Advocaat: 'Edwin wilde het, maar het lukte niet'

FinnDekker, 26-03-2020 om 20:00, 17329 views, DWDD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax en de familie Nouri zijn nog steeds niet tot een oplossing gekomen wat betreft de afhandeling van de tragische gebeurtenis rondom Abdelhak Nouri. Dit heeft Khalid Kasem, advocaat van de familie en tevens schrijver van het nieuwe boek over Appie, donderdagavond verteld aan de tafel van De Wereld Draait Door

Allereerst wordt teruggeblikt op het fatale moment. Tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk met Ajax 1 gaat Nouri plots naar de grond. 'Dan schrijft alles en iedereen voor dat als er geen overtreding is begaan, je gelijk aan de circulatie van het hart moet denken. De eerste tien minuten is dat niet gebeurd. Er is van alles gedaan, maar niemand heeft gedacht: er zou iets met zijn hart aan de hand kunnen zijn. Dat is een moeilijke conclusie', aldus Kasem. Nouri liep blijvende hersenschade op. Wat als er wel gelijk goed was gehandeld door de artsen? 'Dan was de kans waanzinnig groot dat hij hier zonder schade zou zijn uitgekomen.'

Niet alleen op het desbetreffende moment gaat het fout. Ajax maakt fouten in de dagen, weken en maanden na het ongeval. 'Van der Sar is de eerste zes maanden onzichtbaar geweest. Hij heeft het dossier gedelegeerd aan iemand anders binnen de organisatie. Dat had hij terugkijkend als CEO liever zelf gedaan', denkt Kasem. 'Daarna heeft hij (Van der Sar, red.) zich ingezet om hier toch iets moois van te maken. Ik denk dat Edwin het wel wilde, maar dat het simpelweg niet lukte.'

Hoe nu verder is de vraag. 'Als je zolang achter de feiten aanloopt en de informatievoorziening op afstand wordt gehouden, dan krijg je het gevoel: gebeurt het niet goedschiks, dan moet het maar kwaadschiks', aldus de advocaat. 'Het gaat om de rechtvaardigheid voor Appie, ook omdat hij altijd opkwam voor alles en iedereen.'

'Het gaat niet om geld. Het gaat om: wat komt hen (de familie Nouri, red.) toe. Hoe kan deze lelijke fase vergeten worden?' Het is echter moeilijk om te bepalen waar Nouri vandaag de dag zou staan. 'Daar denk je inderdaad over na, maar het is niet alleen gissen. Er zijn ook factoren die vaststaan. Helaas stevenen we nu af op een oordeel van derden. Dat is het laatste wat de familie wil.'

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jellejanssen
Hoe kan deze lelijke fase vergeten worden? Accepteren dat Nouri (hoe pijnlijk het ook is) niet terugkomt en dat de familie hem moeten laten gaan ipv het rouwproces uit te stellen. Het is echt onmenselijk dat de kans bestaat dat Nouri gevangen zit in zijn lichaam.
2 0
Jan Doedel
Vervelende hebberige kutfamilie is het!
Abdelhak krijgen ze er nooit meer mee terug jammer genoeg.
Abdelhak was hun winnende lot uit de loterij, dat geld komt niet meer dus nou moeten ze allemaal gewoon aan het werk.
Abdelhak kan nooit meer van dat geld genieten en dat is de ENIGE die er recht op had.
Vreselijke op geld beluste kutfamilie heeft die arme jongen.
Nou kom maar op met alle minnetjes.
5 0
WantAmsterdam
Je op twee na laatste zin zegt waar het om staat. Eigenlijk moeten ze om elke cent, die niet voor de zorg van appie bestemt is, heel dankbaar zijn.
1 0
Minsc
Dat ze het hadden over Frenkie en Barcelona was gewoon creepy, maakte duidelijk dat 10 miljoen nog niet genoeg voor ze is. Weet ook niet hoeveel geld de verzorging van Appie gaat kosten, maar 5 miljoen zal toch wel voldoende zijn?
0 0
Rukboor
Die familie hoeft helemaal geen miljoenen te beuren over de rug van hun zoon Abdelhak.
Ajax heeft een huis betaald, verbouwing betaald, salaris op verhoogde contractbasis van €500.000,- per jaar wordt gewoon doorbetaald.
Maar de familie willen met z'n allen veel geld en in de Mercedes van Appie rond blijven toeren tot in lengte van jaren. Die gaan echt niet meer werken voor de kost hoor.
Ja op de Bazaar in hal 2 nep T shirts verkopen met nummer 34 en het Ajax logo en andere rotzooi om zo nog meer geld over de rug van hun zieke zoon te beuren.
Bah! ben klaar met die gasten.
1 0
WantAmsterdam
De verzorging wordt toch sws al door Ajax betaalt onafhankelijk van die bedrag, komt daar nog het Ajax salaris boven op. Dus financieel hoeft zich de familie omtrent appie geen zorgen meer te maken. Dit is puur nog wat appie HAD kunnen verdienen. En daar maken ze zich volstrekt belachelijk
1 0
N-ajax
Het probleem is natuurlijk dat Ajax wel alles wilt doen, maar ze mogen waarschijnlijk niet de volledige schuld op zich nemen van de verzekeraar/advocaten omdat de familie Nouri dan mogelijk gigantische bedragen kan eisen als schadevergoeding.

