Westermann mag transfervrij vertrekken

JesseTH, 16-06-2017 om 23:42, 8577 views, Telesport | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Heiko Westermann maakt mogelijk de overstap naar het Oostenrijkse Austria Wien en lijkt daarmee zo goed als zeker zijn tijd als Ajacied af te sluiten, zo meldt Telesport vrijdagavond. Ajax lijkt bereid mee te werken en laat de Duitser, ondanks een contract tot 2018, transfervrij vertrekken.

Austria Wien heeft de beste papieren om Westermann in te lijven. Thorsten Fink, tegenwoordig hoofdtrainer van Austria Wien, speelde in het verleden nog samen met Westermann voor het Duitse HSV. Samen speelden zij tussen 2011 en 2013 78 duels in de Duitse Bundesliga.

Westermann maakte een jaar geleden de overstap naar Ajax, maar kon in zijn tijd in Amsterdam niet van sportieve waarde zijn voor de ploeg. Hij wist uiteindelijk tot 430 speelminuten te komen voor Ajax 1 en maakte 360 minuten voor Jong Ajax.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Ik heb de komst van Heiko nooit gesnapt. Met alle respect tegenover Heiko zelf maar als de club daarvoor nog Heitinga buitenspel zet die naar mijn mening nog meer had in te brengen. Dan is het natuurlijk heel apart dat ze daarna een soort gelijke speler halen.

Het geeft nog maar altijd aan dat de personen verantwoordelijk voor de transfers bij Ajax niet altijd weten wat ze doen. Of ze hopen met het af en toe aantrekken van oudere ervaren spelers dat er een nieuwe ''Poulsen'' Bij zit.
0 -2
Daantje Makkes
Misschien zoeken ze bij die lampenclub nog een belangrijk figuur in de kleedkamer...
1 -1
Pierre Heno
Was beter dan Riedewald maar ja....er waren veel 'kenners' op deze site die zelfs Traoré een knoeier vonden. Nou die 'knoeier' gaat nu voor een kleine 20 miljoen naar Olympique Lyon. Die hebben nog veel meer 'knoeier's in hun team. Maar wij hebben Cerny. Yeah!
0 -1
Rukboor
Prima gebaar van Ajax naar Heiko!
1 0
Web
Pavon direct halen, en Younes verkopen
1 -3
Alexander40
Dit lijkt mij reclame maken. Dus de markt laten weten dat iemand gratis kan worden opgehaald. Dat wordt gedaan bij spelers die niet te slijten zijn. Ik denk dat het niet gaat lukken. Alleen clubs die het salaris dat hij bij Ajax verdient niet kunnen betalen zullen zich hooguit melden. En dan zit hij bij Ajax goed.
0 -4
MFox
Goedzo. Nu nog een linksback halen, Zeefuik doorschuiven en dan is de achterhoede met Zeefuik, Veltman, Sánchez, de Ligt, Viergever, Riedewald en nieuweling heel mooi bezet.

En er moet nog een buitenspeler bij, als Younes vertrekt zelfs twee. Je moet anticiperen op eventueel vormverlies bij jongelingen als Kluivert en Neres.
1 -1
Pierre Heno
Veltman gaat weg.
1 0
@Maar7en
Cerny is er ook nog en Cassierra kan ook linksvoorin spelen. Denk dat er vooral veel verkocht wordt en weinig bij gaat komen.
0 -2
Pierre Heno
Oh ja Cerny...nee dan komt het allemaal wel goed met die voorrondes CL /EL. Cassiera wordt minimaal 1 seizoen verhuurd en Cerny hopelijk verkocht.
0 0
Ajaccus
Cerny speelde zijn laatste wedstrijden in Jong zo slecht nog niet. Een blessure en wat uit vorm geweest, oke. Die moet je gewoon nog even het voordeel van de twijfel geven
0 0
Pierre Heno
Jong Ajax speelt geen CL/EL voorronden die gewonnen moeten worden. Cerny ontbeert vooralsnog de juiste mentaliteit. Zei ook dat hij weg wilde. Nou tabé dan ik groet u mijn mooi Amsterdam.
0 0
ram
Als dat zo is hebben we een groot probleem. Dan wordt je hooguit derde met zo'n jonge ploeg. Maar Ajax is wel degelijk hard bezig met allerlei spelers heb ik het idee.

