Overmars: 'Allerbelangrijkste wordt het jaar daarna'

BVeenstra, 16-05-2019 om 07:15, 8250 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft ondanks een mogelijke leegloop bij Ajax 'vertrouwen in volgend seizoen'. De beleidsbepaler beseft wel dat het eigenlijk alleen maar minder kan worden na het afgelopen zeer succesvolle seizoen, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

'In theorie kun je in 2020 de dubbel winnen en de finale van de Champions League halen of zelfs winnen. Maar als jij Jan Lammers een DAF 33 geeft, rijdt hij ook niet voorop in de Formule 1. Wij hebben geen DAF 33, maar het moet allemaal zó goed vallen', aldus Overmars, die vervolgens een opvallende uitspraak doet. 'Weet je, het allerbelangrijkste wordt het jaar daarna. André Onana en Nicolas Tagliafico blijven nog een jaar en na volgend seizoen hebben Dusan Tadic en Daley Blind hier twee jaar gespeeld. Misschien dat ze nog één keer graag weg willen.'

Om die reden haalt Ajax dan ook nu alvast spelers, die er in 2020 moeten staan. 'Lisandro Magallán heeft afgelopen vier maanden meer geleerd dan in de laatste vier jaar. Hoe er bij Ajax over voetbal wordt gedacht. Wij schrijven hem daarom nog niet af. We weten hoe lang het heeft geduurd voordat Neres er klaar voor was.'

'Spelers komen niet naar Ajax om reserve te zitten'

Er wordt weleens gezegd en geschreven dat Ajax het 'Bayern van Nederland' kan en moet worden. In dat geval zouden de Amsterdammers een heel brede selectie hebben en mogelijk ook spelers overnemen van de directe concurrentie. Overmars denkt niet dat dat zo makkelijk is. 'We willen best een brede selectie formeren, maar spelers komen niet naar Ajax om reserve te zitten. Bij Bayern München vinden ze dat geen probleem. Als Neres twee maanden op de bank zit, is er ruzie', zegt Overmars, waarna hij grapt: 'En bij Donny van de Beek al na een halve wedstrijd.'

Toch heeft Overmars vanuit de RvC te horen gekregen hoeveel geld er deze zomer uitgegeven kan worden en daar kan hij naar eigen zeggen 'goed mee uit de voeten. 'Om spelers te halen, maar ook te behouden. Van de Beek heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarvoor moet hij worden beloond. We willen Donny niet kwijt', zegt Overmars, die denkt dat Ziyech wel vertrekt. 'Hij gaat weg als zich een goede club aandient. Dat gebeurt, denk ik, want hij staat door zijn geweldige spel in de Champions League veel meer in de spotlights dan vorig jaar. Hele grote clubs hangen om hem heen. Bij zijn komst hebben wij Hakim trouwens een mooie transfer beloofd.'

Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Realistische teksten van Overmars, geen blabla.
0 0
tiestomaat
Visje uitgooien bij Depay,Vertongen,Suarez en had Cillessen graag zien terugkomen..
0 0
PetrusKeizer
door daar open over te zijn, dat ze Hakim bij zijn komst kennelijk duidelijk gemaakt hebben dat ze zullen meewerken aan n voor hem mooie transfer in de toekomst, doe je eigenlijk heel goed zaken. Zei mijn pa ook altijd: het gaat er in de zaak niet om dat je ad-hoc deals maakt waar je t meeste geld uit sleept; het gaat erom dat je klanten hebt en houdt die vertrouwen in je hebben. Dus dan wring je ze niet uit maar geef je ook wat, als je deals maakt.
1 0
JariHeijden
Precies. Want daardoor zijn anderen ook sneller bereid een deal met je te sluiten. Als spelers weten dat je als club heel moeilijk spelers laat gaan, dan zullen ze al in eerste instantie niet willen komen.
0 0
Ajacied33
Ik hoop heel erg dat Ziyech blijft, maar ik vrees het ergste. Persoonlijk denk ik dat Frenkie, de Ligt en Ziyech zullen vertrekken. Voor Frenkie en Ziyech zou ik Propper en Odegaard halen als vervangers
0 -1
ram
Ik ben ontzettend benieuwd naar aanstaande transferzomer. Ik verwacht/hoop dat het qua leegloop wel mee zal gaan vallen. De Ligt zal wel gaan en ik zie Neres ook wel vertrekken. Van Donny en Hakim weet ik het nog niet zo zeker. Ik heb het gevoel dat die hier zo lekker zitten, dat ze nog wel een jaartje blijven.

