TG: 'Ajax zegt contract Nouri formeel op'

ArthurV, 30-03-2020 om 22:20, 22260 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft het contract van Abdelhak Nouri formeel opgezegd, zo geeft De Telegraaf maandagavond te kennen. Volgens de krant betreft het een formele actie omdat de verbintenis, die tot 1 juli 2020 doorliep, anders automatisch zou worden verlengd tegen dezelfde voorwaarden. 'Juist door zijn contract nu niet te verlengen, zou een fiscaal gunstigere regeling kunnen worden getroffen.'

'Ajax betaalt sinds de tragische gebeurtenis nog maandelijks het salaris van Nouri en blijft dat tot 1 juli doen', zo wordt er geschreven. 'Ajax blijft met de familie Nouri en letselschadeadvocaat John Beer in gesprek, zo wordt verzekerd. Ze streven naar een oplossing voor het conflict, waarin beide partijen zijn terechtgekomen.'

Ajax liet afgelopen vrijdag weten dat het de club een goed plan leek om een onafhankelijke partij over de kwestie te laten oordelen. Khalid Kasem, advocaat van de familie Nouri, liet in een uitzending van De Wereld Draait Door weten ook af te stevenen op een oordeel van derden. 

'Overigens was (de familie van) Nouri niet de enige die een formele opzeggingsbrief kreeg. Ook Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en een aantal jeugdspelers ontvingen die. Khalid Kasem en Ajax bevestigen dat de familie de brief heeft gehad, maar willen inhoudelijk geen commentaar geven', besluit het medium.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Vermoedelijk was dat niet zo gegaan als de familie akkoord was gegaan met het voorstel om zijn contract met 10 jaar te verlengen.
Het blijft een zeer gevoelige snaar raken en het maakt volkomen logisch veel emotie los dit bericht.

Moreel gezien moet Ajax er voor zorgen dat er een keurige regeling getroffen wordt,dit willen ook alle Ajax supporters en terecht.
Die intentie zal er ook zijn maar men is het niet eens over wat die regeling moet zijn, helaas wordt dit proces geweld aan gedaan door de rol die de woordvoerder van de familie speelt temeer daar zijn boek geen objectieve weerslag geeft van de stand van zaken.

Ik hoop dat Ajax zijn verantwoording neemt en Nouri en familie van een goede toekomst voorziet,helaas gaan zaken en emoties niet makkelijk door een deur.
0 0
Rukboor
Niet langer laten gijzelen door deze familie lijkt me het beste.
Ajax heeft al heel veel gedaan, maar genoeg zal het toch nooit zijn...………
Laat het maar voorkomen tot een gerechtelijke uitspraak.
Daarna kan Ajax nog altijd uit coulance alles doen wat redelijk is.
4 0
Finidi en Nwanko
Hele mooie optie....maar dat zal de familie uit alle macht willen voorkomen schat ik.
0 0
diamanti
Ik snap beide kanten wel en vrees dat het nog wel even gaat duren tot ze eruit zijn. We hebben allemaal natuurlijk wel makkelijk praten tot het je eigen kind, broer of zus is.
0 0
JordanAFCA
Het enige voordeel van deze crisis is dat Babel vertrekt.
0 -7
mickey2602
En jij volgt de club Ajax een beetje? Want dan had je vast wel geweten dat Babel voor een half jaar gehuurd was en dat hij sowieso terug zou gaan.
0 0
JordanAFCA
Als of ik dat niet weet... hij raakte geen ene knikker op het veld
0 -4
michel76
wat hebben die 2 dingen met elkaar te maken dan? iemand die een half jaar gehuurd is en die geen knikker raakt. ik zie het verband niet hoor. verklaar je nader!
0 0
JordanAFCA
En alle mensen die mij minnetjes geven vinden het blijkbaar verschrikkelijk dat Babel weggaat.. wat heeft hij nu toegevoegd in zijn periode bij Ajax? Kon amper op zijn benen blijven staan (letterlijk).
0 0
JordanAFCA
Dat ik dit nog moet verklaren is mij een raadsel maar goed. Ajax had de optie om Babel over te nemen na dat zijn huurperiode is afgesloten en dat doen zij dus blijkbaar niet (anders hadden zij hem overgekocht van Galatasaray). Maar de transferperiode is nog niet begonnen dus er kan nog van alles gebeuren. ALS Ajax Babel koopt dat snap ik dat hele beleid bij hun niet (want elke idioot kon zien dat hij er niks van bakt). En het verband er tussen is dat ik blij ben dat zijn half jaar er op zit omdat hij bizar slecht is.
0 0
FerdiZ
Die optie heb je zelf verzonnen. Is er nooit geweest..
0 0
driesterren***
Gelukkig dat er ook nog een verzekering is voor dit soort zaken! Maar niet meer dan normaal dat contract niet word verlengt! Verzekering neemt het over, er zou weinig veranderen voor de familie!
4 -2
Finidi en Nwanko
Nu Ajax opteert voor een derde onafhankelijke partij (arbitrage?) lijkt het mij dat de aansprakelijkheidsverzekeraar niet (genoeg) uitkeerd. Dat kan um ook zitten in de hoogte van de verzekerde som. Een verzekering is dus niet alles zeggend. Anders had Ajax al eerder z'n handen er vanaf kunnen trekken.
1 0
Benleiden
Logisch, Ajax is een bedrijf. Sommige mensen blijven maar denken dat Ajax een persoon is.
4 -3
FerdiZ
Nouri had in het seizoen 2015/2016 een contract voor 250.000. Elk jaar kwam er 50.000 bovenop en bij een kampioenschap nog 300.000. Als je dat verlengd voor het leven wordt wel heel gek natuurlijk
0 0
ST
Blijft zo dubbel allemaal. Logisch dat ze doorbetaald hebben tot het einde van zijn contract. Ik denk dat dit niet meer goed komt. In alle opzichten niet. Hopelijk komen ze nader tot elkaar en doen ze aan beide kanten water bij de wijn.
0 -2
ST
Best apart dat er geen aandacht wordt besteed aan het niet verlengen van Babel en Varela op deze site. Zeker in komkommer/Corona tijd
2 -2
VoorOnzePloeg
zijn huurcontracten, die lopen gewoon af
1 -1
suske
Beide word niet verlengt.
0 -2
KlasseLasse
babel is vorige week al gezegt dat contract gaan e niet verlengen en hij gaat gwn weer terug naar Turkije
1 -1
Bjorn
Logisch en dus geen conclusies uit trekken.
3 0
ajax4perez
Het is al super netjes dat Ajax dit allemaal zo doorbetaald heeft.
Het wordt nu alleen maar makkelijker om tot elkaar te komen en een goede regeling te treffen.

