Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Telegraaf: 'Juventus rekent op komst De Ligt'

BartVeenstra, 22-06-2019 om 08:00, 16403 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Telegraaf schrijft zaterdagochtend dat Juventus er vanuit gaat Matthijs de Ligt binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de grootmacht uit Turijn. De Italianen zouden bereid zijn om meer dan zeventig miljoen euro te betalen voor de aanvoerder van Ajax, die bij Juventus jaarlijks tussen de vijftien en twintig miljoen euro kan verdienen.

De ochtendkrant schrijft dat Juventus daarmee een stokje lijkt te steken voor het geplande huwelijk tussen De Ligt en Paris Saint-Germain. 'Niets leek een transfer van De Ligt naar PSG in de weg te staan. De Fransen mogen nog steeds niet helemaal worden afgeschreven. Maar goed ingevoerde bronnen rondom de speler én Juventus melden inmiddels dat de Italianen op dit moment de beste papieren hebben en bereid zijn meer dan 70 miljoen euro naar Ajax over te maken', aldus De Telegraaf.

Juventus wist in de laatste acht jaar acht keer kampioen te worden, maar het ultieme doel - het winnen van de Champions League - wil maar niet lukken. In het afgelopen seizoen werd De Oude Dame uitgeschakeld door Ajax en uitgerekend De Ligt was de maker van de beslissende 1-2. Eén van de spelers van Juventus die De Ligt al probeerde over te halen, is Cristiano Ronaldo. Hij vroeg na afloop van de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland aan De Ligt om maar Juventus te komen.

Italiaanse media

Ook in Italië is de mogelijke transfer van De Ligt naar Juventus groot nieuws. De meeste media nemen het nieuws van De Telegraaf over, al heeft Gianluca Di Marzio - journalist van het Italiaanse Sky Sport - een toevoeging op het nieuws: in de komende uren zal technisch directeur Fabio Paratici de onderhandeling met Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars en zaakwaarnemer Mino Raiola aangaan om de transfer snel rond te krijgen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxHoorn
Transfer met Promes is rond. 1 van zn beste vrienden meldde het zojuist. Ik ben sceptisch, maar het kan goed uitpakken.
0 0
Wereld
Ik denk dat hij het beste is op links, dan kan Neres terug naar zijn oude positie op rechts.
De vraag is dan of Tadic op 10 gaat spelen of in de spits blijft.

Voor de Eredivisie zal Promes in ieder geval wel goed genoeg zijn lijkt me, weet alleen niet hoe hij in de kleine ruimtes is. Misschien valt dat wel tegen.

Voor de CL weet ik niet of ie goed genoeg is.
0 0
mcjc
Ajax moet 100 miljoen vragen voor de Ligt. Ze moeten niet te lief zijn. De Ligt is het grootste talent van Europa en mag niet voor een koopje van 70 miljoen de deur uit gaan. 70 miljoen is een koopje in deze tijd voor een speler van zijn caliber.Hoop dat Ajax wakker wordt!
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
eerlijk gezegd is 70 miljoen een fantastisch bedrag voor de ligt. ik vind hem dat namelijk nog niet waard. vind hem nog bij lange na niet het nivo van virgil van dijk aantikken. die praktisch foutloos verdededigd.
ik ga ervanuit dat mathijs dat nivo gaat halen, maar imo is hij nog steeds een speler die hier nog niet is uitontwikkeld, hij moet nog zeker een jaar spelen bij ajax, zeker om opniew door te groeien in een nieuw elftal, ik twijfel namelijk aan de manier van verdedigen bij hem onder hoge druk. als een middenveld de controle verliest vind hem nog niet zo sterk als bv virgil van dijk. maar dat is mijn mening.

