen zijn niet realistisch, Nouri had helaas niet het fysiek voor topsport.. Als er toch dergelijke bedragen komen, hoop ik dat de marionetten van Beer door het stof gaan.
19 0
Finidi en Nwanko
Ik vind wel dat Nouri recht heeft op een fonds waarin goede zorg is opgenomen en kosten voor levensonderhoud (op enig niveau).
0 0
Rukboor
Eens, maar dan hoeft toch niet een hele familie miljonair te worden en in Mercedes' en blijven rijden. Abdelhak was hun kip met de gouden eieren, zijn oudste broer regelde de financiële zaken en rijdt samen met papa in de witte Mercedes.
Niemand daar denkt nog aan werken schijnbaar?
2 0
Finidi en Nwanko
Eens! Ik ben sterk tegen het verrijken van de familie. 24/7 zorg door 1 persoon per shift en kosten van levensonderhoud gedurende zijn levensverwachting.

Ze gokken nu op pgb denk ik, mogelijk de reden waarom ze Nouri naar huis hebben gehaald. Nederland kent geen ruimhartige smartegeldvergoeding zoals bijv in de USA.

Om de zorg aan Nouri te waarborgen zou ik er voor kiezen om het geld in een fonds te storten en maandelijks op declaratiebasis uit te keren. Dit om te voorkomen dat familie het geld opmaakt aan bling bling en zorgverlening aan Nouri vertroebeld.
0 0
dianaajax
een advocaat die een boek schrijft / dan weet je genoeg
28 0
Mocrodammerr
jij weet kennelijk niet genoeg. hij is relationeel betrokken bij de familie Nouri. Khalid Kasem is familie van de Nouri's. Hij heeft alles uitstekend en keurig verwoord.
1 -37
Rukboor
Khalid Kasem is werkzaam op Advocatenkantoor De Vries
2 0
Libero
Dat hij familie is verzin je gewoon.
10 0
Minsc
Ze noemen elkaar allemaal 'broer', zal dus wel familie zijn.
9 0
GeleenAjax
En daarbij schuwt hij geen enkele mogelijkheid om Ajax door het slijk te halen.
16 0
Bjorn
Logisch en dus geen conclusies uit trekken.
3 0
ajax4perez
Het is al super netjes dat Ajax dit allemaal zo doorbetaald heeft.
Het wordt nu alleen maar makkelijker om tot elkaar te komen en een goede regeling te treffen.

Geen oude wonden open maken dmv weer met de vinger te wijzen waar de schuld ligt maar nu als fatsoenlijke mensen een streep onder dit verhaal kunnen zetten.
5 0
Cello
Niet verrassend. Zat eraan te komen en was te verwachten.
2 0
WantAmsterdam
Onder meer ja, maar dan alle contracten die afliepen.
0 0
ajaxminimax
Ja het is even hard om te lezen, maar het is in feite gewoon een logische actie van Ajax.
16 -1
Babayaka
Hoezo? De gewone man wordt na ziekte 70procent uitbetaald en een max van 2 jaar.
Nouri is 3 jaar 100procent uitbetaald, plus zijn onkosten. Plus hij had niet het cintract van een bruin brood en een pot pindakaas.
1 0
afcas
De gewone man wordt na ziekte door schuld van de werkgever beter gecompenseerd dan 70% salaris...
0 0
edalm
Volgena mij is er nog niets vastgesteld over wel of geen schuld
0 0
FlyingDutchMan
Al bekend welke jeugdspelers te horen gekregen dat ze daadwerkelijk weg moeten?
4 0
Danos
Ja daar ben ik meer benieuwd naar dan dit met Nouri omdat een logisch gevolg is.
2 0
bremovic
Voor het leven een contract
1 -24
Bky
Contract voor het leven heb je niet zoveel aan, letterlijk niet, gezien zijn gezondheidssituatie, dan krijg je namelijk weer een heel juridisch spel als hij onverwachts overlijd. Gewoon een afhandeling en voor altijd herinneren wat voor geweldige speler dit was.
0 0
VoorOnzePloeg
en geweldig persoon
0 0
Sanalologo
Contracr voor het leven? Hoe lang heeft hij nog te leven? En wat gebeurt er daarna?

Gewoon een bedrag geven, en maak het royaal.
0 0
niquedegraaff
Zo werkt het niet. Besef dat Ajax ook al een hoop geïnvesteerd heeft in zijn opleiding he. Men doet alsof alleen de familie financieel er onder lijdt. Uiteindelijk moet je er met één afspraak uitkomen. En dat is niet iemand voor het leven op je balans zetten. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Daarmee zet je de club in een gevaarlijke uitgaande geldstroom.

Éénmalig een goede uitkering zou moeten volstaan.
1 0
Leviathan
Schiet je niets mee op. Ze kunnen beter 1x een goed bedrag uitkeren waarmee Nouri nooit wat te kort zal komen en de familie het ook goed kan hebben. Dan ben je van elkaar af even hard gezegd, maar dan kan je als Ajax zijnde normaal contact houden zonder dat er verplichtingen naar elkaar zijn. En waar Ajax wat kan betekenen op een ander vlak als geld later zullen ze dat ook zeker doen.
3 0
BokkieBokstra
Misschien ook geen gek idee om jaarlijks een bedrag over te maken. Een contract voor het leven. Had mooi geweest.
0 -9
Rukboor
Tuurlijk BokkieBokstra!
Ajax is Sinterklaas om een hele grote familie als miljonairs te laten leven tot in lengte van jaren omdat ……..
Laat maar zitten ook.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Sorry hoe tragisch ook, dat is echt emotie praat geen realistisch kijk
10 0