Die advocaat weet waarschijnlijk ook gewoon dat zoiets de reden is want hij zit in dat wereldje, maar door meer druk op te drijven is zijn onderhandelingspositie beter.
1 -1
WantAmsterdam
Met alle respect, maar is wel onzin wat je schrijft, Ajax heeft toch allang hun fout toe gegeven, ze betalen ook gewoon nog de zorg en het salaris van Appie. Het gaat er nog om hoe hoog het potentiële salaris van nouri zou geweest zijn, dus om de hoogte van de schade. En daar eisen ze al gigantische/belachelijke bedragen zo lijkt het uit die interviews. Ajax wil natuurlijk geen frenkie achtig salaris aan de familie betalen, want de kans dat nouri ooit dat salaris had gekregen was nihil na die hartstilstand.
1 0
Henkjanklaas
Ik vond de volgorde van onderwerpen bij dwdd over Nouri merkwaardig. Eerst ging het alleen maar over de compensatie en t boek van deze jurist en toen pas over Nouri zelf. Hoewel compensatie vraagstuk natuurlijk zeer belangrijk is, was de volgorde ongelukkig. Verder weten we niet wat er precies tijdens deze onderhandeling heeft afgespeeld. Details bespreken via de media (TV) heeft geen pas.
1 0
Stibba020
Een bedrag van 10 miljoen is wel op zijn plaats
0 -5
CDS
Wettelijk gezien hadden ze zijn contractuele salaris niet eens uit hoeven te betalen de afgelopen 2 jaar. En voor de nabestaanden, wat is daar normaal? Maximaal enkele tienduizenden euros?
2 0
Stibba020
Ik gun Appie jonge van de club en zijn famillie wel een smak met geld. Na alles wat ze mee gemaakt hebben.

Wil je als kille club overkomen dan moet je alles zeker volgens de wet doen.
0 -2
Juichtoon
En jij denkt dat ze daar genoegen mee nemen? Ze willen waarschijnlijk 100 mln, daarom duurt het zolang.
Ze nemen hiervoor de carrière van Frenkie als uitgangspunt.
2 -4
Rukboor
Dan is die familie echt van het padje af als ze Frenkie de Jong als voorbeeld gaan stellen.
Ik ben er zo klaar mee met die familie die zegt het NIET via de media te willen spelen!
Bah!
Ajax heeft een huis betaald, zorgkosten, volledig OPGWAARDEERD salaris en wil ook nog een miljoenenbedrag aan schadevergoeding betalen.
Maar nee hoor, de hele familie moet over de rug van Appie multimiljonair worden, dan is het voorlopig goed. Over enkele maanden beginnen ze het circus weer opnieuw.
3 0
FreddyAX
Het is erg moeilijk om een goed inzicht te krijgen in deze situatie,in elk geval blijft staan dat er sprake is van een dramatische gebeurtenis.
Wat de wensen zijn van de familie weet ik niet, wel weet ik dat elke schadevergoeding die er zal volgen tekort zal schieten om het verdriet rond deze gebeurtenis weg te nemen.