frenkie de jong vond ik dat geld wel waard, zijn aparte manier van spelen zijn zeldzaam, mede door hem kon ajax onder druk uitspelen en de rollen omdraaien in de cl, dat ga je merken volgend jaar.
in negatieve zin bij ajax, en in positieve zin bij barca.
1 0
Ar
70 miljoen blijf ik een schijntje vinden.
100 en geen cent minder.
0 -1
Subzzee
Waardeloze club. Ik denk niet dat er een club in het voetbal is die meer betrapt wordt op vals spelen dan Juventus. Hij is 19, hij kan alles hier met Ajax winnen. De enige reden waarom iemand voor hen zou spelen, is voor geld. Waarom zou iemand anders een club willen verlaten die je eigen team vorig seizoen net heeft afgestraft?
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
helemaal mee eens, maar goed dat negatieve beeld heerst meer bij oudere ajacieden, de jongeren hebben er maling aan.
ik was zelf ook ooit sympatisant van juve, dat prachtige shirt, platini etc.
maar die europa cup finale ban 96, heeft een diep litteken achtergelaten.

als mathijs daar heen gaat ga ik hem niet eens volgen, en das eigenlijk best klote.
maar goed ik wens hem veel succes daar.
0 0
Holleblok
+1 Frenkie
-1 Mattie

De Ligt dacht inderdaad dat ie alle wijsheid al in pacht had. Maar is nog te naief om in te zien dat Raiola z'n toekomst aan het bepalen is in plaats van hijzelf. Erg veel zin om Barca of Ajax een pak slaag uit te zien delen aan Juve volgend jaar.
1 0
Finidi en Nwanko
En Keje dan? Heeft hij geen positieve invloed op Matthijs of denkt hij alleen maar aan de financiële toekomst van zijn dochter? Tis maar een vraag he....
0 0
neutraaltje
Wat ik nog nergens tegen kom is wat de ligt zelf zou willen... je zou toch verwachten dat hij zelf n voorkeur heeft en dat op zijn leeftijd het nog niet uitmaakt of je 1000x modaal of 1500 x modaal gaat verdienen... ik scaht de ligt hoog genoeg in dat hij voor het voetbalplezier gaat.... alleen hpor je hem er nooit over wat hij het liefst wil
0 0
Redrum
De Ligt heeft zelf met zijn volle verstand er voor gekozen om Mino Raiola zijn zaken te laten regelen. Dan kan ik helaas maar één conclusie trekken: Matthijs is alleen geïnteresseerd in de poen.
2 0
3*stars*3
Klopt en lijkt erop dat je het niet te hard mag roepen want het is zo’n sympathieke Hollandse gozer.
Verschil met Bouy, Bakker, Malen en Kluivertje is dat hij een aantal jaar een echte Ajax1 speler was maar als je met Mino in zee gaat, wil je cashen.
Zijn goed recht natuurlijk maar ik had hem toch anders ingeschat.

Overigens is 70mil een lachertje, als je ziet dat die Maguire, record van Virgil gaat breken en voor 89mil naar City gaat...
0 0
MM1974
had wel een paar miljoen bij gemogen.
Ik snap deze keus echt niet,moet dan helaas alleen geld kwestie zijn.
0 0
AFCA-B93
Ik zou Juve dan weer een anti-climax vinden. Ookal ben ik absoluut geen Real-fan, ik zou een stap daarheen wel echt ontzettend vet vinden. Ik zou denk spontaan voor Real worden bij een Classico, ondanks Frenkie.
0 -1
Cleo9
Frenkie zou ook naar PSG volgens de Telegraaf...
0 -1
Cupmetgroteoren
70 miljoen is de prijs die Overmars heeft vastgepind op de ligt nadat Raiola dat aan hem had gevraagd. Een bizar lage prijs gezien het feit dat er maar liefst vier grote clubs om hem streden (Barca, PSG, United, Juventus). 105 miljoen had Overmars eruit kunnen slepen, hij wordt dus voor 35 procent minder verkocht.
0 -2
Finidi en Nwanko
Haha geweldig dit. Jij werkt vast op de beurs en hebt een mega inkomen.....
0 0
donpedroh
100 miljoen, geen cent minder! Ik zeg nog steeds: Ajax biedt de Ligt zelf een salaris wat er voor zorgt dat hij blijft. En dan een afkoopsom van 150 000 000.
1 -1
Bennyben
Ik denk niet dat Juventus kan voldoen aan de vraagprijs van 100 miljoen, en mensen die roepen dat een verdediger dat niet waard is is onzin.

