Ajax: 'Misschien beter als derden een oordeel geven'

JesseTH, 27-03-2020 om 19:45, 11027 views, RTL Boulevard |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt Ajax een goed plan om een derde, onafhankelijke partij over de kwestie tussen de club en de familie Nouri te laten oordelen. Khalid Kasem, woordvoerder en advocaat van de familie, sprak er al over bij De Wereld Draait Door en in een statement tegenover RTL Boulevard lijkt Ajax dat als een goede optie te zien.

'Het klopt dat Ajax en de familie Nouri er nog niet zijn uitgekomen. Dat hadden we wel graag gewild', benadrukt een woordvoerder van Ajax in het programma. 'Wij bevestigen dat het inderdaad misschien beter is dat, zoals de Heer Kasem zegt: “Derden er misschien een oordeel over moeten geven”, dus een onafhankelijk orgaan.'

Vrijdag kwam het boek van Kasem over Abdelhak Nouri, een onvervulde droom, uit. Uiteraard wordt ook de juridische kant van het verhaal besproken, maar Ajax hoopt dat men beseft dat het verhaal van één kant komt. 'Het boek is een verhaal hoe de heer Kasem het beleefd heeft, dus eenzijdig belicht. Maar wij vinden het niet gepast om in de media te melden hoe wij hier tegenaan kijken.'

Peter R. de Vries, collega van Kasem en aanwezig in de studio, kijkt vreemd op van de uitspraken van Ajax over de eenzijdige belichting. 'Khalid is overal bij geweest. Hij put uit alle rapporten, verslagen en e-mails die er zijn. Zo eenzijdig is dat niet. Dat staat allemaal zwart op wit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Het is heel simpel. Het gaat nu even niet om Nouri maar het gaat er om de publieke opinie te beïnvloeden. Wat Peter R de Vries ook moge zeggen het blijft een idioot verhaal dat een advocaat ook de biograaf is en dat hij dan bij een TV programma mag gaan zitten zonder dat hij kritische vragen krijgt.

Volgens de man moet de familie een enorm bedrag krijgen om de voetbal carrier die Nouri zou hebben gehad te compenseren. Leuk verhaal maar hij was niet eens een eerste elftal speler. Nouris was iel en de kans dat hij ooit ergens in een grote competitie zou zijn beland was klein.

Ja we vonden Nouri allemaal geweldig maar dat zegt bar weinig over zijn slagingskansen. Hoeveel toptalenten hebben we niet zien eindigen bij de amateurs of in de eerste divisie? Daarnaast heeft Nouri natuurlijk gewoon zelf een beetje schuld en de KNVB ook. Hij wist dat hij een afwijking had. Dat pappa en mamma dat ontkennen is niet zo belangrijk. De KNVB dossiers geven het aan.