Maar Cassierra op links kan echt niet hoor. Die moet je echt verhuren na de komst van Huntelaar. Geldt ook voor Cerny vind ik, die moet nu gaan spelen.
0 0
halloween071
Als amin weg gaat gelijk vol voor pavon gaan. Pavon. Dolberg. Neres. Geen slechte voorhoede
0 -2
Alexander40
Pavon gaat toch al naar Psv? Die doen dat samen met ManCity
0 -1
mario-ajax23
Nee dat is lozano! Maarja allemaal leuk die pavon maar dan heb je weer een rechtspoot op links,ik zie liever rigoni komen,die is tweebenig
1 0
ram
Dan ben ik toch benieuwd wat er terugkomt. Sanchez, De Ligt en Viergever lijkt me wat dunnetjes bezet. Weer een ervaren vierde man lijkt we welkom.
1 -2
Ozymandias
Ik hoop dat Riedewald bij Ajax blijft en met Viergever gaat concurreren om een basisplaats als linkercentrale verdediger. Deze jongen heeft wel degelijk veel potentieel en is ook nog altijd pas 20 jaar oud. Met Viergever, Sánchez, Riedewald en De Ligt heeft Ajax de twee posities centraal achterin goed bezet.
0 -5
Pierre Heno
Riedewald is type Van Rijn. Leuk voor de KNVB beker maar niet EL, laat staan CL ( wanneer dat tenminste nog steeds de ambitie van dit Ajax is)
1 0
ram
Ik was Riedewald een beetje vergeten. Als je blijft (denk het niet) heb je misschien geen vierde centrale verdediger nodig. Al vind ik Jairo meer een '6'. Als verdediger doet hij redelijk mee maar blinkt ie nooit uit.

Maar jij zou serieus De Ligt banken? Het leek mij vrij duidelijk dat Sanchez - De Ligt hét centrum is komend seizoen. Ik neem toch aan dat Keizer dat ook zo zal zien.
0 -1
meerzicht
Moet Riedewald nog wel ff goed oefenen op ingooien.
1 0
3*stars*3
Mensen vergeten idd dat Riedewald, nog maar 20 is...
Van mij mag hij ook blijven maar hij moet ff beseffen, dat play time over is.
Vaak nog erg laks en dat gretige ontbreekt gewoon als verdediger.
Toen hij op middenveld stond, zag je dat wel terug.
1 -1
R.F.
Die jongen heeft nooit gepresteerd.
1 -2
Jarl1989
Precies. Snap niet wat mensen in Riedewald zien. Sorry maar die komt gewoon net te kort. Heb hem nooit op iets kunnen betrappen dat ik denk. WoW. Vaak laks en sloom ogend. Nee, heb hem nooit echt wat gevonden. En zijn tijd als talent etc is al ver voorbij...mag het nu wel laten zien.
0 0
Web
Nee die kan er niets van, als ik PSV was haalde ik Riedewald snel op. Deze jongen is 20 jaar, uitstekende speler.