Als feyenooit al een middelmaat als vilhena voor 9 miljoen verkoopt met aflopend contract is mattie zeker het 10 voudige waard aangezien die ook minimaal 10x beter is.
1 0
BrandjeXL
Die 100 miljoen hebben ze in het verleden toch al betaald voor Higuain en Ronaldo. Daarbij hebbben ze zelf al 70 binnen geharkt met verkopen en nul euro uit gegeven aan spelers. Nee die 100 miljoen is geen probleem maar de vraag is of ze dat willen.
2 0
Rik428
Aan jouw vraagprijs van 100 miljoen bedoel je. En jij hebt geen contract met De Ligt
0 -2
BokkieBokstra
En daar gaan we weer. De Ligt is op vakantie en beslist na de vakantie. Eerder bericht deze week. Zijn omgeving raad hem Barcelona aan. Nu de analisten ook. Daarvoor ging hij vast en zeker naar PSG. Zo lullen de programma's de tijd vol en komt deze site ook wel vol met berichten of wat gaat de Ligt doen. Een ding is duidelijk, Ajax hoeft waarschijnlijk niet meer op hem te rekenen volgend jaar. En zie er nog wel een paar gaan. Ben benieuwd wat Ten Hag ervan weet te maken dit jaar, het zal op zeker een heel ander jaar worden. Eerst de CL kwalificatie overleven. Te dol dat Ajax dat nu moet doen.
0 0
WZAWZDB14
Ok, ff alle feiten op een rij (zover t ook echt feiten zijn). dus eigenlijk zegt de telegraaf dat juve nog geen contact hheeft gehad met ajax of de ligt, maar ze wel rekenen op zijn komst? Waarom? Juve biedt net zoveel (als niet minder) transfergeld als als barca, man u en psg (meer dan 70 miljoen bieden ze allemaal). Van wat ik begreep heeft juve nu dus ook evenveel salaris te bieden als t barca (als t bedrag 15 m is) en psg (als t bedrag 20 m is). Daarnaast is het sportieve plaatje minder dan bij bijv. Barca. En dan heb je nog clubs als real en liverpool, die zullen toch ook niet stil zitten?
0 0
bossalinie
Raiola
0 0
FTS95
Teletekst heeft het de Ligt naar Juventus bericht verwijderd...Gewoon weer Telegraaf bullshit?
0 0
Raoul14
Vooropgesteld 70 miljoen is veel geld, maar waarom stijgt dat bedrag niet nu ongeveer elke topclub interesse heeft? Normaal gesproken zou je zeggen er is maar een MdL en 10 geïnteresseerden dus de prijs stijgt. Heeft het te maken met zijn eigen keuze, de Rioolrat of? Ik snap het niet.
1 0
Cupmetgroteoren
Raiola heeft een 'gentleman's agreement bedongen bij Overmars. De vraag is waarom Overmars daarin heeft toegestemd. Raiola heeft nog nooit iets teruggegaan voor Ajax.
0 0
Rik428
Het is natuurlijk geen veiling. Een speler kan wél clubs tegen elkaar laten opbieden voor wat betreft salaris, zolang die clubs maar wel bereid zijn de minimale verkoopprijs van de verkopende club te betalen. Het zou gek zijn als Ajax een speler voor 70 miljoen aan Barcelona zou willen verkopen, maar niet aan een andere club.
0 0
Champy
Omdat de speler geen product is, maar vrij is om te kiezen waar ie naartoe wil, zolang de club het juiste bedrag ontvangt.
0 0
Ajax114
Heeft alles te maken met Overmars. Die geeft alles weg voor niks en zelf de hoofdprijs betalen voor middelmaat. Snap de naam Marc Netto dan ook niet. Die naam heeft hij overgehouden aan zijn periode als speler toen hij voor zijn eigen geld onderhandelde. Met het geld van Ajax is hij veel makkelijker.
0 -5
Hans Kraay Jr.
Wel mooi die laatste alinea. Er zijn dus nog helemaal geen onderhandelingen geweest. Niet tussen Juve en Ajax maar ook niet tussen Juve en kamp de Ligt.

