Ajax O19 en O17 winnen bekerwedstrijden

BartVeenstra, 25-08-2018 om 16:30, 31774 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 25 augustus. Ajax O17 versloeg in het bekertoernooi de leeftijdsgenoten van FC Utrecht O17, terwijl Ajax O19 een paar uur later hetzelfde deed tegen Sparta Rotterdam O19. Ook dat betrof een bekerduel.

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (5-0)
Ajax O17 heeft in het bekertoernooi een ruime 5-0 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Al voor rust was het duel beslist. Ajax leidde met 3-0, waarna er in de tweede helft nog twee goals bij werden gemaakt.

Al snel in het duel wist aanvaller Jaymillio Pinas voor de 1-0 te zorgen. Ajax had veel de bal, terwijl de Utrechters loerden op een counter. Calvin Raatsie was bijvoorbeeld nog belangrijk met een knappe redding na een counter van de bezoekers. Toch werd het al snel 2-0 voor Ajax. Devyne Rensch dribbelde in, vond Naci Unuvar die op zijn weg strak voorlegde op Max de Waal. Laatstgenoemde kon vervolgens de 2-0 binnen schieten.

Ging het dan echt zo makkelijk voor Ajax? Dat ook weer niet. Solomon Bonnah wist zelfs een bal van de lijn te halen na een vrije trap van FC Utrecht. Hierna volgden kansen voor Pinas en Unuvar, maar het duurde even voor de 3-0 zou vallen. Dat gebeurde vlak voor rust toen Unuvar wist te scoren na een goede loopactie van Dillon Hoogewerf.

Na rust was het opnieuw snel raak voor Ajax. Unuvar werd in stelling gebracht en wederom was het raak voor de kleine middenvelder. Vervolgens kregen beide ploegen kansen om te scoren. Zo was Utrecht bijna trefzeker uit een corner, terwijl een inzet van Pinas van de lijn werd gehaald. Uiteindelijk werd het toch nog 5-0. Na een gewonnen kopduel van Julius Dirksen, goed doorjagen van Pinas was het Hoogewerf die kon profiteren en scoren.

Opstelling Ajax O17: 
Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch (Yah 55'), Salah-Eddine (Dakriet 69'); Beelen (Dirksen 55'), Warmerdam (Campagne 69'), De Waal; Hoogewerf, Pinas, Unuvar.
Wissels Ajax O17: 
Dieker, Dirksen, Dakriet, Yah, Campagne.

Doelpunten:
1-0 Jaymillio Pinas (13')
2-0 Max de Waal (18')
3-0 Naci Unuvar (40')
4-0 Naci Unuvar (46')
5-0 Dillon Hoogewerf (68')

FT | Ajax O19 - Sparta Rotterdam O19 (3-1)
Ajax O19 begon wat moeizaam aan haar bekerwedstrijd en zag de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam mede hierdoor wél goed starten. Het was tot tweemaal toe sluitpost Issam El Maach die Ajax voor een vroege achterstand behoedde. Hierna nam de O19 het heft echter in handen en kreeg het de controle over de wedstrijd terug. Middels schoten van Liam van Gelderen en Noah Abid kwam het vlaggenschip van de jeugdopleiding twee keer bijna op voorsprong.

Toch waren het de bezoekers die uiteindelijk, ietwat tegen de verhoudingen in, de leiding pakten. Uit een hoekschop, die bij de eerste paal werd binnengewerkt, werd El Maach gepasseerd. Ajax kwam deze tegentreffer voor de rust niet meer te boven en zocht dus met een 0-1 achterstand de kleedkamer op.

Kort na de pauze kwam Ajax via Van Gelderen gelukkig al snel op gelijke hoogte. De verdediger kopte een uitstekende voorzet even zo goed tegendraads in en bracht zijn ploeg op 1-1. Dit bleek een startschot voor een prima tweede helft. Vlak na de gelijkmaker was namelijk opnieuw Van Gelderen trefzeker. De doelpuntenmaker reageerde alert op de rebound uit een vrije trap en maakte zo zijn tweede van de middag.

Vervolgens pakte Ajax door. Onder aanvoering van creatievelingen Kenneth Taylor en Sontje Hansen domineerde de O19 de wedstrijd en kwam het niet meer in de problemen. Nadat een hoekschop door een Sparta-verdediger ook nog in zijn eigen doel werd gekopt, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ondanks kansen voor Venitio Sint en Sergino Dest bleef het bij 3-1 en daar leek iedereen dan ook wel tevreden mee.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen (80' Maddy), J. Timber, Llansana, Douglas; Q. Timber, Hansen (80' Aberkane), Abid; Taylor, Brobbey, Dest. 
Wissels Ajax O19: 
Reiziger, Musampa, Aberkane, Maddy, Schön, Sint.