KAPOT gesmaakt door de proffersor, gaat helemaal terug komen bij Keizer
0 -4
Panama
Hahaha jij hebt er geen verstand van, ook een tete fan en veltman hater zeker?
0 -1
AjaxCitizen
Kapot gemaakt? Eerder goed gezien. Viergever en De Ligt zijn gewoon beter op LCV. Hij mist duelkracht en kopkracht. Ook totaal geen felheid.
1 0
Michels
Z'n debut was toch best aardig anders...
1 0
Bensco
Vind ik veel tekort door de bocht. Vorig jaar draaide hij nog een uitstekend seizoen onder Frank. Ik zie het hem echter niet opbrengen om zichzelf weer die basis in te knokken.
0 0
NouriVandeBeek
Torino heeft een bod uitgebracht op Younes. Ik denk dat Amin wil wachten op de Bundesliga.
1 -1
AjaxCitizen
Tja, jammer. Als speler niet echt meer het niveau wat er wordt verwacht, maar ik denk dat hij in de kleedkamer wel een rol had. Zeker in zo een jonge groep is dat fijn. Zo waren de meeste geluiden positief over hem vanuit de spelers. Wou zichzelf verder settelen en zou taalcursussen volgen, want hij ambieert een loopbaan in het voetbal nadat hij zou stoppen. Is volgens mij ook geen grootverdiener. Ik had hem nog wel aan zijn contract gehouden en hem gewoon een trainerscursus laten volgen, zodat hij later een functie als trainer binnen de club kon bekleden. Vond het fijn om bij Ajax te zijn en beschikt over de juiste mentaliteit. Dat soort mensen zijn zeer welkom bij Ajax.
0 -3
AFCAWZAWZDB
Officieel bod van @TorinoFC_1906 op @AminYounes11 #Ajax ... Vandaag in #Telesport
0 -1
NouridolbergNeres34
Daar gaat onze kleine dribbelkoning niet heen , denk dat hij pas een vertrek gaat overwegen als er een leuke club in de bundesliga voorbijkomt.
0 -1
AFCAWZAWZDB
Dat denk ik ook, Leipzig/Hoffenheim/Hertha/Koln of zoiets. Bod zal ook wel aan de lage kant zijn. Nummer 9 van de Italiaanse competitie wordt Amin niet heel warm van nee.
0 -1
RaynoFischer
Nah ik denk niet dat Younes hier weggaat voor de nummer 9 uit Italië, die wacht nog ff af.
0 -1
Toekomst1900
Hmmm.. denk niet dat Younes daar zelf warm van wordt. Die wacht lekker de Confederations Cup af.
0 -1
AjaxCitizen
Torino doet het volgens mij aardig de laatste jaren. En de Serie A is een competitie die de weg weer naar boven weet te vinden. Denk dat hij bij een aantrekkelijk aanbod vanuit Torino wel oren heeft om de overstap te maken. Ondanks dat hij de 'Duitse Sjaak Swart' wilde worden bij Ajax.
0 -1
RaynoFischer
9de geëindigd afgelopen seizoen, het kan erger, maar hiervoor zie hem Ajax niet voor verlaten, als de Duitse subtop langskomt moeten we vrezen
0 -1
AjaxCitizen
9de is niet slecht, als je bedenkt dat je Juve, AS Roma, Napoli, AC Milan, Lazio, Fiorentina en Inter in dezelfde competitie hebt. Doorgroeien in die competitie is dus zeker mogelijk. Hij kan daar ook nog eens meer verdienen en Italië lijkt mij een prachtig land. Bij een aantrekkelijk aanbod van Torino, weet ik niet of Younes er niet op ingaat.
0 -1
Suarez16_
Hoeveel?
0 -1
pieke
Er is toch zo'n Italiaanse journalist actief op Twitter. Die zal het ongetwijfeld weten.
0 -1
AlexIbarra
Boer
Tete-Westermann-Viergever-Dijks
Serero-Klaassen-Schöne
Traore-Zivkovic-Muric

Best een redelijk elftalletje kun je weer maken van iedereen die we al kwijt zijn of die denk ik nog gaan vertrekken..
1 0
Rockpotje
Waarom zouden Schöne en Viergever vertrekken? Doorstroming van talent is belangrijk, maar dan zou Ziyech de oudste speler zijn...
2 0
AlexIbarra
Nick heeft nog 1 jaar contract, niet bijgetekend en heeft gepiekt afgelopen jaar. Zal een aanbod denk ik overwegen.
Ajax zit zelf met Riedewald die nog contract tot 2021 heeft en niet blij is.

Ook Schöne zal zich niet zodanig meer doorontwikkelen bij Ajax (lijkt me) dat hij een mooie stap nu laat lopen voor een nóg mooiere stap later.
0 0
Jim Wonk
Ziyech ouder dan Huntelaar?
0 -1
Voetbalverstand
Dir Heiko / Halb Mensch Halb Tier,

Hartelijk bedankt voor je goede inzet en leiderschapkwalitieiten dit jaar.

Het ga je goed,

Een stiekeme fan van HW4
2 -1
Wiet1900
Hier nog een stiekeme fan! Groot leider. Danku westerman!
2 0
AjaxIsrael
Hoogtepunt: Bal van de lijn gehaald in de bekerwedstrijd tegen Willem 2.

dank voor alles heiko!
2 -1
AjaxDaniel
Wat slecht gescout is hij zeg.
1 0
Heiko
Hij was aanbevolen door van der vaart
0 0
AjaxDaniel
Ja en dus slecht gescout van Ajax dat ze blindelings afgingen op Van der Vaart zijn woord en niet zelf onderzoek hebben gedaan.
2 0
WyZynDeBeste
Met alle respect, oudje nummer zoveel die mislukt na Zimling en Heitinga. Alleen Poulsen is nuttig gebleken.

