Bergsma maakt transfer naar AZ

BVeenstra, 21-06-2018 om 15:50, 30479 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leon Bergsma maakt per direct de transfer van Ajax naar AZ. Dat meldt Voetbal International-journalist Freek Jansen. De verdediger tekent voor vier seizoenen in Alkmaar.

Bergsma, die in het afgelopen seizoen als aanvoerder kampioen werd met Jong Ajax, had in Amsterdam nog een contract tot medio 2019. De optie in zijn contract werd in het afgelopen seizoen wel gelicht, maar de geboren Amsterdammer wist ook dat hij mocht vertrekken. Meerdere Eredivisie-clubs toonden hun interesse, maar uiteindelijk wist AZ toe te slaan.

Bergsma doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Onder trainer Marcel Keizer zat Bergsma enkele keren bij de wedstrijdselectie, maar diens opvolger Erik ten Hag leek het niet te zien zitten in de verdediger. AZ wist eerder ook al Vince Gino Dekker en Mauro Savastano over te nemen van Ajax.

Tegenover de website van AZ reageert Bergsma blij. 'Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen. AZ is voor mij een topclub, geeft de jeugd een kans en speelt mooi attractief voetbal. Daar houd ik van. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Mss een domme vraag maar stel m toch: Als Ajax al weet dat ze niet met deze en andere jongens door willen gaan waarom ze dan toch zoveel laten spelen in jong? Dan kun je toch beter jongens waarin je het wel ziet zitten die speelminuten gunnen?
0 0
Ozymandias
Ik zou graag een lijst zien met alle jeugdtrainers (en de elftallen die ze trainen) voor het komende seizoen.
0 0
afcas
verdienen we er ook nog wat aan of blijven we doorgaan met de liefdadigheidsinstelling bij ajax? wordt er een beetje moe van dat andere clubs uit nederland constant maar gratis spelertjes kunnen ophalen bij ajax ondanks een doorlopend contract, maar vervolgens wel overal de calimero uithangen en proberen inkomsten of opleidingsmogelijkheden bij ajax weg te nemen om er zelf weer beter van te worden...
1 0
Ozymandias
Welke spelers heeft Ajax transfervrij laten gaan terwijl ze nog een doorlopend contract hadden?
0 -1
afcas
doe je het er nou om om mij van een weerwoord te voorzien ofzo? als je niet ziet hoeveel jeugdspelers van ajax ondanks een doorlopend contract vrij vertrekken naar eredivisieclubs dan ben je echt blinder dan stevie wonder hoor... maar zeefuik wordt door meerdere bronnen vermeld dat hij transfervrij naar groningen is, dijks ging transfervrij naar willem 2 ondanks een contract. el hasnaoui naar zwolle, van der hart naar zwolle, robert van koesveld naar heerenveen, joeri de kamps naar nac, sam hendriks naar go ahead, indy groothuizen naar ado bijvoorbeeld. en dan heb je nog de talloze spelers waarvan er niet bekend is gemaakt of ze iets gekost hebben, terwijl het indien het om een verkoop gaat bedragen zijn die de desbetreffende clubs wel mee zouden delen om hun fans op de hoogte te houden.
1 0
wladimir
Stefano Denswil naar Brugge
0 0
Bensco
Kwam tekort. De ligt is jonger en verder en Schuurs zelf jonger maar op hetzelfde niveau. Deze transfer is voor beidde partijen het beste. Ik denk dat hij goed op zijn plek zal zijn bij AZ. Daar krijgt hij ook de tijd om zich te ontwikkelen.