Helaas kiest de woordvoerder voor de familie een weg die alleen kan leiden tot een juridische confrontatie vrees ik, dat zorgt voor nog meer pijn bij alle betrokkenen.
Edwin van der Sar heeft volgens mij heel duidelijk aangegeven dat er verkeerd gehandeld is door Ajax en , naar ik begrijp, wel degelijk een niet geringe schadevergoeding aangeboden.

Is dat genoeg? Nee, nooit als het deze trieste zaak moet doen vergeten.
1 0
wendoo9
Had gisteren met dikke tranen zitten kijken. Vond Nouri een hele goeie voetballer met zijn fluwelen techniek en zijn meesterlijke blinde pasjes, maar deze goeie man (woordvoerder familie) vergeet wel dat bij zulke gevallen Van de Sar en Marc Overmars geen overhaaste beslissingen mogen of kunnen nemen. Ajax is een bedrijf die zelf juristen in dienst hebben om een trieste zaak( alleen verliezers) menselijk af te handelen. Naar mijn weten heeft Ajax toch veel gedaan voor deze familie. Mijn vraag is nu als het niet om het geld ging wat hij zei, waarom een dure advocaat in handen nemen die veel geld kost. Ze hadden beter het geld kunnen gebruiken voor andere doeleinden in mijn ogen. Al met al erg triest voor de familie, Club en de supporters.
2 0
stefanwillem
Misschien heb ik het verkeerd opgevat gisteren maar deze man gebruikte dwdd als perfect platform om zijn boek te promoten. Ik heb niets dan respect voor de familie Nouri maar deze man vertrouw ik simpelweg niet.
8 0
Sterspeler
Tja. Een lastige situatie. Een werkgever draait 9/10 keer niet voor deze kosten op. Nu gaat het om topsport en is het de vraag of het om een bedrijfsongeval gaat, waar de persoon zelf van risico's is ingelicht.

Als Ajax zijnde zou je moeten proberen te schikken. Het gaat om een werknemer en je wil van je goede kant laten zien. Tegelijkertijd ga je nooit het hele bedrag toekennen, want dat impliceert schuld. En hoe goede speler en goede gozer Nouri ook was/is, hij heeft hier zelf ook een verantwoordelijkheid in gehad.
2 0
Joseph
Ik denk dat ze al heel blij mogen zijn met de steun die ze krijgen van Ajax. Wat was er gebeurt als dit op een voetbalpleintje gebeurt was of in zijn slaap? Je weet het allemaal niet, je weet alleen zeker dat hij problemen aan zijn hart had. Als je dan kijkt naar verdienmogelijkheden, denk ik dat je eerder uit komt bij Evander Sno dan Frenkie de Jong.
2 0
DS
Ik had verwacht dat het een soort ode aan Nouri uitzending zou zijn (wat het voor een groot gedeelte ook was. Beetje jammer dat ze dat aannemen om Ajax en de team arts weer aan te pakken. Vecht dat in de rechtszaal uit en laat daar een rechter over beslissen en niet de onderbuik gevoelens van de mensen.
Ik had liever meer anekdotes van Frenkie, Donny em Steve gehoord.
6 0
Juhaz02
Iets in mij zegt dat de Familie Nouri het oprecht niet voor het geld doet. Maar dat de advocaat met zijn mooie bewoordingen het doet voorkomen als gerechtigheid voor Appie en de noodzaak om er achter te komen hoe het kon gebeuren gebruikt om de familie mee te nemen in zijn jacht op meer geld.

Ik ben bang dat hier zo veel hongerige advocaten heel veel geld inzien en dat ze met verdraaide woorden de familie om de tuin weten te leiden.

Het lijken me namelijk echt oprechte mensen de familie Nouri, die goed zijn voor de ander maar de aanvallen op Ajax komen uit de advocaat.