Het constant roepen dat het je niet over geld gaat maar wel een bedrag van 5 miljoen afslaan maakt het er allemaal niet fraaier op. Let wel het is een tragedie maar dat zou het ook geweest zijn als de jongen van de postkamer van 18 een hartaanval zou krijgen op de burelen van Ajax en die krijgt dan slechts een uitkering. De advocaat doet het goed, die mobiliseert supporters tegen de directie. Het kantoor van Peter R. heeft er blijkbaar niet zoveel moeite mee om de club zwaar te beschadigen om de schadesom zo hoog mogelijk te laten oplopen.
0 0
Babayaka
Papa en broer nouri zijn op geld uit omdat ze nooit maar dan ook nooit meer willen werken. Voor de show doen ze nu of ze willen zorgen voor Nouri.
Maar de waarheid is dat ze geld willen over zijn rug.
Men was close maar wisten niet van zijn hartkwaal.
Ofwel er was een onmenselijke druk op nouri dat hij het niet durfde te vertellen vanwege het feit dat dit
Financiele gevolgen zou hebben. De vader en broer spelen mooi weer maar zijn rot tot op het bot.
Zou gauw ze de poet hebben sterft nouri let maar op. Nouri communiceerd wat een bullshit
Een defecte klok werkt ook 2x perdag. Dan geeft ie namelijk de juiste tijd aan. Ajax moet per maand dat het langer duurt het bod met een 100k verlagen.
Hij had max een paar jaar in ajax 1 gespeelt voor max 2 miljoen per jaar, dat is het vermoedelijke bod geweest. Daarna was hij net als elke andere speler vertrokken. Het was anders geweest als nouri op zijn 17de zich voor 15jaar aan ajax zou verbonden hebben. Helaas voor vader en broer was dat niet het geval. Voetballers en famillies willen profiteren van de idioten salarissen in het voetbal en willen zo kort mogelijk in nederland blijven, tja als het dan eens mis gaat oo een verkeerd moment hebben ze vette pech. Voetballers willen in alles het beste.
De vette lonen en de onbepaalde tijd en op je 35ste met pensioen maar zo werkt het niet.
Ajax heeft een bod gedaan en de familie zei zei nee rupsje nooit genoeg. Ajax heeft meer verantwoordingen dan naar 1 speler en familie.
Mischien kan de familie nog geld proberen te beuren van het gemiste contract wat nouri zou gaan tekenen bij barca. Misschien geeft barca nog een paar miljoen, ik geef ze echter weinig kans.
2 -1
Ajacider
Helaas voor de letselschadeadvocaat is het geen Amerika. Ajax heeft natuurlijk met een Aegon als partner ook zijn juridische kennis in huis t.o.v. verzekeringen. Jammer dat ze geen genoegen nemen met het aanbod van Ajax. Ze schetsen drie scenarios die van invloed zijn op hun gebasseerde schadevergoeding. De rechter zal maar van één scenario uitgaan, dat is de feitelijke. Noem mij eens een topsporter die na het herstel van een hartstilstand zijn top heeft weten te bereiken.. Dat de familie Ajax verwijt niet goed gehandeld te hebben is begrijpelijk en terecht. Ajax heeft ook schuld bekend. Maar misgelopen inkomsten tellen dan wel van de voetballer Nouri na dit incident. De hartaanval zelf is Ajax namelijk niet aan te rekenen. Ik denk dat de familie wel eens heel erg spijt kan gaan krijgen.
1 0
Suarez16_
Nou ik ben benieuwd. Gister had Driessen het over dat Ajax 5 miljoen zou willen betalen, maar dat de familie meer richting de 20 miljoen zat te denken. Persoonlijk denk ik dat je Ajax de hartstilstand zelf niet kan aanrekenen, want dat komt altijd onverwacht. Wel de behandeling erna, waar ze fouten hebben gemaakt. De vraag is dan hoeveel had Nouri na een perfecte reanimatie kunnen verdienen met voetbal. Ik denk zelf dat het advies van iedere specialist zou zijn geweest: stoppen. Ik denk ook dat geen enkele club het risico meer had genomen met Nouri. Sno ging bijvoorbeeld ook door maar is ook al gestopt op zijn 27ste 3 jaar na zijn hartaanval en dat hij van Ajax/Celtic/Oranje naar nec/rkc ging zegt ook wel iets over de impact van zo'n hartstilsrand. Ik snap de advocaat wel, die moet het onderste uit de kan halen, maar het zegt ook veel dat hij de publieke opinie probeert te bespelen zonder bedragen te noemen en zelf nog geen juridische stappen heeft genomen. Hij weet zelf ook dat bijna iedere rechter tot de conclusie zou komen dat een carriere in het voetbal nihil was, laat staan 10 jaar met een topsalaris. Hij maakte zelf de vergelijking met Frenkie, maar dat lijkt me totaal onrealistisch na een hartaanval. Laat staan dat een Bosz zelf onlangs al zei dat hij vond dat Frenkie Nouri al voorbij gestreefd was voor die kutdag.
2 0
BokkieBokstra
Opvallend, de kritiekloze benadering van Ajax hier. De familie, begeleiders en advocaten afschilderen als geldwolven. Terwijl vanaf het begin al duidelijk is dat Ajax niet sterk heeft afgehandeld. De familie zal geen onzin vertellen en Kasem lijkt me ook geen domme of onredelijke jongen. Die van der Sar is natuurlijk ook een zwakke vogel, ik herinner alleen nog maar vlak na het ongeval met Nouri, de selectie nog midden in de verwerking zat Marcel Keizer of op een schunnige aan de dijk gezet werd. Nee, Ajax doet alles goed.
0 -7
Babayaka
Opvallend is het goedgelovige in de nouri familie
Die zo close waren maar geen idee hadden van zijn hartprobleem.
2 0
DonAdam
Die Kasem is een opportunist en engnek, die een slaatje probeert te slaan uit deze tragedie, waar alleen hij als winnaar naar boven lijkt te komen, omdat die domme Mathijs hem een halve show geen strobreed in de weg heeft gelegd om zichzelf en zijn boek te promoten, zodat hij een BNer kan worden.