Doelpunten:
0-1 Sparta Rotterdam (41')
1-1 Liam van Gelderen (48')
2-1 Liam van Gelderen (54')
3-1 Eigen doelpunt Sparta (76')

FT | FC Groningen O17 - Ajax O16 (6-0)
Vrijdagavond verloor Ajax O16 in het bekertoernooi met liefst 6-0 van FC Groningen O17.

Opstelling Ajax O16: Van den Heuvel; Oostwoud, Dakriet, El Morabet, Baas; Quaedvlieg, Campagne, Karahasanovic; Achemlal, Banel, Reuvers.

Aan iedereen laten zien dat wij de beste zijn? Scoor dan nu de WZAWZDB-snapback in de webshop!

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_33
Dest en Taylor buitenspelers?
0 0
WantAmsterdam
Een grote speler zijn geweest is geen garantie om ook een goede trainer te zijn
3 0
Web
Ik ben ook niet gecharmeerd van Heintinga
Maar echt beoordelen kan ik niet, want dan zul je regelmatig trainingen moeten zien. Door omstandigheden doe ik dat niet meer.
Wat ik wel weet, dat hij niet met het sterkste team kan spelen, Ajax kiest er voor de grote talenten door te schuiven, en dat vind ik een goede zaak.
2 0
WantAmsterdam
Zeker, maar vind hem vooral rare keuzes maken, vooral wat betreft opstelling. En vind je moet echt de Ajax vizie hebben in niet zomaar, omdat je toevallig voor Ajax hebt gevoetbald, gelijk coach van het oudste jeugdelftal te maken, laat hem gewoon wennen als (jeugd)trainer en kijk of hij, voor Ajax begrippen, voldoet
0 0
Keizer020
Zijn de mensen die kritiek leveren aanwezig om te kijken of is dit allemaal gebaseerd op de tussenstand?
2 0
Web
Ik maak mij persoonlijk niet te druk om een team
Het gaat er om dat spelers als Gravenberch, Peirero, Unuvar zich maar doorontwikkelen,, die zetten ze bij Ajax bewust in hoger team om prikkels en uitdagingen te krijgen
1 -1
Champy
Pereira speelt gewoon met zijn eigen leeftijdsgenoten mee.
In mijn mening ook gewoon te licht voor het niveau wat we nastreven.
1 -1
Web
Deed gisteren bij Jong Ajax mee, viel in.
En speelde heel goed
1 0
Champy
Ja, hij is van 99, Jong Ajax leeftijd.
1 0
Vlieske
Er is niemand meer die de leiding heeft op de toekomst. Elke trainer mag maar wat aan klote op zijn eigen manier. Er is totaal geen beleid meer. Waar is het 433 met de punt terug gebleven.? 3 seconden regel? Er is niks meer van over. Wordt er überhaupt een evaluatie van zo'n heitinga gemaakt? Kan het me nauwelijks voorstellen. Anders was hij er al lang van af gehaald.
5 -1
WantAmsterdam
Begrijp er ook niks van. Je hoeft bij Ajax kennelijk alleen een grote naam te hebben en je bent al coach van't vlaggenschip van de opleiding, wat verschrikkelijk is, want Heitinga kan er als trainer niet veel van
1 -1
Ozymandias
Zolang Kuhn en Jensen geen vaste basisplaats bij Jong Ajax hebben zou ik ze bij de A1/o19 in de basis zetten. Met El Maach; Dest, Van Gelderen, J. Timber, Douglas; Q. Timber, Llansana, Jensen; Kuhn, Brobbey en Hansen heeft de A1/o19 dan echt een geweldig basiselftal.
2 -2
laling
Helaas weinig aanvallend talent in de O19.
Alweer geen vleugelspitsen opgeleid of gescout.
Jammer....
2 -1
Dinho
Hoe zit het met Zamani? Dat is in mijn ogen toch een zeer getalenteerde buitenspeler, maar helaas zie ik hem nergens bij staan. Geblesseerd?
0 0
off
Pynadath doet nergens mee?
1 0
Champy
Al een tijd geblesseerd.
2 0
off
Thanx
0 0
off
Thanx
0 0
off
Thanx
0 0
off
Thanx
0 0
willieovertoom
Vanaf vandaag moeten we een heel ander woord voor Naci verzinnen. This guy is beyond brilliant.
4 -1
Champy
waarom vanaf vandaag? Doet toch niks anders dan gewoonlijk?
4 0
RayJordaan
Waar is Johnny mee bezig?
5 0
WantAmsterdam
Hij kan er gewoon niks van als trainer, tenminste nog niet
1 0
Ajax95Duivendrecht
Wat is dit nu weer voor een rare opstelling bij O19?