Dit zijn wel onderbuik gevoelens.
1 -2
preme
Tuurlijk kan het zo zijn dat de advocaat het hoofd gek maakt van de familie die nog steeds met een enorm verdriet zit, maar feit blijft dat zij de opdracht geven aan deze mensen om (ongegeneerd) door te blijven gaan. Die advocaat gebruikt zo’n uitzending vervolgens vol om zijn boek te promoten en de schadevergoeding op te kloppen. Echt een heel pijnlijke uitzending in mij ogen.
5 0
Juhaz02
Ja dat klopt, maar emotie en inspelen op gevoelens van de familie is iets wat je niet moet onderschatten.

Vraag me af of ze daadwerkelijk zien wat ze nu aan het doen zijn.

Ik vond het begin ook erg naar om te zien, en zo obvious wat betreft Ajax in een donker daglicht zetten.
Maar alles wat daarna kwam was gewoon prachtig om te zien en het heeft mij zeer zeker geroerd.
1 0
f*ck010
Dus als Appie op tijd was gereanimeerd en als hij daar goed van was hersteld dan had hij misschien na iets van een jaar weer op het veld kunnen staan. Als hij zich dan heel goed ontwikkelde zou het kunnen dat Barcelona interesse in hem zou hebben. Als hij dan een goede zaakwaarneemer zou hebben zou het zo kunnen zijn dat hij een flink salaris zou gaan verdienen. Misschien dat hij dan wel een hele tijd voor Barcelona had gespeeld en misschien dat sponsoren hem dan een groot contract zouden aanbieden. Misschien dat Appie dan wel heel gul zou zijn geweest en zijn familie een deel van zijn salaris zou geven. dus als deze mega hypothetische situatie uit zou zijn gekomen dan zou het kunnen dat hij een hoop geld had kunnen verdienen en dus moet Ajax de familie Nouri en de glibberige advocaat maar tientallen miljoenen betalen!?
6 0
behangdelul
Er was toch ook een hartafwijking vastgesteld bij Nouri en dat was toch ook niet gedeeld met Ajax?
5 0
Juichtoon
En Nouri verzweeg ook dagen voor het gebeuren dat hij niet lekker was.
1 0
AjaxDaniel
Hoe ik het begreep was dat door de KNVB vastgesteld en meegedeeld aan Nouri en Ajax. Aangezien Nouri toen ouder dan 16 was, mocht hij zelf kiezen of zijn ouders het ook mochten weten.
7 0
WantAmsterdam
Volgens mij heeft Ajax dat vastgesteld en nouri op de hoogte gehouden, maar hij heeft de familie blijkbaar niks gezegd, waarschijnlijk omdat hij voor zijn carrière gevreest had.
1 0
Godenzoon24
Of ze weten t wel Gewoon. Maar ja miljoenen eisen wordt dan lastiger he als je dat toegeeft.
2 0
Rukboor
Abdelhak heeft in 2017 zijn oudste broer al gemachtigd om zijn financiële zaken te regelen, diezelfde broer reed in de witte Mercedes van Abdelhak. De hele familie wist alles van zijn gezondheid, maar wilden hoe dan ook allemaal profiteren van het salaris van hem.
En nu zelfs ook nog na zijn hartstilstand...………
Bah!!
1 0
WantAmsterdam
Inderdaad, maar dat zou wel heel erg zijn, en ik zal me hier niet populaire maken, maar sinds zij en vooral die advocaat zo’n smerige campagne hebben gelanceerd kijk ik nergens meer van op, want zo kan je Ajax als de “vijand” framen. Maar toch onwaarschijnlijk want ze hadden toch moeten weten dat er op die manier niks te halen valt.
1 0
Suarez16_
Oke dus Ajax:

- Geeft de fouten toe en neemt de schuld op zich.
- Betaald de volledige onderhoudskosten van Nouri.
- Betaald het contract uit.
- Is bereid 10 jaar lang 250.000€ schadevergoeding betalen.
- Vernoemd een prijs naar Appie.
- Draagt vorig seizoen op aan Appie.
- Bevriezen rugnummer van Appie.

