Viertal officieel overgeheveld naar A-selectie

BvdPloeg, 12-09-2019 om 13:30, 17497 views, Ajax Showtime, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jurgen Ekkelenkamp, Noa LangSergiño Dest en Ryan Gravenberch mogen zich vanaf donderdag officieel speler van de A-selectie van Ajax noemen. De drie middenvelders en verdediger maken al het hele seizoen deel uit van de A-selectie, maar krijgen nu ook een eigen plekje in de kleedkamer.

Ekkelenkamp, Lang en Gravenberch maakten vorig seizoen al hun debuut en deden in de voorbereiding alles dan wel veel bij het eerste elftal mee. Het drietal heeft echter te maken met een flinke concurrentiestrijd. Op papier maakten ze daarom nog deel uit van Jong Ajax, met een eigen plek in de kleedkamer is dat nu officieel anders.

Voor Dest is het de volgende beloning in korte tijd. De rechtsback maakte indruk in de voorbereiding en maakte zijn officiële debuut tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Sindsdien viel hij regelmatig in en schroomde Erik ten Hag zelfs niet om hem al in de basis op te stellen. Ajax zou naar verluidt het contract van de dribbelaar willen openbreken.

Op Ajax.nl legt hoofdtrainer Erik ten Hag zijn besluit uit: 'Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan. Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4ever86
Tyf toch op met je Ekkelenkamp. Elke leek ziet toch dat dit geen Ajax materiaal is en nooit zal worden. Soort slap aftreksel van Siem de Jong. En die was al drama, ja ook in zijn zogenaamde succesjaar met zn intikkertjes.
0 0
Schwalbino
Je naam is automatisch toegevoegd aan de lijst fans die claimen meer verstand van het spelletje te hebben dan de (jeugd)trainers van Ajax.
0 0
Schwalbino
Dest zal wel genoeg gaan spelen is mijn inschatting. Lang en Ekkelenkamp zullen hier en daar wat invalbeurten krijgen en misschien wat minder belangrijke wedstrijden.

Ajax zet duidelijk in op een permanent verblijf in de (sub)top van het internationale voetbal. De broedkamer van Frank de Boer is verleden tijd. Er wordt hier op AS vaker gesteld dat supertalenten toch wel doorbreken maar daar is geen bewijs voor.

Het laatste deel van de opleiding is de praktijk. Matthijs en Frenkie konden zich in de luwte van het rampseizoen verder ontwikkelen omdat ze de kans kregen wedstrijden in Ajax1 te spelen en fouten te maken.
0 0
Amsterdamsetrots
Gravenberch en zeker Lang, verdienen wel wat meer invalbeurten als je het mij vraagt. Lang zit nu in een hele goede fase, die jongen verdient het.
1 0
Web
Hele goede zaak dat ze deze jongens worden belonen met een plek in de A selectie
Dest zit het dichts tegen een basis plaatst aan, maar ook mooi voor Lang die veel constanter geworden is dit seizoen, van af dag een stond hij er, vorig seizoen was het nog vaak alles of niets.
Gravenberch vind ik persoonlijk wat stil staan, alles te vaak in een tempo, ik ben heel erg benieuwd of hij zijn belofte waar gaat maken? Maar een mindere Periode kun je ook weer sterk uit komen, mooi om te volgen
1 0
Red Devil
Ik hoop dat hij Ünuvar ook vaker met het 1ste laat meetrainen om sterker te worden want dat verdiend hij zeker.
1 -1
megaonion
Dan vind ik ook dat Labyad op z'n minst captain moet zijn hoor, die heeft al zoveel gescoord en laten zien voor onze cluppie, check z'n stats maar.
0 -6
Schip
Gravenberch ook. Beter hoor.
2 -1
DT10
Neres ———— Promes
———— Tadic ————
—- Donny — Ziyech —-
——— Martinez ———-
Nico ——————- Dest
—— Blind - Alvarez ——
———- Onana ————

Varela, Veltman, Schuurs, Nous,
Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch
Labyad, Lang, Huntelaar
6 -2
Oliveira
Wat mij is opgevallen is dat Ajax moeilijk tot scoren komt zonder een echte spits in het 16 meter gebied. Ik vind oprecht dat Huntelaar een basisplek verdient gebaseerd op zijn dreiging, scorend vermogen en aanspeelbaarheid. Ik zou Promes wisselen voor Huntelaar, puur omdat ik zijn concurrentie beter vind dan hem en niet omdat ik iets tegen Promes hebt.
0 0
ram
Eigenlijk heb je daar best een goed punt. Die optie was ik even vergeten.

