Overmars bevestigt: Dolberg krijgt nieuwe kans

BartVeenstra, 16-05-2019 om 07:30, 24942 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kasper Dolberg hoeft niet te vrezen voor zijn plek bij Ajax. De Deense spits, die na een geweldig debuutseizoen twee ongelukkige jaargangen kende, krijgt volgend seizoen een nieuwe kans bij Ajax, zo maakt directeur voetbalzaken Marc Overmars duidelijk in een interview met De Telegraaf.

'Kasper kan niet meer op zijn talent teren', begint Overmars, die zegt dat Dolberg moet gaan 'knokken'. 'Afjagen op een huppelpas of met volle overtuiging? Dit is een volgende fase in zijn carrière. Bij een eendagsvlieg spat het na zes of zeven duels uit elkaar, maar hij had een topjaar toen we de Europa Leaguefinale haalden. Het kán niet weg zijn en wij moeten hem weer op de rails krijgen.'

Een speler die wel lijkt te vertrekken bij Ajax is Hakim Ziyech. Wanneer er een mooie club komt voor de Marokkaans international werkt Ajax mee aan een transfer. Volgens Overmars is Ajax niet meer 'dat clubje uit Nederland' voor de Europese top. 'Nu is het Özil of Ziyech? Heb ik Arsenal vorig jaar gevraagd. Ik kies voor Ziyech. Dachten ze: je bent gek. Maar nu hebben ze Hakim in de Champions League gezien. Door ons Europese succes gebeurt er misschien iets op de transfermarkt, waar we niet op hadden gehoopt. Daar zullen we dan op anticiperen.'

Erik ten Hag

Ook Erik ten Hag zou in de belangstelling staan van buitenlandse topclubs, maar als het aan Overmars - en ook algemeen directeur Edwin van der Sar - ligt, blijft de succescoach langer in Amsterdam. 'Bij mij is geen concrete belangstelling getoond voor Erik en bij Erik zelf ook niet, dacht ik. Het is in principe niet de bedoeling hem te laten gaan. We praten met Erik juist over het opwaarderen van zijn contract.'

Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Verhuur hem liever met optie tot koop.
0 0
lm
Pff weer geen spits is al jaren een probleem we missen veels te veel kansen en maar hopen op dolberg maar waarom
0 0
Cupmetgroteoren
Ik denk niet dat het er nog in zit met Dolberg. Ik denk dat je die gewoon moet laten gaan en een spits moet kopen, tenzij Traoré plots een topspits blijkt te zijn.
0 -1
Klaasforever
Helemaal eens. Liep tegen Spurs driekwart wedstrijd als een zombie over het veld en kon na z'n veel te late wissel zó z'n burgerkloffie weer aantrekken.
1 -1
GorillaBiscuits
Slim om dit te zeggen, maar compleet kansloos die jongen. Als je zelfs in de halve finale CL niet meejaagt, inzet toont of je best doet waardoor we eigenlijk met 10 man speelde, hoor je nooit meer ons shirt aan te trekken!!
1 -4
Kennykenkaa
Belachelijk echt
1 -2
7172AFCA7395
Belachelijk gaat me te ver. Maar moet voor de winterstop vol aan de bak
anders wellicht uitlenen .Ajax is geen filantropische instelling.
0 0
4EVERAJAX
het is gewoon slim om vertrouwen uit te spreken, zowel naar Dolberg toe, maar ook om naar koopjesjagers een signaal af te geven.
3 0
jarenfan
Overmars laat Hakim gaan,bieden hem niet een super contract aan,....duidelijk.
0 -6
Ozymandias
Ziyech heeft sinds vorig jaar al een super contract.
1 0
timot1
Wat bedoel je nou? Zoals bekend is Ziyech een transfer beloofd toen hij naar Ajax kwam, vorig jaar liep het stuk en is hij beloond voor nog een jaar Ajax. Ziyech had ook dwars kunnen gaan liggen en naar een mindere club voor minder geld kunnen gaan, zeker gezien zijn relatie met de fans op dat moment. Is toch logisch dat Ajax hem dan dit jaar de transfer wel gunt, ook al zou je hem liever behouden? Tuurlijk zullen ze nog proberen hem te behouden met een verbeterd contract, staat nergens dat dat niet gaat gebeuren. Je moet spelers ook een transfer gunnen als je afspraken hebt gemaakt, anders maak je jezelf ongeloofwaardig en hadden Onana en Tagliafico ook niet bijgetekend voor volgend seizoen bijvoorbeeld.