Wat willen ze nog meer dan? Het enige wat ik kan bedenken is dat ze een Frenkie en De Ligt zien met contracten van 10 miljoen per jaar en dat ze voelen dat er meer te halen valt, want bij Kees of Piet van Campina was de stekker er al uit geweest en had de echtgenote nog een wettelijke vergoeding gekregen en thats it. Tuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar dit is wat ik zie.
22 -2
mgtow
De goedheid van Ajax wordt misbruikt. Je verwacht het niet.
9 -1
Schip
Aparte definitie van goedheid hanteer jij.
0 -11
mgtow
Zonder tussenkomst van een rechter als bedrijf hele ladingen geld/diensten aanbieden als ultieme goedmaker na zo'n ernstig voorval is nogal ongebruikelijk. Laat Ajax dit via de rechter lopen zijn ze minder geld kwijt. Kortgezegd, maar zo is het.

De familie zou er dan ook goed aan doen niet er niet al te grote heisa van te maken. (Nu nogal te laat) Immers heeft Ajax niet al gezegd dat ze fout zaten?

Zeg het maar als je niet kan volgen wat ik typ.
5 -1
AjaxDaniel
'Is bereid 10 jaar lang 250.000€ schadevergoeding betalen.'

Is dat waar? Zo ja dan denk ik ook dat ze Frenkie-achtige salarissen willen zien. Dat Ajax niet even 60 mil in 1x neerlegt is goed te begrijpen. Helemaal omdat talent alleen geen zekerheid is voor een topspeler. Al denk ik wel dat Appie het ver had geschopt.
3 -1
Rukboor
Abdelhak Nouri had hartproblemen, de KNVB en Ajax en Nouri zelf wisten dat.
Met deze wetenschap kun je geen topsport bedrijven en hoef je ook geen absurde eisen te stellen en op elk TV programma te gaan zitten toch?
4 0
Sjaakvaak
Ja, Ajax bood aan het contract voor 10 jaar te verlengen en de rest van zijn leven de medische kosten te betalen.
6 0
Sterspeler
Vind ik een uitstekend voorstel. Gevoelsmatig is er natuurlijk geen bedrag hoog genoeg, maar realistisch gezien hadden ze dit aanbod gewoon moeten pakken. De advocaat weet in ieder geval erg goed op het gevoel in te spelen van de familie.
1 0
WantAmsterdam
Komt daarbij nog, ook al had Ajax adequaat gehandeld, dan nog zou de kans op een voetbalcarrière voor appie nihil zijn geweest, er zijn nauwelijks voetballers die na een hartstilstand doorgaan met voetballen.
7 0
Sjaakvaak
Ebecilio en Sno. Geen idee of het aan de hartstilstand heeft gelegen maar talenten zijn het niet geworden.
2 0
Sterspeler
Die jongens hadden wel aanzienlijk minder kwaliteit dan Nouri. Dat zagen we ook al in de jeugd. Dat Snap nog voor Celtic destijds speelde en voor ons is bijzonder.
0 0
WantAmsterdam
Tuurlijk maar kan me geen voorbeeld van een iemand herinneren die de top heeft gehaald na zo’n gebeuren.
0 0
EuforischeRealist
Kanu had toch ook hartproblemen toen hij na Ajax bij Inter speelde?

Die heeft in ieder geval daarna ook nog leuk meegedaan bij Arsenal.
0 0
CDS
Weet je, klink lullig. Maar waarom zou er een schadevergoeding aan de familie moeten worden gegeven? Het gaat om die jongen en die is er niet meer. Ajax doet het meer dan netjes door uberhaupt zijn salaris door te betalen en voor de verzorging op te draaien.
8 0
afcas
Die jongen is er gewoon nog hoor...
0 0
WantAmsterdam
Gevangen in een lichaam, maar kan letterlijk niks meer doen
2 0
BokkieBokstra
Alles richt zich nu op Kasem maar Ajax heeft dit toch heel erg slecht afgehandeld.
0 -5
blava
Een advocaat die een boek schrijft over een client. Hij had die twee jaar beter kunnen gebruiken om de zaak op te lossen. Hij zit dus eigenlijk met twee petten op. Allemaal twijfelachtig.