Ja, die dokter heeft een enorme blunder gemaakt door niet direct te reanimeren en hoe Ajax, dat verantwoordelijk is voor het functioneren van genoemde dokter, dit heeft aangepakt verdient geen schoonheidsprijs.

Echter, Appie had een ernstige, serieuze, aangeboren hartkwaal, wat niemand Ajax kan en mag aanrekenen. Die hartaanval is Ajax niet aan te rekenen en dat is ook waarom Ajax zo lang gezwegen heeft. Niemand durft te zeggen hoe de vork in de steel zit; ik ook niet, dat geef ik toe en daar maken opportunistische smeerlappen als Kasim misbruik van.

Hoe dan ook, Ajax heeft de troef in hand, alleen levert het enorme imagoschade op als Ajax die troef daadwerkelijk uitspeelt in de rechtzaal. Dus daar is niemand gebaat bij en daarom is een minnelijke schikking wenselijk.
0 0
Rukboor
Weet jij een andere oplossing voor de familie Nooitgenoeg?
0 0
Finidi en Nwanko
Uitzendbureau??

Maar dan moet de broer met de grote baard eerst fatsoenlijk Nederlands leren praten. Ik verstond geen Ruk van wat hij zei bij dwdd.
0 0
Sjaakvaak
Leuk dat Peter R de Vries de reactie van Ajax onder de loep neemt.
Peter R de Vries die eigenaar is van het advocatenkantoor waar zijn zoon en deze Khalid werken.
Peter R de Vries die altijd voor eigen gewin subjectief nieuws brengt, zie bijvoorbeeld Olcay Gulsen. (Ook cliënt van het kantoor)

Verschrikkelijk narcistisch bijdehand ventje in een minstens net zo walgelijk sturend programma.
1 0
trainerdv
Nog geen 3% van de gevallen met een hartaanval buiten het ziekenhuis herstellen daar volledig van. Zo erg is het. Appie had met welke dokter ter wereld langs de lijn nooit meer kunnen voetballen. Daarbij valt een voetbalclub weinig te verwijten. Die hebben een medische staf die is ingericht op sportblessures, optimaal presteren etc. Dat zijn geen cardiologen . Ik snap de wanhoop, die zou ik zeker ook hebben bij mijn familie, maar ik denk dat er juridisch weinig twijfelen valt. Beter overigens dat Ajax dit allemaal niet via de media meldt, want dat zou veel te hard aankomen.
2 0
Aeter
Ik word een misselijk van Peter en Khalid.
6 0
MarLuuk76
Peter is zo fout als het maar kan. Ja gewoon lekker ongefundeerde kritiek lever vanachter mijn ipad.
3 0
Finidi en Nwanko
Ik moet nog steeds terugdenken aan de tv uitzending waar peter de vries op bezoek ging bij een lekkere , in scheiding liggende, chick. Hij dacht daar mee uit zijn dak te kunnen gaan, ware het niet dat haar grote brede aa nstaande ex er lucht van had gekregen. Hij kwam aan bij zijn huis en maakte een filmpje van petertje die snel de politie belde en verder niet tegen de man in durfde te gaan. Ik heb petertje nog nooit zo klein, bang en stil gezien. Stond er als een klein miezerig overgeil betrapt stout mannetje bij:-)
0 0
OpNaarNummer4
Om nou te zeggen dat iemand niet 1 kant van het verhaal vertelt omdat ie alle rapporten heeft gezien en alle meetingen heeft bijgewoond is zacht gezegd nogal kort door de bocht. Mensen kunnen namelijk hele andere conclusies uit hetzelfde rapport halen. Voor de rest ga ik er niet teveel over zeggen, want ik heb geen inside info, maar dat was nogal een simpel argument van Peter R.
3 0
Cupmetgroteoren
Peter r. De vries en die kasem: aasgieren die de dood van nouri schaamteloos uitbuiten voor eigen gewin.
6 -1
Sterspeler
Nouri is niet dood?
3 -1
Ron403
Waar heb je het over goos? De dood van Nouri? Hou de eer aan jezelf en stop met jezelf belachelijk maken hier pik...
1 -5
Sjaakvaak
Had hij hersendood moeten zeggen? Onbegrijpelijk als je niet inziet wat een smeerlap Peter R is.
2 0
Cupmetgroteoren
De advocaat weet dat hij in de rechtszaak veel minder krijgt of zelfs geen cent krijgt. Het is hier geen VS. De man zit schaamteloos de dood van nouri uit te buiten en probeert op een walgelijke manier de publieke opinie te bespelen.
2 0
Rukboor
Vreselijk dat de familie altijd ontkend alles via de media te willen spelen, en vervolgens steeds toch weer via de media en dan ook nog via Peter R de zaak eenzijdig voor het miljoenenpubliek uitspelen.
Bah!
Laat een onafhankelijke rechter gewoon uitspraak doen, dan is het klaar.
Ik geloof niet dat Abdelhak zijn hele leven zijn liefste club wil laten gijzelen door zijn familie.
1 0
Caparzo
Ach, daar issie weer, Peturrrr.