0 0
Clubliefde34
Gun het hem van harte en hoop dat het wat word. Maar ik ben bang dat AZ misschien iets te veel van het goede is. Een stap naar een club als NAC of Zwolle had hem denk ik beter gedaan.
2 0
RedFeather
Die verlossen ons van middelmaat zeg. Dekker, Savastano, Bergsma.. mis je niets aan.
3 -1
Vincenzo3
Mooie club voor deze 3 spelers, maar hun niveau zou je toch als AZ zijnde niet na willen streven lijkt mij. Misschien hopen ze dat ze via jong AZ de stap kunnen maken naar het eerste
3 0
eros
Mocht 1 van de 3 alsnog doorbreken is AZ heel goedkoop aan een speler gekomen.
Sparta zou zulke jongens moeten proberen aan te trekken. Die worden er alleen maar beter van.
1 0
simok
Schandalig hoe clubs onze talenten weghalen
6 0
swing
ghe hè hè
2 0
MaxBorggreve
Komt tekort voor Ajax 1. Voor de rest een mooie stap!
0 -1
Ar
Die verovert daar gewoon een basisplaats.
1 -2
Shardo
Wat heeft AZ betaald voor Leon??
1 0
Keizer020
Klasse
0 0
MickS
Mooie transfer voor hem! Ik hoop dat hij daar slaagt, gun het hem echt.
1 0
de_pitbull
Kunnen we hem over 3 jaar weer terug kopen voor 8 miljoen ;)
4 0
martin1234
Ach, hoeveel spelers pikt Ajax weg bij AZ? Als hij slaagt bij AZ dan ben ik daar alleen maar blij mee.
0 0
Sampaoli
Hij kan makkelijk bij AZ mee. Wuytens, Vlaar en Hatzidiakos zijn daar de opties, nou dan heb ik liever Bergsma hoor.
3 -3
zwollie
Had hem graag naar zwolle gehad.
1 -1
Horrontelli
Die A1 van toen is totaal uit elkaar gevallen. Bergsma, De Ligt, Zeefuik, Eiting, Donny, Appie, Dekker, Dolberg, Sierhuis, Cerny. Genoten van dat team, maar zo gaat dat nou eenmaal.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Als je die namen ziet: naar AZ, basis bij 1, naar Groningen, wisselspeler bij 1, basis bij 1, Appie ..., naar AZ, basis bij 1, wissel bij 1, wissel bij 1 ... Dat is wel een geweldig opgeleide lichting en zoals ik al vaker gezegd heb: als de afvallers in je opleiding naar subtoppers in de eredivisie gaan zoals AZ Groningen en ook PEC dan doe je iets heel erg goed!
10 0
Pieter433
De absolute toplichting was 1997, met Donny, Appie, Dolberg, Cerny, Mazraoui, Bergsma, Savastano en Dekker. Zeldzaam veel. Van Bladeren zou ook nog de eredivisie in kunnen. Nieuwkomer Frenkie is ook van 1997.
0 0
Jappindo
Bergwijn
0 0
Babayaka
Komen binnenkort weer alle cliché s az warmer, was nooit voor Ajax maar voor feijnurd enz enz
3 -4
marrene
Hele matige speler. Was goed voor Jong AJAX maar meer ook niet.
1 -2
martin1234
Als hij dan leuk kan voetballen bij een andere eredivisieclub of zelfs eerstedivisieclub, misgun ik zo'n speler niks. Sterker nog, ik wou dat ik het zelf kon!
0 0
Knalpot
Succces Leon....niet teveel natuurlijk vooral tegen ons niet.
1 0
Replup
Oh nee toch....nu zijn we Henk Spaan misschien ook wel kwijt als "fan". Dit was toch zijn favorietje! Hahahaha.

Maar voor Leon Bergsma (niet dat hij het zal lezen), succes daar.
6 0
iammike
Heeft wel echt een AZ uitstraling. Zo een ideale schoonzoon uitstraling,
3 -2
Johnnie
Deze jongens die van Ajax naar AZ gaan, gaan 'gewoon' weer in de eerste-divisie minuten maken. Ik zie ze niet snel in het eerste van AZ spelen.