Ik neem aan dat Ajax een aansprakelijkheidsverzekering heeft voor dit soort gevallen. Als dat zo is kan vd Sar weinig doen. Ajax is nog steeds een beursgenoteerd bedrijf en vd sar is in dienst van Ajax.
5 0
Ajaciedvooraltijd1434
Ik geloof nooit dat Appie het zelf op deze manier zou willen.
8 0
VoorOnzePloeg
Maar dan is dit toch helemaal niet Ajax’ schuld? Ik bedoel ja het is hun dokter, maar welke dokter denkt er in godsnaam: ‘Nou, hij ligt al 10 minuten op de grond, ik zal eens gaan kijken.’ Als iemand 2 minuten niet meer reageert, lijkt het me toch duidelijk dat er iets heel ernstigs aan de hand kan zijn
1 0
Danos
Als werkgever ben je verantwoordelijk voor fouten van je medewerkers, dus ja het is de schuld van Ajax.


Maar vind het persoonlijk niet eens de schuld van de club of de dokter, die laatste heeft een fout gemaakt dat wel maar het is niet dat hij dat bewust doet.
Denk toch dat hij de beste intenties had om appie te redden maar door de situatie of paniek, verkeerde inschatting heeft gemaakt in de behandeling.

Veel zeggen ja hij had dit en dit moeten doen maar dat is makkelijk gezegd als er geen tijdsdruk op staat.
6 0
Godenzoon24
Juist. Een tragische fout maar nog altijd menselijk. Vanwaar de Nederlandse gewoonte om altijd een schuldige aan te wijzen en doe "op te knopen". Het kan hier nooit eens een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn.
2 0
WantAmsterdam
Is moeilijk ja, enerzijds moet je als dokter juist met zo’n druk om kunnen gaan, aan de andere kant maakt iedereen fouten, dat is menselijk, tuurlijk had die fout heftige gevolgen, maar je moet dit niet van een emotionele kant bekijken, en ja hij heeft zeker goede intenties en zal het ook heel erg moeilijk met die situatie hebben...
0 0
Danos
Als werkgever ben je verantwoordelijk voor fouten van je medewerkers, dus ja het is de schuld van Ajax.


Maar vind het persoonlijk niet eens de schuld van de club of de dokter, die laatste heeft een fout gemaakt dat wel maar het is niet dat hij dat bewust doet.
Denk toch dat hij de beste intenties had om appie te redden maar door de situatie of paniek, verkeerde inschatting heeft gemaakt in de behandeling.

Veel zeggen ja hij had dit en dit moeten doen maar dat is makkelijk gezegd als er geen tijdsdruk op staat.
1 0
Caparzo
Ik heb nog nooit een rechter in noordwest Europa "astronomische" bedragen in letselzaken horen toekennen, als het gaat om "mogelijk misgelopen inkomsten in als dan situaties". Lijkt me juridisch kansloos eigenlijk, verder zeg ik er niks over, moet de rechter maar wat van vinden. Dat het nog niet opgelost is, komt doordat de claim niet redelijk wordt gevonden door te aansprakelijke, dat is ook gelijk het enige wat we weten.
4 0
Schip
Dan ken je geen letselschade zaken. Daar gaat het niet om punitieve vergoedingen, maar om schade. En dan speelt ook mee hoeveel je naar verwachting zou hebben verdiend als de schade niet zou zijn ingetreden. Laat daar maar een berekening op los.