Telkens als je bij jezelf denkt, de aller-, állerlaatste waarvan ik wens te horen wat hij ervan vindt, dat is hij. Maar dan toch dringt ie zich weer voor de camera/microfoon als een soort wethouder Hekking. Zich niet afvragende of mensen daar wel op zitten te wachten. Not. Nou ja, laat ik niet te negatief zijn, 9 mensen wel. Maar goed, je hoopt dan maar weer vurig dat hij snel zijn vervroegd pensioen gaat genieten, die paar jaar moet ie wel kunnen overbruggen, nietwaar? Maar nee. Telkens komt ie weer.

Je zucht diep (zoals arigold hieronder reeds vol overgave deed).
4 -1
Sterspeler
Het erge is nog dat de publieke omroep hem betaalt om bij praatprogramma's aan te schuiven.
2 0
arigold
Peter R...zucht
6 -1
AFCA020!
Los van dat het idd eenzijdig bericht is van Kasem, wil ik toch graag 1 ding zeggen;

Ajax, familie Nouri .... en vooral Peter R de Vries die niet eens een partij is in deze:

Denk asjeblieft aan appie. Allemaal. Wil appie dit gezeik van verschillende media die een wig willen drijven? Wil Appie dat ZIJN club die hem alles gegeven heeft door het slijk wordt gehaald? Wil Appie dat zijn ploeg miljoenen moet betalen aan geldwolven om hem heen? Wil Appie dit moddergooien? Wil Appie dat iemand de schuld krijgt van dit noodlottig ongeval?

Nee dat denk ik niet. Appie stond voor verbinding. Appie stond voor samen. Voor vriendelijkheid. Voor goedheid. Voor geluk als het ware.

Ajax en familie. Denk meer in de geest van onze Appie. Ajax kom met redelijke alternatieven (zoals de contractverlenging paar jaar terug), familie ga niet voor een miljoenenclaim. Ga niet voor het onderste uit de kan. Ga geen schuldige zoeken. Het was bekend dat er hartkwalen waren. Dat de brief misschien thuis niet getoond is staat daar los van .

Denk allen aan Appie. Familie, Ajax, woordvoerders en geldwolven, los dit op een redelijke manier op en laatje door Appie verbinden ipv lijnrecht tegenover elkaar te staan.
Dat zou de grootste beschaming voor zijn naam zijn
2 -2
Sjaakvaak
Petertje is zeker wel partij in deze. Khalid Kasem is onderdeel van zijn advocatenkantoor:
https://devrieskasem.nl/
1 0
Bensco
Dit is te makkelijk geroepen want dat zijn vragen die je niet zo 123 kan beantwoorden. De familie heeft namelijk andere belangen dan de club maar ook een andere kijk op dingen.

Zijn familie kan bv denken dat nouri nog 80 kan worden terwijl ze bij Ajax denken maar dat is onrealistisch, zijn levensverwachting ligt lager.

Je hoort ze ook praten over het feit dat hij bijvoorbeeld veel geld had kunnen verdienen als die het had gemaakt als voetballer maar tegelijkertijd kun je als club redeneren dat hij het net zo makkelijk niet had kunnen maken. Moet je dan miljoenen daar voor gaan betalen? Voor een onzekere factor.

Hoe pijnlijk het ook klinkt maar ik denk dat Ajax er wijs aan doet om een 3e onafhankelijke partij in te schakelen. Een partij die er realistisch naar kan kijken. Ik vrees echter wel voor de familie dat ze niet gaan krijgen waar ze denken dat ze recht op hebben en dat het snel gedaan is met de liefde naar Ajax.
1 0
Sterspeler
Eens. Bovendien zijn er ook andere talenten geweest die niet doorbraken die in de jeugd minstens zo goed waren. Fischer, Andersen, Bazoer, Aissati konden ook allemaal super goed voetballen.
2 0