Ajax O19 en O17 winnen eerste competitiewedstrijd

BVeenstra, 01-09-2018 om 16:25, 24142 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax op zaterdag 1 september. Ajax O15 verloor thuis van PSV. Vervolgens wonnen Ajax O17 en Ajax O19 van respectievelijk FC Utrecht en Willem II.

FT | Ajax O15 - PSV O15 (0-2)
Ajax O15 heeft zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In eigen huis leed men een 0-2 nederlaag tegen PSV O15.

De Amsterdammers hadden voor rust het betere van het spel, maar doelpunten bleven uit. De jonge talenten waren dreigend, maar de laatste pass wilde net niet lukken. Ook na rust was Ajax via Julian Rijkhoff en Divaio Bobson gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. PSV deed dat wel, nadat de bal uit een vrije trap niet goed kon worden weggewerkt. Uit een counter kwamen de Eindhovenaren vervolgens ook nog op 0-2, waarmee de eindstand ook bereikt werd.

Opstelling Ajax O15: 
Setford; Gooijer, Camara, Viereck (Brussee 60'), Aning (Doest 68'); Jansen (Klaasen 51'), Brandes, Bobson (Banel 56'); Sarfo, Rijkhoff (Charid 68'), Chourak.
Wissels Ajax O15:
Brussee, Doest, Klaasen, Banel, Charid.

Doelpunten:
0-1 PSV (46')
0-2 PSV (68')

FT | Willem II O19 - Ajax O19 (0-3)
Ajax O19 is uitstekend begonnen aan de nieuwe competitie. De Amsterdammers wonnen dankzij een hattrick van Brian Brobbey met 0-3 bij Willem II. De spits scoorde voor rust tweemaal, waarna hij vlak voor tijd zijn derde treffer van de middag kon maken.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Llansana, Douglas; Q. Timber, Abid, Taylor; Dest, Brobbey, Hansen. 
Wissels Ajax O19: Gorski, King, Aberkane, Maddy, Schön, Dostanic, Sint.

Doelpunten:
0-1 Brian Brobbey (2')
0-2 Brian Brobbey (32')
0-3 Brian Brobbey (85')

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (2-0)
Nadat Ajax O17 een week geleden ook al aantrad tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht (en op De Toekomst met 5-0 won), kruiste het jeugdelftal zaterdagmiddag opnieuw de degens tegen de Domstedelingen. De ruime bekernederlaag van een week eerder, zorgden ervoor dat de jeugdspelers van FC Utrecht met het mes tussen de tanden aan het competitieduel begonnen. Vastberaden om revanche te nemen. De Utrechters zaten er kort op en verschafte Ajax weinig ruimte om te voetballen. Dat de O17 ook niet veel ruimte nodig heeft om tot kansen te komen, werd vervolgens wel duidelijk. Dillon Hoogewerf was een aantal keer dicht bij een doelpunt, onder andere na een fraaie combinatie met Naci Unuvar en Anass Salah-Edinne. Ondanks de kansen voor met name Hoogewerf bleef een doelpunt in de eerste helft uit. Goed veldspel en een aantal goede kansen ten spijt, wist Ajax niet te scoren en hield het zo het strijdende Utrecht in leven.

In het begin van de tweede helft waren de kansen opnieuw voor Ajax. De ploeg van Dave Vos was vlak na de pauze in de persoon van Neraysho Kasanwirjo heel dicht bij de 1-0, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Hoogewerf dacht een aantal minuten later zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn treffer geannuleerd worden na een vermeende overtreding van de Ajax-aanvaller. Vervolgens was het echter alsnog Hoogewerf die FC Utrecht de das om deed. Middels een simpel intikkertje na een fraaie voorbereidende actie van Jaymillio Pinas en een doelpunt na een fraaie loopactie tekende Hoogewerf voor de enige doelpunten van de wedstrijd. 

Ajax O17 begint de competitie zodoende goed. Met een verdiende overwinning werd FC Utrecht voor de tweede keer in korte tijd verslagen. Een smet op de zege was het uitvallen van Salah-Edinne. Hij moest na een charge van een Utrecht-speler noodgedwongen worden vervangen.


Opstelling Ajax O17: 
Dieker; Bonnah, Kasawirjo, Rensch, Salah-Eddine (69' Dirksen); De Waal, Warmerdam, Beelen (50' Zamani); Unuvar, Pinas (57' Pynadath), Hoogewerf.
Wissels Ajax O17:
 Raatsie, Dirksen, Dakriet, Zamani, Pynadath.