Verder is dit een zeer valide claim en dacht ik dat de aansprakelijkheid ook al was erkend door Ajax. Dan gaat het verder om de hoogte van de schade en de soort schade. Ik vind het trouwens bedenkelijk dat deze advocaat een boek hierover schrijft, als ik dat goed begrepen heb. Bizar zelfs. Die vorige advocaat was er eentje van naam. De rol van deze man begrijp ik niet.
0 -1
WantAmsterdam
Ja maar voor “normale begrippen” zijn die bedragen die Ajax nu betaalt al astronomisch. En “als de schade niet zou zijn ingetreden” zou nouri ook geen astronomisch bedrag verdienen, zoals vaker gezegd, het zou waarschijnlijk sowieso einde carrière hebben betekend, want die hartstilstand had ook Ajax niet kunnen voorkomen
0 0
preme
Ik denk dat de vergelijking die de advocaat hier maakt met Frenkie de Jong alles zegt. Kortgezegd komt het er denk ik op neer dat men vind dat men nu jaarlijks een dergelijk Frenkie achting salaris misloopt. Ik vind het pijnlijk dat die vrienden van hem daar tegelijk voor misbruikt worden omdat ze daar zitten om een verhaal te doen over hun vriend.
9 0
Cruijff72
ja inderdaad. Zulke argumenten kan je misschien in een rechtszaak gebruiken. Maar om dat in zo een uitzending te zeggen waar frenkie ook zelf bij zit. Beetje smakeloos van die advocaat.
7 0
WantAmsterdam
Het is toch niet zo makkelijk dat Ajax een fout gemaakt heeft, anders was nouri gewoon normaal. Dat hij uit die situatie zonder schade zou zijn uitgekomen kan ik me niet voorstellen, misschien was de schade duidelijk kleiner, maar als je instort op het veld is het meestal einde carrière en heb je een schade voor het leven opgelopen...
Anyway het moet toch. Vooral om zijn persoon gaan en niet om een mogelijke carrière...
0 0
AjaciedRK
Deze vent was een vieze vlek op een verder prachtige aflevering. Wat een ongelofelijke schande.
8 0
Libero
Wat een glibber. Het gaat niet om geld, maar alles wat hij zegt komt een mogelijke claim 'toevallig' ten goede.
Wtf maakt het for the record uit hoog zijn ster had kunnen rijzen, behalve dan om een gederfd bedrag te kunnen noemen?
13 0
preme
Ajax had misschien beter en eerder kunnen handelen, maar nu draait het veelal om de vraag hoeveel tientallen miljoenen Ajax nog moet gaan betalen. Wat de advocaat hierboven aangeeft (gaat niet om geld) is gewoon kul.
12 -1
AjaxDaniel
Klopt. Zover ik weet wordt de zorg voor Appie gewoon volledig betaalt door Ajax, zoals het hoort. De kwestie is nu hoe hoog een evt. schadevergoeding zal zijn.
6 -1
RusselWestbrook
Heeft de familie dat voorstel geaccepteerd?

Ik kan me nog wel iets herinneren dat Ajax een voorstel had gedaan, dat ze o.a. ook een huis zouden kopen en onderhouden voor Nouri, familie en benodigd zorgpersoneel, maar ik kan dat zo snel niet terug vinden.
2 0
FlyingDutchMan
Bizar dat men dan toch geld wilt omdat Nouri een topvoetballer had kunnen worden.. Alle medische kosten logisch, maar ga je ook een Gouden Bal maken omdat Appie onwijs goed kon ballen?
4 0
AFCAMM
Hij is niet de advocaat.
0 -2
Danos
Dit vond ik het minst van de uitzending, mis het stukje wat heeft Ajax wel gedaan.

Naar mijn weten betaald Ajax nu sowieso de huidige huisvesting en salaris van hem door.

En het zal denk vooral de verzekeraar zijn die voor hem het onderste uit de kan probeert te halen, Ajax heeft aansprakelijkheid erkend en kost het in principe “ niks”

En je kan ook de nouri award noemen en met de viering van de titel etc etc.

Als snap ik de frustraties dat het nog niet is afgehandeld wel
2 -2
Jaridebeste
Een hele heftige uitzending. Het komt toch weer hard binnen allemaal. En het blijft natuurlijk een hele moeilijke situatie voor iedereen. Toch bekruipt me het gevoel dat Ajax hier echt wel beter had kunnen en moeten handelen. En dat er nu nog geen oplossing is, dat vind ik toch wel schokkend. Ik snap ook wel dat het erg lastig is maar kom op zeg. In juli is het drie jaar geleden.
2 -2
Deepblue
Voor een oplossing moet iedereen die wel willen.
1 0
AjaxDaniel
Nare situatie voor alles en iedereen.
1 -1