Eigenlijk had je dus de naam van iedere willekeurige club in dit artikel kunnen plakken.
0 0
Nummer16
Minimaal 90 miljoen euro.
0 0
JanBiesbos
Fantastisch voor nl voetbal. Hebben we weer voetballers zoals vroeger bij echte topclubs rondlopen, Liverpool, barca, Juventus,
0 0
martijndepro
Mensen zijn werkelijk schaamteloos. Vertellen politici hoe landen moeten worden bestuurd, technisch directeuren hoe ze moeten onderhandelen a.d.h.v. wat ze lezen in flutmedia. Iedereen zijn/haar mening en stem maar laten geven doet meer kwaad dan je lief is.

Persoonlijk zou ik niet raar opkijken als De Ligt uit het niets zijn contract bij Ajax verlengd en hij nog 1 jaar blijft. Wat moet je in die landen zoeken met al die verwachtingen als je 19 bent en nog bij je ouders woont.
0 -1
Ajax114
Hahaha natuurlijk het medium de Pro voorziet een contractverlenging
0 0
martijndepro
Hetzelfde medium gaat iig geen moord en brand schreeuwen bij een transfersom, alsof ie het zelf beter had gedaan.

Sterkte.
0 0
Bky
De Ligt is op vakantie. Toe even Telegraaf.
0 0
Martano
Oh ja, iedereen vergeet die regel dat je niet getransfereerd kan worden als je op vakantie bent.
1 0
31xAjax
Denk je dat dat een belemmering is voor t aangaan van gesprekken tussen clubs-Raiola-Ajax? Dat lijkt me niet....
1 0
john67
Wanneer leert overmars nu eens onderhandelen, 70 is veel te weinig . De ligt is meer waard dan frenkie, juve lacht zich kapot. Verkoopt hem over twee jaar voor 150 ofzo. Nu gewoon 100 vragen.
10 -2
FrankBeton
Liep je ook zo te janken toen hij Milik voor 30 miljoen verkocht??
0 0
FrankBeton
Ga jij nu echt twijfelen aan de onderhandeling kwaliteiten van Marc Overmars???

Serieus ???
0 0
Stibba020
Over twee jaar loopt zijn contract af en gaat hij voor niks de deur uit..
0 0
Hans Kraay Jr.
Waar lees je dan dat Marc 70 miljoen heeft geaccepteerd.

Er wordt alleen beweerd dat Juve meer dan 70 miljoen over heeft voor de Ligt.

Als je iets verder had gelezen dan zag je staan dat Juve en Ajax nog niet eens de onderhandelingen zijn gestart.
0 0
ajax4ever01
Waarom wordt een bod van 70 miljoen door Marc geaccepteerd als er meer uit te halen valt, dan komt er maar 1 ding naar voren en dat is Raiola de rat.
0 0
Hans Kraay Jr.
Maar er wordt toch ook helemaal geen bod van 70 miljoen geaccepteerd door Overmars?

Waar lees je dat en wie heeft dat gezegd?

Heb je een quote van Overmars dat hij 70 miljoen Euro accepteert voor het afkopen van de Ligt zijn contract?
0 0
martijndepro
Zou jij het niet frustrerend vinden als mensen allerlei conclusies over jouw, door anderen, omschreven gedrag trekken?
1 0
Ajax114
Jouw is zonder w .
0 -1
martijndepro
Haha, sukkel.

Ik copy past em even voor je het snel verwijderd

Ajax114, za 22 juni 2019 om 11:38Jouw is zonder w .

Ga je ook even tips geven over andere/anderen? Of is die wel goed denk je?
0 0
WouterBerg83
Alleen jammer dat je verwijdert dan weer met een d schrijft....verder heel terecht tegenover El positivo.
0 0
Hans Kraay Jr.
Jouw slaat op gedrag en is in deze dus een bezittelijk voornaamwoord en dus correct.
1 0
EersteAanname
Juventus is een prachtige club, Turijn een mooie stad. Je kan nog minstens een jaar met Ronaldo voetballen, structureel een gooi doen naar CL-winst en ook niet onbelangrijk, een belachelijke son geld verdienen. Ik zou deze keuze goed begrijpen en heel blij zijn wanneer De Ligt niet naar de allergrootste vieze schijtclub van allemaal gaat. PSG dus. Al blijft het natuurlijk vreselijk jammer dat hij niet gewoon nog een paar jaar bij Ajax voetbalt.
0 -9
amthree
Kut club kut stad kut stadion alles is kut aan die club.
0 0
Ajax114
Ben je weleens in Turijn geweest ? Smerige industriestad. Alhoewel Amsterdam een cokedorp is , is het altijd beter dan Turijn.
0 0
Klusjesman
Juve een prachtige club? Serieus? Meen je dit? De corruptste club van de hele wereld.