Succes Leon.
1 -1
Redrum
Ja dit zijn toch het type spelers waarvan je je afvraagt hoe die in vredesnaam elk jaar de schifting hebben overleefd tot en met Jong-Ajax. Pure middelmaat en mooi dat Ajax afscheid neemt van dit soort spelers.
2 -10
Ozymandias
Dat vind ik overdreven. Bergsma is niet goed genoeg voor Ajax maar is zeker niet zo slecht dat het afgevraagd moet worden waarom hij uberhaubt Jong Ajax heeft gehaald.
2 0
Bky
Geen idee wat AZ met Bergsma moet.
1 -5
X-RaY
Komt toch tekort en je bent gelijk ook van die engnek Petertje brrr de Vries af.
2 -2
AFCA-B93
Kan hem alleen maar succes wensen, is hem gegund als aanvoerder van het eerste JL kampioenschap
4 0
Pheadrus
Beter voor hem. Bij Ajax had hij toch geen perspectief.
Ik ben benieuwd hoe Jong er dit jaar uit zal zien. Er komen negen spelers uit de O19 die door moeten; Kemper, Solomons, Bakboord, ter Heide, Pasquali, Ylatupa, Nunnely, Thethani, Danilo. Moet ze niet wat spelers laten gaan of verhuren? Het lijkt mij dat Jong een veel te grote selectie heeft.
0 0
Sampaoli
Kotarski/v. Bladeren
Bakboord/Schouten
Doekhi/Solomons
Botman/Kemper
Bakker
Matusiwa/Pasquali
De Wit/Lang
Bijleveld/Jensen
Nunnely/Kühn
Sierhuis/Pereira
Johnsen/Ylatupa
Dan hebben we Thethani nog over, maar die heb ik nog amper zien spelen in A1 laat staan bij Jong Ajax. Ter Heide heeft zich goed ontwikkelt vorig seizoen maar ik zie vooralsnog weinig kansen voor hem. Verder is dit toch een prima selectie?
0 0
Pheadrus
Reda Boultram, en Cerny mis je in deze opsomming maar je hebt gelijk; het ziet er goed uit. Gemiddeld speel je eens in de 2 weken. Ik vraag me af of Ajax naast de Pupilair league niet ook een team zou kunnen inschrijven in de belofte competitie. Dan heb je meer wedstrijden in komt iedereen aan zijn minuten.
0 0
Jayq
Zo groot is dat team helemaal niet, 21 spelers

Domonik Kotarski
Stan van Bladeren

Navaja Bakboord
Robin Schouten
Dean Solomons
Danilho Doekhi
Boy Kemper
Mitchel Bakker

Jasper Ter Heide
Azor Matusiwa
Dani De Wit
Nao Lang
Teun Bijleveld
Sebastian Pasquali

Kaj Sierhuis
Dennis Johnsen
Danilo Pereira da Silva
Nicolas Kühn
Che Nunnely
Leo Thethani
Saku Ylatupa

Wellicht moet Gravenberch hier nog bij gerekend worden.

Edit: Owusu en El Azzouzi staan natuurlijk ook nog bij Ajax onder contract. Die mogen inderdaad wel uitkijken naar een nieuwe club.
1 0
trodat4030
Zijn er ook al behoorlijk wat vertrokken:

-Zeefuik (was ie in de winter al, maar you catch my drift), Flemming, Dekker
-Cassierra is verhuurd.
-Mees de Wit, Boultam, Leeuwenburgh, Alblas, Owusu, Savastano en Lartey (allemaal aflopend contract)
-Mazraoui en Eiting zitten bij t 1e.

En dan is de transfermarkt ook nog ruim 2 maanden open.
0 0
talent020
mooie club voor Bergsma, had het bij Ajax niet gered, veel succes in Alkmaar
3 0
ajaxcied4life
Ajax moet vaker terugkoopclausules bedingen. Voor just in case
3 0
atouba19
Verassend maar kwam duidelijk tekort voor Ajax. Prima club voor ‘m. Hopelijk zet Ajax de weg in om meer middelmatige spelers weg te doen / verhuren
3 0