Daarbij ben ik vooral benieuwd wat er gaat gebeuren met:

-Veltman - heb ik altijd een 'hekel' aan gehad maar mijn god, wat een comeback! Ik had hem voor zijn blessure graag gratis aan De Graafschap gegeven maar nu... als hij naar een mooie club kan, gun ik het hem. Maar ik verwacht dat hij blijft en ik vind het prima.
-Kristensen: Tsja... Ik denk niet dat hij ooit écht goed genoeg zal zijn voor Ajax. Verhuur is voor mij echter ook wel een optie. Verkoop uiteraard ook.
-Sinkgraven: Wel een zwak voor gehad maar ik denk dat hij gewoon niet echt kan aanhaken. Eventueel behouden als back-up voor het middenveld zou ik ook niet heel erg vinden.
-Dolberg: Met Tadic en Huntelaar als 1 en 2 voor de spitspositie, zou ik hem verhuren. Als Huntelaar stopt heb je dan gewoon weer een spits met vertrouwen terug. Ik geloof in de klasse van Kasper.
-Bande: Verhuur in Nederland is misschien niet verkeerd. Anders bij de selectie houden en zien wat hij kan.
-Labyad: Het lijkt me dat hij tekort komt. Ik denk niet dat hij het nog gaat maken en zou afscheid van hem nemen.
-Cerny, De Wit, Ekkelenkamp, Danilo, Schuurs, Valera: zoveel vraagtekens! Ben erg benieuwd hoe de selectie er volgend jaar uit gaat zien.
1 0
vdhaas
Overmars moet vooral zichzelf behouden voor ajax
2 0
Ajax-4-ever
Ik gun Ziyech een prachtige transfer maar hoop ook stiekem dat 'ie gewoon blijft.
2 0
grannig mokum1
Precies D my2
0 0
Duif63
De kampioen van volgend jaar plaatst zich rechtstreeks voor de CL. Kampioen worden is dus een must. Anders gaat psv profiteren van de door ons behaalde punten
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
wat je mee moet geven is vergelijksingsmateriaal, als je dit niet blijft doen kom je op een punt dat je het voetbal gaat spelen zoals onder de boer.

we hebben nu een meetpunt.
*speelstijl
*welke spelers je moet halen met scorendvermogen en assisten, om zo een hecht elftal te bouwen. assist gevers zijn teamplayers.
*dat je jeugd moet observeren en de kans moet geven om zich te ontwikkelen.
*een gezonde mix van jong en oud, talent en ervaring
*een mensenmanager die jonge mensen begrijpt.
*blijven hameren op het feit dat doelen haalbaar zijn als je erin gelooft en kijkt naar eigenschappen van grotere spelers.
*selectie bewust maken dat het lezen van wedstrijden essentieel is.
*vooral niet selecteren op spelers die veel te traag zijn en niet mee kunnen doen in de combinatie.
het is belangrijk dat je zoveel mogelijk spelees hebt, die openingen kunnen zien.
*balvaste spelers!


we moeten ook als suporter accepteren dat je tussenjaren kan hebben, dit elftal stond er ook niet ineens. dat heeft 3 jaar geduurd.
1 0
3sterrenAjax1
marc is de grote man achter t succes. wat een held is t!!!
4 -1
behangdelul
Marc, vriend, pols wel even of Ziyech wil blijven voor meer salaris wil je? Alvast bedankt!
3 0
AFCAwooz
Ben het op zich met je eens want je koopt nooit een nieuwe Ziyech. Maar als ik het goed begrepen heb, krijgt hij al 2.5 miljoen per jaar. Stel je geeft hem nu 5 dan wordt het verschil met de rest ook weer te groot en je hebt kans dat Blind en Tadic dit ook wilen. Ik schat zo in dat dit voor Ajax niet wenselijk is.
2 0