Laten we hopen dat Huntelaar deze trent doorbreekt.
6 0
altijdwelwat
Wereldwijd loopt er één Duitser zonder winnaarsmentaliteit op de velden en Overmars had hem gevonden, ook een kwaliteit !! Sympathieke gozer , jammer dat hij niet kon voetballen.
1 -5
RaynoFischer
Winnaarsmentaliteit heeft hij vast wel, alleen kan er niet veel van daar zit wel wat verschil in :p
2 0
willieovertoom
Ik weet dat het niet té jong moet worden, maar aangezien Heiko dus vertrekt zou ik er niet voor kiezen om een vervanger van buitenaf te halen. We hebben er namelijk al een.

Leon Bergsma was in mijn ogen dé verrassing van Jong Ajax, dit seizoen. Deze jongen is jarenlang afgetekend als iemand zonder enige uitstraling. Toch liet hij de afgelopen twee jaar, ondanks dat ietwat weke smoeltje, zien ongelofelijk veel kwaliteit te bezitten. Vorig seizoen in de A1 al, maar dit seizoen bij Jong dus helemaal.

Bergsma oogt ietwat houterig, maar kapt op zijn gemak zijn directe tegenstander uit en is redelijk lichtvoetig. Hierdoor kan hij sneller handelen dan bijvoorbeeld een Westermann. Wie kan er eigenlijk beter opbouwen binnen de club dan Leon? De jongen straalt werkelijk intelligentie uit. Op het juiste moment inspelen, durven inspelen, ook al staan jongens als Frenkie en Appie niet open (zij vinden toch wel de juiste oplossing) en uiteraard het stapje opzij doen om zich in dat creatieve bolwerk aanspeelbaar te maken. Ik ben een enorme fan van deze jongen en zou dus de selectieplek van Heiko aan hem geven. Dat betekend niet dat hij komend seizoen heel veel zal spelen, want hij zal dan samen met Careltje Eiting de belangrijkste man bij Jong worden, maar een debuut in de beker zou prachtig en ongelofelijk verdiend zijn.
1 0
kemean
Mooie en terechte analyse.
0 0
Fieldman
Mooi, scheelt weer een klein miljoen op de loonlijst.
1 -1
NouridolbergNeres34
Leuk voor hem dat hij nog aan de bak kan, was natuurlijk absoluut niet goed genoeg voor Ajax.
0 0
Patrick78
Mike Verweij: Morgen alles over interesse in Amin Younes en Dijks. Ik ben benieuwd...
2 0
AjaxCitizen
Zul je net zien dat wij Younes verkopen voor veel geld en daarvoor Lozano in de plaats halen. Enkel en alleen om die lampen een hak te zetten. Zou het heerlijk vinden.
1 0
foensai
Officieel bod van @TorinoFC_1906 op @AminYounes11 #Ajax ... Vandaag in #Telesport
0 0
jollie18
Dikke gaat naar het buitenland denk ik. of terug naar Tilburg
0 0
FlyingDutchMan
Jij mag "dikke" zeggen tegen Mitchell xD
1 0
jollie18
Soms word ik echt niet goed van me woordenboek op me telefoon
1 -1
ram
Ik zie het. Hij maakt zelfs "me" van "m'n"...
Pfff... Het raam uit met dat woordenboek!
3 -1
jollie18
Dijks
0 0
RaynoFischer
Ik ook, Dijks mag zeker gaan, over Younes twijfel ik nog qua persoonlijkheid een topper maar als we beter terug kunnen halen doen.
1 0
flavente
Opruiming is al aardig bezig... behalve Klaassen, zijn er mooi al wat overbodige spelers weg die op de loonlijst stonden die niks konden toevoegen... brengt hopenlijk de extra ruimte in de selectie om naast de doorstroming van jeugdspelers waar kwaliteit in te kopen.
1 0
Stibba020
Auf wiedersehen
1 -2
NouriVandeBeek
Oerdomme aankoop van Overmars. Heiko is een topgozer, maar beheerst niks van een Ajaxspeler.
1 -1