Heel Italië bedankte Ajax dat ze de oude dame hadden uitgeschakeld, zegt genoeg.
3 0
Jari_held
Mwah zegt niet alles... heel nederland is ook altijd blij als ajax verliest...

Maar idd juve is een corrupte klote club dat nu ook nog al zn tradities over hoop heeft geflikkerd met zn shirt en logo
0 0
Schip
Behalve dan dat geen enkele andere speler het echt leuk vindt om met een egotripper als Ronaldo te spelen en dat Juve standaard georganiseerd, fysiek kutvoetbal speelt, terwijl PSG al jarenlang aanvallend technisch voetbal speelt.

Verder is Parijs niet echt een minder leuke stad dan Turijn hoor.
2 0
EersteAanname
Ach houd toch op man. Dat jij als Hollander niet over zijn maniertjes heen kan stappen verandert niks aan het feit dat Ronaldo één van de beste voetballers aller tijden is. Een op en top prof. Juventus heeft tenminste nog wat historie terwijl Paris gewoon geïnjecteerd is met honderden miljoenen aan oliegeld. Ik heb daar geen sympathie voor. En smaken verschillen maar ik zou voor geen goud in Frankrijk willen wonen.
1 -4
Ajax114
Ronaldo is een topper. Zijn hele mentaliteit is echt inspirerend. Volle potentie benutten.
0 0
NelsonAFCA
Veel te weinig, niet doen.
3 -1
Ajaxbrl
Gewoon 100M vragen! en Alderweireld halen!
3 -1
Draufgänger
Ja, en Frenkie ging naar PSG aldus de Telegraaf. Als ik de Telegraaf was zou ik even dimmen met die transferberichten
0 -1
AFCA.
Dan kun je net zo goed bij Ajax blijven. Of je nou op zondag avond uit tegen Bologna speelt of op zondag middag tegen Sparta. Bij beide wordt je kampioen waarbij het bij Juventus al helemaal niks voorsteld. Het voetbal is er niet om aan te gluren.
De enige uitdaging is de CL. Nou dat is een mooiere uitdaging met Ajax dan met Juve.

Had Mathijs wel wat slimmer ingeschat dan PSG of Juve
3 -2
Japievanopdehoe
Wat een lariekoek. En naast wat Jari zegt, wat denk je van een leven in Italië? Dat land heeft niet voor niets de oudst wordende bewoners.
1 -1
JariHeijden
Italië behoort tot de grote vier competities van Europa, ze staan derde. De competitie is van een veel hoger niveau dan de Eredivisie. Je vergelijking gaat echt mank. Met Juve is daarnaast structureel meedoen om de CL winst een stukje realistischer dan bij Ajax.

En dan hebben we het nog niet eens over zijn salaris.
2 -2
Schip
Ik gok toch op Barca, maar kennelijk is deze poppenkast nodig.
2 -2
PJSM
De Ligt gaat zeker weg. Hopen dat deze soep snel afgerond is zodat Ajax ook door kan pakken voordat straks alle haalbare parels al weer vergeven zijn.
2 -2
Sterretje73
Ochtendkrant ??? Dit stond gisteren om 19:00 al op de voorpagina. Dus begrijpelijk dat jullie van je vrijmibo genoten hebben maar wel ff eerlijk blijven he :-p
0 -4
Babangida83
Mogen ze doen, maar De Ligt blijft gewoon nog een jaartje bij Ajax. Het lijkt me dat het er om gaat dat je ver van de goal afspeelt. Dat kan bij Ajax prima.
0 -3
Basuto
Ah dat zou echt jammer zijn. Hoe kun je als ajacied nou voor deze club kiezen? Die ons bestolen heeft van een champions leugue titel in 96 met onder de pepmiddellen zittende juve spelers, met hun laffe voetbalstijl en vaak van die smeerlappen in het team..
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Heel Europa zit achter hem aan waarvan de rijkste clubs en het bedrag blijft maar op 70 miljoen hangen.
4 -3
Juichtoon
Inderdaad. 100 mln komt eerst.
2 -2
ajaxminimax
Niet doen Ajax. Clubs gewoon tegen elkaar laten opbieden, maar ik ben bang dat Ajax zwicht voor Raiola. Wat zal de voetbalwereld mooier worden zonder Rioolrat
4 -3
JesusZoonVanGod
Echt ongelofelijk dit. Dan ga je dus in een competitie spelen waar je met 2 vingers in de neus kampioen wordt en op 15+ punten van de nummer je eindigt. De enige uitdaging die je dan hebt is CL voetbal spelen. Alles voor een paar euro meer...
4 -1
AlexLitmanen10
In welke competitie behalve de Engelse is dat niet dan?
Barca en bayern worden gewoon volgend jaar ook met 2 vingers in de neus kampioen.