Bovendien, geld is echt ook niet alles voor die gasten. Ze willen zich iedere week kunnen meten met de absolute top. Dat kan helaas niet in de Eredivisie en eigenlijk is dat het grootste probleem van Ajax.
3 0
trooop
Goed om te horen. Beste nieuws van de dag.
0 0
PJK54
Natuurlijk nog een kans geven zeker financieel gezien een Dolberg in vorm zal veel meer opbrengen als een Dolberg zoals hij nu loopt te ballen. Overigens gun ik het hem van harte heeft ons in het verleden ook vaak geholpen aan mooie winnende goals!
Ik hoop dat Erik zeker blijft dat zal spelers die nog nadenken misschien net dat zetje richting blijven kunnen brengen.
0 0
PetrusKeizer
heel vervelend allemaal hoe t met Kasper loopt, hij heeft nu de schijn tegen zich. Blijft samen met Neres n grote favoriet van me. Als hij goed is is hij namelijk vreselijk goed.
3 0
Sterspeler
Tsja geldt dat niet voor iedereen? Het gaat vooral om die ondergrens
0 0
Jelephi
Onbegrijpelijk.
1 -5
Sjakio
kansen geven doe je bij de F-jes
1 -5
Ajacied33
Ik hoop dat Dolberg toch verkocht kan worden. Het is gewoon net niet
1 -2
Fieldman
Heel goed. Dolberg gaat verbeteren.
2 0
ram
Goed dat Ajax niet meegaat in wat velen hier doen: een extreem talent (en nog jong) als Dolberg afschrijven. Persoonlijk denk ik dat verhuur beter is voor hem zodat wij met Tadic/Huntelaar kunnen blijven spelen én dan kan Kasper ergens alles spelen. Maar ik vertrouw op die jongen. Beetje peper erin mag wel maar het is een fenomenaal talent.

Oh, en Ziyech is gewoon beter dan die slome wisselvallige Ozil. In mijn ogen is dat sowieso een van de meest overschatte spelers van de afgelopen jaren. Om top te zijn moet je gewoon veel constanter zijn en het verschil maken voor je club. Hij doet niets voor Arsenal. Als ik hen was zou ik hem heel snel lozen.
3 0
NotForSale
Dolberg lekker verhuren en een nieuwe spits halen
1 -2
ram
Waarom nieuwe spits halen?

Tadic is fenomenaal in de spits en Huntelaar daarachter is ook niet verkeerd, lijkt me. Daarachter heb je Traore, Danilo en Sierhuis. Luxe, lijkt mij.
2 0
altijdwelwat
Wel ja blijf zijn handje maar vasthouden op basis van wat goede wedstrijden 2 jaar geleden, gokken op Dolberg kan wel eens een hele dure gok worden. Als je het niet op kan brengen om tegen Spurs in de wedstrijd van het jaar alles te geven, voor de 50ste keer dan houdt het echt op. Spits kopen , Huntelaar en Traore als backup.
3 -6
aka
Idd
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zijn laatste kans dat is duidelijk signaal
1 0
Broekzak
prima. hetgeen waar menig supporter zich aan ergert wordt dus ook opgemerkt door Ajax zelf.
1 0
lf87
Mooi! Ook mooie beelden van hem gisteravond haha
2 0
ajaxxcied4life
Goed dat Overmars benoemt dat het stapvoets jagen op zijn elvendertigste nu klaar moet zijn. Of je stopt 200% effort in je arbeid of je moet maar opzoek naar een nieuwe club.
7 0
Marcao
Terecht! We weten dat hij het kan. Geef hem zijn kansen en dan zien we de oude Dolberg terug. Komt helemaal goed!
4 -3
Leviathan
Een kans als reserve prima. Eigenlijk zou je hem aan een club als Ado moeten verhuren dan leert hij misschien eens wat minder lief te spelen... Maar mag hopen dat hij niet als 1e spits gerekend wordt
0 0
gi0vanni
Onder ten Hag moet je het laten zien. Op dit moment is Huntelaar zelfs Dolberg voorbij. Maar bij een goede voorbereiding zijn er weer mogelijkheden. Laat Huntelaar, Traore en Dolberg het maar uitvechten. En met Tadic hebben we nog een optie in de spits.
0 0