Doelpunten:
1-0 Dillon Hoogewerf (55')
2-0 Dillon Hoogewerf (73')

Vrijdag 7 september:

16.30 uur | Vitesse O16 - Ajax O16

Opstelling Ajax O16:
Wissels Ajax O16:

Doelpunten:

Volg de wedstrijden via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Dezelfde personen die Brobbey hier afzeiken o.a. over zn lengte prijzen hier Sierhuis de hemel in en hebben het nooit over zn lengte....hypocrisie ten top!
0 -1
wolterx
O11 heeft vandaag ook een toernooi gewonnen, wat grappig is is dat de Finale Ajax o11 A - Ajax o11 B was. Vorige week troffen ze elkaar al in halve finale, vandaag dus in finale.
2 0
MaxBorggreve
BB9 (L)(L)
0 0
de_pitbull
iew
0 0
SpursAjax
Brobbey word hier steeds de nieuwe lukaku genoemd maar is 1.80. Zal uiteindelijk bij de senioren geen enkel voordeel meer hebben van ze fysiek en dan blijft er daarna weinig kwaliteit over.
1 -10
chuckie88
Wat iedereen toch te zeuren over zijn lengte... het gaat toch om zijn specifieke kwaliteiten? Ik ken heel wat meer spitsen die nog kleiner zijn en het fantastisch doen.... daarbij is Lukaku ook geen kopsterke spits... zijn kracht en snelheid en duelkracht en zeer gevaarlijk in de 16.... zie niet in waarom deze jongen dit soort kwaliteiten ook niet zou kunnen ontwikkelen tot een prima spits voor Ajax... hij wordt ook steeds technischer vind ik.. Heeft in ieder geval een heel hoog rendement. Wij zijn in Nederland er al heel goed in om talenten OF de hemel in te schrijven OF ze juist af te schrijven... deze jongen is nog maar 16... kan nog alle kanten op
7 0
Champy
Alleen lijken z'n specifieke kwaliteiten niet op die van Lukaku. Jij ziet alleen een sterke donkere jongen die fysiek beter is dan z'n leeftijdsgenoten.

Brobbey heeft die power niet van Lukaku. Lukaku is een stormram die je het best moet lanceren, want dan is die op z'n best. Brobbey is dat niet.
Brobbey moet het nu al wat minder hebben van z'n fysiek omdat die 17 en 18jarige jongens niet meer van de kleinsten zijn.

Hij kan nog inderdaad alle kanten op, maar niet op z'n Lukaku's.
1 -1
Mikes
Brobbey minder van zijn fysiek hebben hahaha. Kijk even de goal van van Gelderen tegen Sparta, wat een power zit daar bij van Brobbey. Schermt de bal volledig af en uiteindelijk valt de verdediger zelfs tegen zoveel power.
0 0
Champy
Geweldig dat je een momentje uit een samenvatting kan pikken. Op een hoger niveau zoals tijdens de Future Cup, excelleerde Brobbey door zich goed aan te bieden en hard te werken. Niet zozeer door het neerbuldozeren van z'n tegenstanders zoals Lukaku dat doet.
0 0
chuckie88
Nee, "Brobbey heeft de power van Lukaku niet.... " laat maar... hier komen we niet uit... die jongen heeft een en al power en is nog maar 16.. ga jij echt een spelertje van 16 fysiek vergelijken met eentje dik in de 20?
Ieder zijn mening.. als ik Brobbey moet beschrijven aan iemand die hem niet kent, welke type spits dat is dan lijkt mij Lukaku geen verkeerd voorbeeld... maar jij mag denken wat jij vindt... Ik zeg alleen dat hij zich tot een prima spits van Ajax zou kunnen ontwikkelen... niet meer en minder... ik schrijf niet iemand af omdat wij bij Ajax zg altijd een typische Ajax spits moet zijn... iets wat we er nu ook niet hebben lopen btw
1 -1
Champy
Ik vergelijk Brobbey met de 16-jarige Lukaku die toen al op weg was z'n naam te maken in Anderlecht 1. Werd volgens mij zelfs topscorer van de 1ste klasse (met een laag aantal doelpunten).
0 0
NouriVandeBeek
Fysiek is niet alleen lengte he. Dat snap jezelf toch ook wel? Nee, Brobbey is geen Crouch, maar 1.80 is niet heel klein. Misschien komen er nog wat centimeters bij.
2 0
AsensioWillemsen
1,80 is wel klein als je ziet dat de gemiddelde centrale verdediger op prof niveau zo’n 6 a 7 CM groter is en fysiek niet minder is dan Brobbey
1 -1
Mikes
Waarom moet een spits de gemiddelde lengte hebben van een cv?
0 0
NouriVandeBeek
Denk niet dat de gemiddelde centrale verdediger fysiek net zo sterk is als Brobbey.

Alleen het maakt niet uit wie er nu gelijk heeft. We moeten echt afwachten hoe het verder gaat met Brobbey. Hij is nu de vaste spits van Ajax O19 en dat is alweer een stapje hoger. Hoe gaat hij dat verteren? We zullen het moeten volgen.
0 0
ajaxdordtt
Hij is dan ook pas 16 en kan nog groeien.
3 -1
JPM
Zamani dus wederom geen basis, ook niet tijdens de start van het nieuwe seizoen. Hmm, jammer - dacht dat hij echt één van de pareltjes was binnen onze opleiding.
0 0
Mikes
Ik hoop dat zodra iedereen fit is dit een beetje opstelling gaat worden bij o17.
Pynadath Hoogewerf Zamani
Unuvar
Beelen/Warmerdam de Waal
Eddine Rensch kasanwirjo bonnah
Dieker/Raatsie
0 0
jeugdvolger
Ik zie dat je geen fan van Pinas bent. Kan Ik mee leven aangezien hij erg beperkt is en voornamelijk weggestuurd moet worden.

Lijkt er op dat je met punt naar voren wilt zien net Naci op 10. o19 speelt ook net een punt naar voren.. vraag me af wat de achterliggende gedachte is. Ik dacht dat met een punt naar achteren zo heilig was?
0 0
Champy
Pinas is typisch zo'n jeugdspeler wat Ajax de laatste 20 jaar heeft gehad.
Beetje scoren tot en met de Ctjes en Btjes, om daarna in de anonimiteit te belanden.
0 0
wolterx
Komt terug van een blessure en met Ünüvar en Hoogewerf heeft hij 2 goede concurrenten.
2 0
JPM
Ah ok, dat verklaart een hoop. Thanks (beiden)!
1 0
Sunstridr
Is volgens mij net pas terug van een blessure.
2 0
EzraAjax95
De beste tactiek voor Vitesse is om bij voorbaat al op te geven. Dan wordt het 0-3 voor Ajax en dat is dan een minder harde vernedering dan de 0-5 die zondag op het scorebord zal staan
1 -5
jeugdvolger
Denk niet dat Utrecht dit tempo gaat volhouden.

Ik zie graag Zamani op links en Ünüvar op 10, dichter bij het doel waar hij in zijn kracht is, maar vult het alsnog uitstekend in op links.

Warmerdam en Beelen zijn de stille krachten van het team, ben een liefhebber van deze 2.
1 0
AFCAdam
Utrecht vel begonnen, maar Ajax kon er goed doorheen voetballen.

Mooie momenten aan de linkerkant met Sala-Edinne en Ünüvar.
Unuvar trouwens paar geniale momenten.. jammer dat hij zo hoog staat, zou vaker aan de bal moeten komen.
1 0
chuckie88
Juist voor zijn ontwikkeling veel beter... krijgt hij een snellere handelingssnelheid door
0 0
wolterx
o14 haalt even uit zeg tegen Sparta. De nieuwelingen Kalokoh-Gesser-Hamouchi samen goed voor 7 van de 9 goals. Hattrick voor Hamouchi en de andere 2 allebei 2 maal doeltreffend. Gabriël Reiziger en Rasing maken er 9 van.
6 -1
3*stars*3
Sjonge jonge, heb een nieuwe tel maar mijn duim is gewoon te dik. ;-)
Drukte per ongeluk weer op min.

Mooi dat je zo up to date bent met verschillende jeugdteams en ons hier up to date blijft houden, mbt jeugd van Ajax en oranje.
7 0
DeWijsneus
Eens!
2 0
chuckie88
Die Brobbey zou zo maar een type Lukaku kunnen worden... enorm sterk en zeer doelgericht... kan wel eens de spits worden in de nabije toekomst,
5 0
NouriVandeBeek
Brobbey zal voetballend nooit geweldig worden, maar is fysiek gewoon ijzersterk. Ook is die snel en koppend wordt hij steeds beter. Dat zijn goede wapens. Daarmee kan je je iets mindere voetballend vermogen mee compenseren. Alleen tot op welk niveau?

Ik heb ook nog mijn twijfels, maar Brobbey is reuze interessant om te blijven volgen. Vaste basisplek bij de O19 geeft hem weer nieuwe uitdagingen.
1 0
Gooseman
Net zoals Lukaku. Zo lomp als een legertank met een platte band, maar een geweldige spits!
0 0
Ozymandias
Sierhuis komt qua voetballend vermogen duidelijk een paar niveau's te kort om bij Ajax te slagen. Terwijl het voetballende vermogen van Brobbey zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Aan zijn atletisch vermogen waren natuurlijk nooit enige twijfels. Brobbey moet zijn schot met zowel links- als rechts goed blijven ontwikkelen en moet ook een betere kopper worden maar voor een 16 jarige is hij allround goed ontwikkeld. Het zou me niet verbazen als Brobbey over een jaar Sierhuis al voorbij is.
3 0
FlyingDutchMan
Wil nog niet Kaj voor het eerste afschrijven, maar dreigt inderdaad een betere versie van Sam Hendriks te worden.
0 0
Champy
Een Lukaku van 1m80?
2 -1
chuckie88
Oh... wist niet dat Lukaku het moest hebben van zijn lengte en kopkracht... dan zal ik het wel verkeerd zien... maar hij moet wat mij betreft ook niet de nieuwe Lukaku worden maar de nieuwe Brobbey..
0 -1
3*stars*3
Heb hem niet vaak live gezien maar maakt hij voetballend ook stappen?
Fysiek kan hij nu volgens mij al mee in de Eredivisie.
1 0
Redrum
De laffe pis counterclub slaat weer toe
6 -1
3*stars*3
Drukte per ongeluk op min.
Maar we weten toch ook dat de kids daar als peuters al worden gebrainwasht om vooral te counteren? ;-)
3 0
Redrum
Ja het counteren wordt er echt met de paplepel in gegoten daar. Het is haast niet voor te stellen hoe schaamteloos en laf dat clubje is. Geen greintje trots. Geen greintje schaamte. Zolang ze zo blijven spelen zullen ze nooit respect oogsten.
0 0
3*stars*3
Het is dat Ajax er is en dat de haat in NL zo groot is.
Alles wat PSV doet, zien veel mensen in NL graag door de vingers.
Zegt toch genoeg dat ze in 15/16 en vorig seizoen liever zo’n goor en laf ploeg/vereniging kampioen zagen worden?

Ajax moet weer eens met succes terugslaan, zoals onder Frank maar dan met leuk voetbal.
1 0
Redrum
Ja psv wordt gedoogd omdat alleen zij Ajax dwars kunnen zitten. Toch kan ik me geen 1 seizoen herinneren dat psv beter speelde dan ons. Die club is zo saai en slaapverwekkend dat ploegen letterlijk staan te slapen in het veld als ze tegen psv spelen.
0 0
3*stars*3
Haha, Ajax weet gewoon wat het te wachten staat.
Dat je in de onderlinge duels misschien wat laat liggen, kan maar je moet het nu gewoon afstraffen tegen de clubs waar je vorig seizoen 11 punten liet liggen.
Dat zijn FCU en Vitesse, 11 punten!
ADO uit volgens mij ook gelijk en dat tikt natuurlijk aan.
Het is wel duidelijk dat er nu wel een hecht team staat bij ons en dat was voorgaande jaren toch minder.
16/17 ook een sterk team maar was het toch nog jong en vaak ook teveel verspeeld in de uitduels en natuurlijk een zwaar EU seizoen voor onze boys.
0 0
chuckie88
Ben er niet bij, maar as je de live berichten leest is het weer het oude bekende liedje... Ajax cureert de kansen bij 015 en PSV countert het weer uit...zit er al vroeg ingeslepen
1 0
Dexy
Je kunt het inmiddels op papier uittekenen hoe het gaat verlopen bij onderlinge duels tussen Ajax en PSV...

Ajax speelt meestal heel behoorlijk, creëert kansen, die gaan er vervolgens niet in en dan komt er een counter van PSV die gelijk met hun 1e kans van de wedstrijd scoren. Zo gaat het al jaren bij de duels Ajax-PSV.
1 0
RayJordaan
Jammer dat we nog maar zelden jeugdwedstrijden te zien krijgen op Ajax tv, en ben helaas in Duitsland dus kan er niet bij zijn.
1 0
wolterx
Driehoek Aning-Bobson-Chourak kan wel eens interessant blijken dit seizoen. Jammer dan Amourricho en Gabriel niet spelen.
2 0
3*stars*3
Weet jij of die Bobson familie is van Kevin?
0 0
Champy
Zoon van Kevin
0 0
3*stars*3
Wow, dacht misschien neefje ofzo.
Tijd vliegt, kan mij Bobson nog als talentje herinneren van dat A1 bazen team, uit 97/98.
Bobson, Hosé, Douglas, volgens mij vd Meijde etc.

Elke week genieten in de shell jeugd competitie.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, op RTL 5 geloof ik haha. Kan me ook S3air Boutahar herinneren @ die kakkies.
0 0
3*stars*3
Ja Saïd Boutahar.
Zat nog bij mijn neefje in de klas.
Werd ook gezien als toptalent maar de enige, echte topper uit die opleiding, blijft RVP.
0 0
TimAFCA
Ben benieuwd naar de O19. Woon zelf in Tilburg dus ga er dadelijk heen. Maatje van mij en oudteamgenoot van vorig seizoen staat bij Willem 2 rechtsback. Hij was centrale verdediger vorig seizoen, dus zei ik tegen hem dat ie tegen Brobbey zou staan. Daar schrok ie wel ff van haha.
2 0
FlyingDutchMan
Waar in Tilburg wordt dit duel gespeeld?
0 0
Gooseman
Dan heeft je maat ff niet goed opgelet.
0 0
KlasseLasse
013 reeshof
0 0