De topploegen uit Engeland hebben blijkbaar geen interesse dus dan zijn de opties: spanje, frankrijk en italie. Daar is het al jaren niet meer spannend
4 -1
JesusZoonVanGod
Daar heb je zeker gelijk in. Engeland zou natuurlijk het mooiste zijn geweest en ik vind het vreemd dat United zich niet nadrukkelijk heeft gemeld. Die gaan dit seizoen renoveren.

Na de Engelse competitie schaal ik de Spaanse toch wel het hoogste in. Na Barcelona heb je natuurlijk ook weer gewoon Real die gigantisch hebben ingekocht. Atletico kan altijd wel even meedoen en verassen en ze hebben een relatief brede subtop.
2 -1
JariHeijden
ManUtd heeft zich wel gemeld. De Ligt in dat een kleine 3 ton per week verdienen. Maar De Ligt wilde niet. En Liverpool had ook interesse maar volgens de geruchten vond Raiola dat De Ligt een stukje met dan Salah en Van Dijk moest verdienen. Daar was voor Liverpool te gortig.

Persoonlijk zie ik De Ligt liever naar Engeland of Spanje gaan (ik denk dat hij in Engeland het best tot zijn recht komt), maar Italië is een prachtig land, met een enorme voetbal beleving. Juve domineert enorm, maar de Serie A een grote competitie. Juve gaat wederom proberen de CL te winnen. Je gaat voetballen met Ronaldo. Tja... Zo gek is het niet.
0 0
AlexLitmanen10
United was ideaal geweest voor mathijs, maar daar had hij zelf (begrijpelijk) geen trek in denk ik.
Als ik het voor het zeggen had bij Man. City dan had ik meteen gehaald. Maar die hebben liever die houthakker, Magguire
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ze worden ook kampioen zonder hem, dus daar weinig eer te behalen in die half lege Italiaanse stadions.
1 0
FTS95
Ik begrijp in alle berichtgeving rond de Ligt geen reet van genoemde transfersommen. Er worden bedragen genoemd van 70-80 miljoen, dat is toch een schijntje voor de Ligt!?
4 -2
flavente
70 miljoen euro, hoeveel geld het ook is, maar is een fooi voor het beste verdedigende talent ter wereld. Mag hopen dat dit naar 90 gaat via bonussen en of clausules
4 -2
ajaxxcied4life
Hoe komt Juve eigenlijk aan deze financiële middelen?
0 0
JesusZoonVanGod
FIAT group is eigenaar. Gigantisch bedrijf met veel financiële slagkracht.
0 0
Cisco2
Het blijven wel Italianen hè.... Het personeel van fiat heeft al jaren geen opslag gehad, maar er is wel geld om peperdure spelers te kopen.

https://nos.nl/l/2241064
1 0
JesusZoonVanGod
Ongelofelijk inderdaad. Aan de ene kant spendeer je honderden miljoenen in een voetbalclub en aan de andere kant kan er geen euro af voor het personeel. Dat moet toch best demotiverend zijn en een heel vreemd signaal naar je personeel toe.
1 0
ajaxxcied4life
Ah, op die manier. Dank je. Ja helder waar het geld dan vandaan komt.
0 0
Rentokill
Das een leuke vraag: Veelal Nederlandse kredietbanken.
0 0