Maar ik vind dit allemaal prima varianten. Wat mij betreft flink rouleren dus!

Ik hoop wel heel erg dat we Alvarez naar achter halen en met de punt naar achter gaan spelen. Daarmee creëer je veel meer opties en komt letterlijk iedereen beter tot z'n recht.
0 0
Lazell
Idd, zo zou ik het ook neerzetten, ook Tadic als valse spits. Dan kunnen de voorste 5 spelers praktisch allemaal op elkaars positie terecht komen in het positiespel en is het voor tegenstanders helemaal niet meer te volgen. Met Blind, Martinez, Alvarez en Nico zit je qua rest verdediging meer dan prima.
4 0
RedFeather
Dit is dus je beste spelers opstellen zonder te denken aan tactiek.
Ik zou weleens Martinez en Gravenberch als 6en willen zien met Blind en Alvarez daarachter
1 -6
ram
Waarom denkt ie niet aan tactiek? Wat is tactisch niet sterk? Hij heeft erg goed naar mij geluisterd (wink) en het gewoon perfect neergezet.

Eventueel kun je Marin als '8' gebruiken en Donny een wat aanvallendere rol geven. Dan laat je Promes op de bank en zet je Hakim op rechts. Maar op het moment lijkt dit mij perfect.
1 0
DT10
En waar baseer je op dat ik niet denk aan tactiek?
1 0
gerard
Goeie zaak!
0 0
ram
Nice. Ik hoop dat ze allemaal regelmatig gaan spelen. Dest is voor mij onbetwiste basisspeler en Gravenberch en Lang zijn toptalenten.

Ik vind Ekkelenkamp zwaar onderschat door de supporters. Kunnen zijn tegenstanders mij uitleggen wat er mis is met die jongen, volgens jullie? Ik heb een beetje het idee dat velen hem niet als een talent zien door zijn uitstraling en zijn haar ofzo. Ik vind het in ieder geval een zéér complete middenvelder. Hij blinkt nergens extreem in uit en is misschien een beetje een laatbloeier maar ik denken dat hij echt waarde kan hebben voor ons.
5 -4
RaynoFischer
Uitstraling kan meespelen hoor, maar het voornamelijke ding is dat hij juist nergens in uitblinkt en geen exceptionele kwaliteiten heeft...
Kan een nuttige speler worden hoor, maar zie geen vaste basisspeler in hem
1 0
ram
Ik zie ook geen basisspeler in hem, op dit moment (mede omdat we vrij veel goede spelers hebben). Maar hij kan het misschien wel worden.

Op zich vind ik het namelijk niet zo erg dat hij nergens in uitblinkt. Hij flopt ook nergens in. Als '8' zie ik hem zowel aanvallend als verdedigend best vlammen. Hij is vrij fel, sneller dan je denkt, vrij balvast, vrij sterk, creatiever dan velen denken, enzovoorts. Als ie overal iets beter in kan worden, ben je al snel echt goed en betrouwbaar.
2 0
Schwalbino
Hij voetbalt niet mooi en spectaculair en dat is voor veel fans hier een reden om hem niet goed (genoeg) te vinden.
2 0
ram
Tsja... Ik ken wel meer Ajacieden die niet mooi spelen of speelden. En zó lelijk is Ekkelenkamp ook zeker niet. Ik vind het allemaal een beetje oppervlakkig en napraterij hoe mensen hem beoordelen.
2 0
Schwalbino
Etiketjes worden snel geplakt en zijn erg hardnekkig. Er zijn nog steeds fans die niet zien waarom Blind zo'n belangrijke speler is. Ze zien alleen wat hij niet heeft. Wat hij wel heeft zien ze niet of ze begrijpen niet waarom het zo belangrijk is. Klaassen zelfde verhaal.
1 0
ram
True.