Speelt Dest nou echt rechtsbuiten? Of wordt het een verkapte 5-3-2?
3 -1
NouriVandeBeek
Het is een 433 met de punt naar voren.
2 -1
Vlieske
5 3 2. Heel de jeugdopleiding gaat kapot.
3 -4
insectenverdelg
alles voor t resulraat......
1 -3
NouriVandeBeek
O17 heeft weer een interessant elftal. Dat is leuk, want Brobbey, Taylor, Gravenberch en Hansen zijn al doorgeschoven.

O19 ook met een voetballend goede opstelling. Opvallend dat Dest nu voor de 2 keer als linksbuiten start. Dan kan je in mijn optiek beter Jensen of Kuhn een volle wedstrijd laten spelen.
3 0
DaishRedan
Die Hansen vindt ik maar wisselvallend scoort niet zo veel meer ofzo in de o17 ook maar 3 uit 12
0 0
AFCAdam
Unuvar kan met zo een inzicht en handelingssnelheid aansluiten bij de o19.
4 0
DJPostma
Waar kan ik dit zien?
0 0
WantAmsterdam
Wat een geweldenaar die Ünüvar
5 -1
Tijndw
Deze lichting is veel beter dan die we nu hebben bij de O19/jong
4 -1
willieovertoom
Telkens weer een belachelijk hoog niveau bij deze lichting. Ook echt van vrijwel iedereen.
4 -1
jaripettersson
Gaan we zeker veel plezier van hebben over een jaar of 2/3. Leuk vooruitzicht.
3 -1
Ajax95Duivendrecht
Dat middenveld Beelen-Warmerdam-De Waal van O17 is wel echt smullen, hoor. Ontzettend veel voetballend vermogen! Met Unuvar hangend op links en de nieuwe linksback Salah-Eddine die er continu overheen komt heb je bovendien veel dynamiek in deze ploeg.

Beste en meest getalenteerde lichting van Ajax sinds Nouri/Van de Beek/Cerny.
2 -2
Champy
Ik hoop dat minimaal 2 van die eerste 3 zich weten door te ontwikkelen. Belangrijk jaar voor hen.
Beelen vind ik een fijn spelertje om naar te kijken.
Warmerdam vind ik nog te veel jeugdspeler van het niveau Benninga etc.. Hopelijk krijgt ie nog een groeischeut om dan eindelijk achterin te eindigen.
3 -1
WantAmsterdam
Bedankt! Goed om te horen. Ja in de 2002/2003 lichting schijnen heel veel getalenteerde spelers te zitten. Vooral als je bedenkt dat Taylor, Brobbey, Hansen en natuurlijk Gravenberch al zijn doorgeschoven.
1 -1
Vlieske
Spelen toch niet onder heitinga en reiziger.
1 0
jaripettersson
Zullen bij Jong uiteindelijk over een paar jaar moeten gaan concurreren met De Wit en Ekkelenkamp.
2 0
PepG
Inderdaad. Ook die jongens moeten eraan geloven wanneer ze worden doorgeschoven.
2 0
Champy
Het gebeurt wel vaker dat de o16 een moeilijk seizoen krijgt, met al dat doorschuiven naar de o17.
Wat dat betreft was de o16 van vorig jaar een uitzondering.

Maar een 0-6 mag inderdaad nooit tegen FC Groningen.
4 0
Boer
Nee, al helemaal niet als zij met veel eerstejaars spelen en vier van hun beste spelers missen. Je kunt je afvragen of een onder 16 zo nog wel zin heeft. De echt grote talenten van onder 16 spelen toch al in onder 17. Hevel de beste drie van de achterblijvers over of stal ze bij Almere.
0 -1
Champy
Donny had zich via de 016 sterk doorontwikkeld naar de o17.
Mazraoui zat ook "gewoon" in de onder 16.
Kluivert idem.
4 0
wolterx
Niet elke speler zal het fysiek na o15 hebben om direct mee te gaan naar o17, de stap naar B jeugd is fysiek vaak de zwaarste van allemaal, met o16 kunnen de iets minder fysiek sterke spelers al wennen eraan. O18 zag ik het zelf ook niet in maar o16 lijkt me niet ideaal om te laten vallen.
0 0
marrene
Dat het moeilijk is tegen een elftal dat ouder is lijkt mij duidelijk, maar 6-0 mag toch wel een afgang genoemd worden. Zoveel verschil mag dat niet uitmaken. AJAX onwaardig.
Blijkbaar weinig talent in die lichting.
1 0
NouriVandeBeek
Unuvar, Hoogewerf, Rensch, Regeer en Bonnah horen bij die lichting, maar die zitten bij de O17.
4 0
jaripettersson
Met die redenatie zouden er toch een talent of 6 van de O15 meegedaan kunnen hebben die het niveau hebben om mee te kunnen bij de O16?
1 0
wolterx
Meen dat een oefenwedstrijd voor de o15 tegen Feyenoord vandaag op planning staat/stond. O14 is op toernooi en o17 dus ook bekerwedstrijd. Denk dat dit wel meespeelde in keuzes.
2 0