Geen oude wonden open maken dmv weer met de vinger te wijzen waar de schuld ligt maar nu als fatsoenlijke mensen een streep onder dit verhaal kunnen zetten.
5 0
Cello
Niet verrassend. Zat eraan te komen en was te verwachten.
2 0
WantAmsterdam
Onder meer ja, maar dan alle contracten die afliepen.
0 0
ajaxminimax
Ja het is even hard om te lezen, maar het is in feite gewoon een logische actie van Ajax.
16 -1
Babayaka
Hoezo? De gewone man wordt na ziekte 70procent uitbetaald en een max van 2 jaar.
Nouri is 3 jaar 100procent uitbetaald, plus zijn onkosten. Plus hij had niet het cintract van een bruin brood en een pot pindakaas.
1 0
afcas
De gewone man wordt na ziekte door schuld van de werkgever beter gecompenseerd dan 70% salaris...
0 0
edalm
Volgena mij is er nog niets vastgesteld over wel of geen schuld
0 0
FlyingDutchMan
Al bekend welke jeugdspelers te horen gekregen dat ze daadwerkelijk weg moeten?
4 0
Danos
Ja daar ben ik meer benieuwd naar dan dit met Nouri omdat een logisch gevolg is.
2 0
bremovic
Voor het leven een contract
1 -24
Bky
Contract voor het leven heb je niet zoveel aan, letterlijk niet, gezien zijn gezondheidssituatie, dan krijg je namelijk weer een heel juridisch spel als hij onverwachts overlijd. Gewoon een afhandeling en voor altijd herinneren wat voor geweldige speler dit was.
0 0
VoorOnzePloeg
en geweldig persoon
0 0
Sanalologo
Contracr voor het leven? Hoe lang heeft hij nog te leven? En wat gebeurt er daarna?

Gewoon een bedrag geven, en maak het royaal.
0 0
niquedegraaff
Zo werkt het niet. Besef dat Ajax ook al een hoop geïnvesteerd heeft in zijn opleiding he. Men doet alsof alleen de familie financieel er onder lijdt. Uiteindelijk moet je er met één afspraak uitkomen. En dat is niet iemand voor het leven op je balans zetten. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Daarmee zet je de club in een gevaarlijke uitgaande geldstroom.

Éénmalig een goede uitkering zou moeten volstaan.
1 0
Leviathan
Schiet je niets mee op. Ze kunnen beter 1x een goed bedrag uitkeren waarmee Nouri nooit wat te kort zal komen en de familie het ook goed kan hebben. Dan ben je van elkaar af even hard gezegd, maar dan kan je als Ajax zijnde normaal contact houden zonder dat er verplichtingen naar elkaar zijn. En waar Ajax wat kan betekenen op een ander vlak als geld later zullen ze dat ook zeker doen.
3 0
BokkieBokstra
Misschien ook geen gek idee om jaarlijks een bedrag over te maken. Een contract voor het leven. Had mooi geweest.
0 -9
Rukboor
Tuurlijk BokkieBokstra!
Ajax is Sinterklaas om een hele grote familie als miljonairs te laten leven tot in lengte van jaren omdat ……..
Laat maar zitten ook.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Sorry hoe tragisch ook, dat is echt emotie praat geen realistisch kijk
10 0