Alleen niet eens wat betreft Klaassen, haha. Die vind ik echt zwaar overschat. In het spectrum De Wit/Van de Beek, neigt ie zelfs meer naar De Wit... Maar goed. Geen populaire mening.
1 -1
Schwalbino
Ik kan goed leven met afwijkende meningen van fans die niet altijd met de wind meegaan :)
1 0
Gecko
Unuvar?
0 -5
ram
Die is nog zo jong joh. Laat hem eerst lekker een jaar Jong Ajax spelen en daar uitblinken. Over twee jaar zie ik hem graag bij het eerste. Geen reden tot haast.
6 -1
off
Debuteren > paar wedstrijdjes spelen > a-selectie
0 0
Babangida83
Dat is erg goed om te horen. Nu nog speeltijd. Ben erg benieuwd naar de komende maand.
1 0
Ajax1969
Ik hoop ook op regelmatig speeltijd voor deze vier en voor Perr Schuurs, Het zou toch mooi zijn als wij volgende zomer een aantal talenten klaar hebben staan, die hebben aangetoond dat ze het stokje over kunnen nemen.
3 0
Babangida83
38Precies dit. We moeten gewoon sneller talent opleiden en inkopen dan dat ze weggaan. Dan heb je bijna nooit een slecht jaar, soms een topjaar en bovendien een hoop poen op de bank waardoor je kunt gaan concurreren met grotere landen. Maar dan moet talent wel gericht ingevoegd gaan worden. En dat geldt zeker ook voor Schuurs. Dat kan echt wat worden. Er komt heel veel moois aan en dit is weer een mooie stap in de goede richting.
2 0
AsensioWillemsen
Mooi voor die jongens. Volgende stap is minuten maken
0 0
Oliveira
Ik ben zeer benieuwd naar de ontwikkeling van Noa Lang en Sergino Dest. Bij deze 2 heb ik de verwachting dat ze het in hun hebben om te renderen in de selectie. Ekkelenkamp en Gravenbrech geef in de voordeel van de twijfel, misschien dat ze iets toevoegen maar misschien ook niet. Nu dat Noa Lang er officieel bij de selectie zit vraag ik me sterk af waarom Ajax Siem de Jong en Zakaria Labyad niet van de hand heeft gedaan. Noa Lang is nu al beter dan die 2.
3 -2
trainerdv
Je hebt altijd kwalitatief goede spelers nodig om de trainingen van een hoog niveau te houden. Zowel bij het eerste als bij de reserves. Tuurlijk mochten ze weg, mar als er dan geen goed bod komt, bepalen spelers en de clubs samen dat ze blijven. Trainen, vechten voor je kans, een goed salaris ontvangen en blijven hopen op blessures en schorsingen.
1 0
DeWijsneus
Geen vraag naar of de mannen willen niet weg. Zal denk ik niet aan Ajax hebben gelegen....
2 0
Wimmel
Zakaria wilde zelf niet inderdaad.
0 0
Lazell
Lekker, alwéér 2 spelers die in de basis kunnen gaan groeien en uiteindelijk voor veel geld verkocht gaan worden. Als je de complete leegloop (Ziyech, Onana, Tagliafico, vd Beek, Neres) hebt gehad, hebben we nog 400-500 miljoen over. Met dit geld en de geldkraan die onze jeugdopleiding heet, hebben we goud in handen. Iedereen lachte ons uit met plan Cruijff dat we de top zouden gaan bestormen, maar we komen eraan!

2-3-4 aankopen en je hebt na dit seizoen weer een meer dan prima CL team staan.

Dest - Alvarez - Schuurs - ....
Gravenberch - Blind - Lang
Promes - Troare - Lang
Overige: Scherpen, Pierie, Bande, Eiting, Mazraoui, Marin.
2 -3
Dolberg25
Als je beseft wat voor talenten er aan komen, ziet de toekomst er vreselijk rooskleurig uit.
0 0
Stroeve
En Tadic dan? Wordt die verkocht?
0 0
Lazell
Excuus, heb 2x Lang, moet 1x Tadic zijn :)
0 0
trainerdv
Het lastige voor Lang is dat de staf waarschijnlijk eerder voor Tadic of Ziyech als aanvallende middenvelder kiest wanneer er blessures en schorsinge zijn en dan met Huntelaar in de spits en Promes op de flank. van Tadic, Neres, Huntelaar, Promes en Ziyech zullen er dus minimaal 2 afwezig moeten zijn wil hij in aanmerking komen voor een basisplek. Ik vind hem wel erg sterk spelen bij Jong, dus hij verdient een kans.
1 0
Babangida83
Dit seizoen zal hij zich eerst in invalbeurten structureel moeten laten zien, lijkt me. Indien dat gebeurt, dan kun je Ziyech en Tadic eens wat makkelijker rust geven.
1 0
Lazell
Lang komt na dit seizoen aan de beurt, dan vertrekken Ziyech, Neres en vd Beek.

En Ten Hag stelt het liefst dezelfde types op om de balans niet te verstoren en zette zelfs De Wit op de plek van Donny. Als Ziyech uitvalt, verwacht ik daarom daar Lang.
4 0
trainerdv
Na dit seizoen denk ik ook ja (en hoop ik ook).
2 0