Viertal officieel overgeheveld naar A-selectie | Ajax Showtime

Viertal officieel overgeheveld naar A-selectie

door BvdPloeg 42

Viertal officieel overgeheveld naar A-selectie

door BvdPloeg 42

Laatst geüpdatet

Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Sergiño Dest en Ryan Gravenberch mogen zich vanaf donderdag officieel speler van de A-selectie van Ajax noemen. De drie middenvelders en verdediger maken al het hele seizoen deel uit van de A-selectie, maar krijgen nu ook een eigen plekje in de kleedkamer.

Ekkelenkamp, Lang en Gravenberch maakten vorig seizoen al hun debuut en deden in de voorbereiding alles dan wel veel bij het eerste elftal mee. Het drietal heeft echter te maken met een flinke concurrentiestrijd. Op papier maakten ze daarom nog deel uit van Jong Ajax, met een eigen plek in de kleedkamer is dat nu officieel anders.

Voor Dest is het de volgende beloning in korte tijd. De rechtsback maakte indruk in de voorbereiding en maakte zijn officiële debuut tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Sindsdien viel hij regelmatig in en schroomde Erik ten Hag zelfs niet om hem al in de basis op te stellen. Ajax zou naar verluidt het contract van de dribbelaar willen openbreken.

Op Ajax.nl legt hoofdtrainer Erik ten Hag zijn besluit uit: 'Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan. Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties