Ajax O19 en O17 winnen eerste competitiewedstrijd

BartVeenstra, 01-09-2018 om 16:25, 27142 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax op zaterdag 1 september. Ajax O15 verloor thuis van PSV. Vervolgens wonnen Ajax O17 en Ajax O19 van respectievelijk FC Utrecht en Willem II.

FT | Ajax O15 - PSV O15 (0-2)
Ajax O15 heeft zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In eigen huis leed men een 0-2 nederlaag tegen PSV O15.

De Amsterdammers hadden voor rust het betere van het spel, maar doelpunten bleven uit. De jonge talenten waren dreigend, maar de laatste pass wilde net niet lukken. Ook na rust was Ajax via Julian Rijkhoff en Divaio Bobson gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. PSV deed dat wel, nadat de bal uit een vrije trap niet goed kon worden weggewerkt. Uit een counter kwamen de Eindhovenaren vervolgens ook nog op 0-2, waarmee de eindstand ook bereikt werd.

Opstelling Ajax O15: 
Setford; Gooijer, Camara, Viereck (Brussee 60'), Aning (Doest 68'); Jansen (Klaasen 51'), Brandes, Bobson (Banel 56'); Sarfo, Rijkhoff (Charid 68'), Chourak.
Wissels Ajax O15:
Brussee, Doest, Klaasen, Banel, Charid.

Doelpunten:
0-1 PSV (46')
0-2 PSV (68')

FT | Willem II O19 - Ajax O19 (0-3)
Ajax O19 is uitstekend begonnen aan de nieuwe competitie. De Amsterdammers wonnen dankzij een hattrick van Brian Brobbey met 0-3 bij Willem II. De spits scoorde voor rust tweemaal, waarna hij vlak voor tijd zijn derde treffer van de middag kon maken.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Llansana, Douglas; Q. Timber, Abid, Taylor; Dest, Brobbey, Hansen. 
Wissels Ajax O19: Gorski, King, Aberkane, Maddy, Schön, Dostanic, Sint.

Doelpunten:
0-1 Brian Brobbey (2')
0-2 Brian Brobbey (32')
0-3 Brian Brobbey (85')

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (2-0)
Nadat Ajax O17 een week geleden ook al aantrad tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht (en op De Toekomst met 5-0 won), kruiste het jeugdelftal zaterdagmiddag opnieuw de degens tegen de Domstedelingen. De ruime bekernederlaag van een week eerder, zorgden ervoor dat de jeugdspelers van FC Utrecht met het mes tussen de tanden aan het competitieduel begonnen. Vastberaden om revanche te nemen. De Utrechters zaten er kort op en verschafte Ajax weinig ruimte om te voetballen. Dat de O17 ook niet veel ruimte nodig heeft om tot kansen te komen, werd vervolgens wel duidelijk. Dillon Hoogewerf was een aantal keer dicht bij een doelpunt, onder andere na een fraaie combinatie met Naci Unuvar en Anass Salah-Edinne. Ondanks de kansen voor met name Hoogewerf bleef een doelpunt in de eerste helft uit. Goed veldspel en een aantal goede kansen ten spijt, wist Ajax niet te scoren en hield het zo het strijdende Utrecht in leven.

In het begin van de tweede helft waren de kansen opnieuw voor Ajax. De ploeg van Dave Vos was vlak na de pauze in de persoon van Neraysho Kasanwirjo heel dicht bij de 1-0, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Hoogewerf dacht een aantal minuten later zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn treffer geannuleerd worden na een vermeende overtreding van de Ajax-aanvaller. Vervolgens was het echter alsnog Hoogewerf die FC Utrecht de das om deed. Middels een simpel intikkertje na een fraaie voorbereidende actie van Jaymillio Pinas en een doelpunt na een fraaie loopactie tekende Hoogewerf voor de enige doelpunten van de wedstrijd. 

Ajax O17 begint de competitie zodoende goed. Met een verdiende overwinning werd FC Utrecht voor de tweede keer in korte tijd verslagen. Een smet op de zege was het uitvallen van Salah-Edinne. Hij moest na een charge van een Utrecht-speler noodgedwongen worden vervangen.


Opstelling Ajax O17: 
Dieker; Bonnah, Kasawirjo, Rensch, Salah-Eddine (69' Dirksen); De Waal, Warmerdam, Beelen (50' Zamani); Unuvar, Pinas (57' Pynadath), Hoogewerf.
Wissels Ajax O17:
 Raatsie, Dirksen, Dakriet, Zamani, Pynadath.

Doelpunten:
1-0 Dillon Hoogewerf (55')
2-0 Dillon Hoogewerf (73')

Vrijdag 7 september:

16.30 uur | Vitesse O16 - Ajax O16

Opstelling Ajax O16:
Wissels Ajax O16:

Doelpunten:

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Dezelfde personen die Brobbey hier afzeiken o.a. over zn lengte prijzen hier Sierhuis de hemel in en hebben het nooit over zn lengte....hypocrisie ten top!
0 -1
wolterx
O11 heeft vandaag ook een toernooi gewonnen, wat grappig is is dat de Finale Ajax o11 A - Ajax o11 B was. Vorige week troffen ze elkaar al in halve finale, vandaag dus in finale.
2 0
MaxBorggreve
BB9 (L)(L)
0 0
de_pitbull
iew
0 0
SpursAjax
Brobbey word hier steeds de nieuwe lukaku genoemd maar is 1.80. Zal uiteindelijk bij de senioren geen enkel voordeel meer hebben van ze fysiek en dan blijft er daarna weinig kwaliteit over.
1 -10
NouriVandeBeek
Fysiek is niet alleen lengte he. Dat snap jezelf toch ook wel? Nee, Brobbey is geen Crouch, maar 1.80 is niet heel klein. Misschien komen er nog wat centimeters bij.
2 0
EzraAjax95
De beste tactiek voor Vitesse is om bij voorbaat al op te geven. Dan wordt het 0-3 voor Ajax en dat is dan een minder harde vernedering dan de 0-5 die zondag op het scorebord zal staan
1 -5
jeugdvolger
Denk niet dat Utrecht dit tempo gaat volhouden.

Ik zie graag Zamani op links en Ünüvar op 10, dichter bij het doel waar hij in zijn kracht is, maar vult het alsnog uitstekend in op links.

Warmerdam en Beelen zijn de stille krachten van het team, ben een liefhebber van deze 2.
1 0
AFCAdam
Utrecht vel begonnen, maar Ajax kon er goed doorheen voetballen.

Mooie momenten aan de linkerkant met Sala-Edinne en Ünüvar.
Unuvar trouwens paar geniale momenten.. jammer dat hij zo hoog staat, zou vaker aan de bal moeten komen.
1 0
wolterx
o14 haalt even uit zeg tegen Sparta. De nieuwelingen Kalokoh-Gesser-Hamouchi samen goed voor 7 van de 9 goals. Hattrick voor Hamouchi en de andere 2 allebei 2 maal doeltreffend. Gabriël Reiziger en Rasing maken er 9 van.
6 -1
3*stars*3
Sjonge jonge, heb een nieuwe tel maar mijn duim is gewoon te dik. ;-)
Drukte per ongeluk weer op min.

Mooi dat je zo up to date bent met verschillende jeugdteams en ons hier up to date blijft houden, mbt jeugd van Ajax en oranje.
7 0
Redrum
De laffe pis counterclub slaat weer toe
6 -1
3*stars*3
Drukte per ongeluk op min.
Maar we weten toch ook dat de kids daar als peuters al worden gebrainwasht om vooral te counteren? ;-)
3 0
Redrum
Ja het counteren wordt er echt met de paplepel in gegoten daar. Het is haast niet voor te stellen hoe schaamteloos en laf dat clubje is. Geen greintje trots. Geen greintje schaamte. Zolang ze zo blijven spelen zullen ze nooit respect oogsten.
0 0
3*stars*3
Het is dat Ajax er is en dat de haat in NL zo groot is.
Alles wat PSV doet, zien veel mensen in NL graag door de vingers.
Zegt toch genoeg dat ze in 15/16 en vorig seizoen liever zo’n goor en laf ploeg/vereniging kampioen zagen worden?

Ajax moet weer eens met succes terugslaan, zoals onder Frank maar dan met leuk voetbal.
1 0
Redrum
Ja psv wordt gedoogd omdat alleen zij Ajax dwars kunnen zitten. Toch kan ik me geen 1 seizoen herinneren dat psv beter speelde dan ons. Die club is zo saai en slaapverwekkend dat ploegen letterlijk staan te slapen in het veld als ze tegen psv spelen.
0 0
3*stars*3
Haha, Ajax weet gewoon wat het te wachten staat.
Dat je in de onderlinge duels misschien wat laat liggen, kan maar je moet het nu gewoon afstraffen tegen de clubs waar je vorig seizoen 11 punten liet liggen.
Dat zijn FCU en Vitesse, 11 punten!
ADO uit volgens mij ook gelijk en dat tikt natuurlijk aan.
Het is wel duidelijk dat er nu wel een hecht team staat bij ons en dat was voorgaande jaren toch minder.
16/17 ook een sterk team maar was het toch nog jong en vaak ook teveel verspeeld in de uitduels en natuurlijk een zwaar EU seizoen voor onze boys.
0 0
RayJordaan
Jammer dat we nog maar zelden jeugdwedstrijden te zien krijgen op Ajax tv, en ben helaas in Duitsland dus kan er niet bij zijn.
1 0
wolterx
Driehoek Aning-Bobson-Chourak kan wel eens interessant blijken dit seizoen. Jammer dan Amourricho en Gabriel niet spelen.
2 0
3*stars*3
Weet jij of die Bobson familie is van Kevin?
0 0
Champy
Zoon van Kevin
0 0
3*stars*3
Wow, dacht misschien neefje ofzo.
Tijd vliegt, kan mij Bobson nog als talentje herinneren van dat A1 bazen team, uit 97/98.
Bobson, Hosé, Douglas, volgens mij vd Meijde etc.

Elke week genieten in de shell jeugd competitie.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, op RTL 5 geloof ik haha. Kan me ook S3air Boutahar herinneren @ die kakkies.
0 0
3*stars*3
Ja Saïd Boutahar.
Zat nog bij mijn neefje in de klas.
Werd ook gezien als toptalent maar de enige, echte topper uit die opleiding, blijft RVP.
0 0
TimAFCA
Ben benieuwd naar de O19. Woon zelf in Tilburg dus ga er dadelijk heen. Maatje van mij en oudteamgenoot van vorig seizoen staat bij Willem 2 rechtsback. Hij was centrale verdediger vorig seizoen, dus zei ik tegen hem dat ie tegen Brobbey zou staan. Daar schrok ie wel ff van haha.
2 0
FlyingDutchMan
Waar in Tilburg wordt dit duel gespeeld?
0 0
Gooseman
Dan heeft je maat ff niet goed opgelet.
0 0
KlasseLasse
013 reeshof
0 0