'Giovanni tekent spoedig vijfjarig contract bij Ajax'

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 18:05, 11303 views, Gazeta Esportiva |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Naast Antony lijkt er op korte termijn nóg een Braziliaan te gaan tekenen bij Ajax. De zaakwaarnemer van middenvelder Giovanni heeft aan het Braziliaanse Gazeta Esportiva namelijk laten weten dat zijn achttienjarige cliënt spoedig een vijfjarig contract bij Ajax tekent.

Volgens Gazeta Esportiva is Giovanni nu met zijn zaakwaarnemer in Europa om de laatste details van zijn overgang naar Ajax rond te maken. Giovanni is sinds januari van dit jaar transfervrij, nadat hij zijn contract bij Santos niet wilde verlengen. Ajax hoeft voor de middenvelder dus alleen een opleidingsvergoeding te betalen.

Overigens wil Santos de Amsterdammers en Giovanni daar niet zo gemakkelijk mee weg laten komen. Volgens Gazeta Esportiva stapt de Braziliaanse club namelijk naar de FIFA om de aanstaande transfer aan te vechten. Santos beweert dat Giovanni al met Ajax onderhandelde terwijl hij nog onder contract stond bij Santos en om die reden denkt de club alsnog aanspraak te maken op een transfersom. Gazeta Esportiva geeft Santos echter weinig kans. Volgens het medium heeft Giovanni er zelf voor gekozen zijn contract niet te verlengen, waardoor hij nu transfervrij is.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Volgens Ten Hag zijn de handtekeningen nog niet gezet, dus is Giovanni geen speler van Ajax ;)

Gerucht: Ajax heeft met meerdere grote clubs belangstelling voor een jeugdspeler (flankspeler) van Chelsea... Samuel Iling-Junior (16).
0 0
AnsB
Best interessante speler: veel overzicht en handig aan de bal.
Wel iel gebouwd, maar wat zegt dat? Ben benieuwd.
Hoe dan ook goed dat de jonge Braziliaanse spelers steun aan elkaar hebben. Dat helpt hen zich thuis te voelen en dat is alleen maar goed voor het (moeten) presteren. Neres had steun aan Danilo, Dolberg en Kristensen hadden steun aan elkaar en Schöne. Oké, slecht voorbeeld die laatsten, maar zich thuisvoelen is uiteraard ook weer geen garantie voor succes.
1 0
Johnvanessen
Zijn contract liep tm 31 jan. Als hij tekent, mag hij dan gelijk bij een team?
0 0
PuurGeluk
Volgens mij mag je tekenen bij een andere club als je contract over een half jaar of minder afloopt. Dat zou betekenen dat hij op zijn vroegst eind juni pas bij Ajax zou spelen.
0 -1
iammike
Of die Giovanni echt een bepalende speler kan worden twijfel ik wel erg. Als die transfervrij is en geen enkele andere club hem oppikt. Ik denk dat je hier eerder aan de categorie Danilo moet denken en bij Antony aan categorie Neres.
2 -10
Ajax114
Klopt hoor, iedereen is hier door het dolle zonder hem serieus aan het werk te hebben gezien. Zal echt geen topper zijn wat ook wordt bevestigt door journalist de Freitas die hem beter zal kennen dan de meesten hier.
0 -7
Bky
Goh, jij zou toch eens positief zijn joh.
7 0
ajaxrulesz
antony categorie Neres. Dus effe echt niet he. Neres is dus echt effe niet van dezelfde categorie als Antony, Antony is een klasse hoger in bijna ieder opzicht.
1 -1
DUDE92
Qua transfersom ja, maar vooralsnog heeft hij hier nog geen bal aangeraakt. Ik ben best tevreden als hij net zo goed is als Neres.
0 0
AjaxDaniel
Zover ik het begrijp wilt hij zelf dolgraag naar Ajax. Is niet voor niks de nummer 10 en aanvoerder geweest bij Braziliaanse jeugdelftallen. En Santos wou niet voor niets een afkoopclausule opnemen van 100 miljoen. Dan kan je wel wat.
0 0
markk
Ajax heeft vorig jaar al een mondeling akkoord met hem bereikt, ver voordat zijn contract op hield. Vandaar dat hij niet zijn contract wilde vernieuwen en andere clubs geen kans maken om hem binnen te halen.
0 -1
JCr14
Hoe kom je daar bij? I
0 0
Hagmag
Ik vermoed dat hij samen met zijn zaakwaarnemer zelf de keuze op Ajax heeft laten vallen. Neres, Toontje en Gio dat is een mooi trio.
1 0
wolterx
Danilo was geen jeugdinternational, deze jongen was aanvoerder en speelde voor meerdere Braziliaanse jeugdploegen. Staat stukje hoger aangeschreven dan Danilo dat staat, is nog geen 3 weken transfervrij waarvan hij al week in Nederland is.
4 -1
Hollister
Hoe weet jij dat hij al een week in Nederland is Wolterx? Dan had hij toch ook deze week alles al kunnen afhandelen? Of zou die afspraak pas na de wedstrijd van Getafe gepland zijn en Overmars natuurlijk nu in Madrid zit?
Kan hij dus ook eventueel nu al aansluiten als transfervrije speler of ligt dat iets genuanceerder?
0 0
wolterx
Omdat hij vorige week afscheid heeft genomen van de vrienden en familie in Brazilië en erna een vliegtuig plaatste. Zijn gezin volgt Ajax al en wat spelers. Het afhandelen is lastig omdat Santos van mening is dat zijn contract automatisch te verlengen is en daarom geld wilt zien omdat ze zich bestolen voelen. Of hij direct kan spelen zal afhankelijk zijn van of hij dit seizoen al ingeschreven was of niet. Simpel gezegd; had Santos hem ingeschreven dit seizoen dan moet hij wachten tot komend seizoen (eerstvolgende overschrijfmoment) hadden ze hem niet ingeschreven dan schrijf je hem in en dat kan buiten die overschrijfwindows.
0 0
Patrick78
Villareal was in de markt voor Giovanni.
1 0
JOHANisGOD
Topic bij het hoofdnieuws.
0 0
De-King
Overmars verdient in mijn ogen gewoon een standbeeld.

Wat deze man allemaal voor elkaar heeft gekregen is niet normaal.
11 -2
AjaxAmsterdam
Besef dat, toen Overmars bij Ajax als td begon, Ajax bijna failliet was! En kijk waar het nu staat. #OvermarsLegend!
0 0
Ajax114
40 M aan miskopen bedoel je ? Ja, dat is echt niet normaal.
0 -22
AjaxAmsterdam
Jij bent echt ongelofelijk...
2 0
Hans Kraay Jr.
Goh das eens een verfrissend perspectief van jou kant!
1 0
Koningtoto
Jij kan echt niks anders dan zeiken he? Hoe vaak ben je inmiddels gescheiden?
2 0
Hollister
Reageer niet op die trol jongens.. zal een supporters van Eindje of Rotjesknor zijn die niet kan hebben dat het hier goed loopt... moet ook erg frustrerend zijn
0 0
AjaxDaniel
Miskopen? Denk dat je doelt op Bande, Alvarez en Marin? Dat kan je hem moeilijk kwalijk nemen.

- Bande raakte meteen zwaar geblesseerd
- Alvarez werd op het middenveld gezet. Laatste wedstrijden als CV vond ik hem al veel stabieler. Daarnaast mist hij zijn familie en zit hij alleen in Nederland. En geloof mij, bij de meeste latino's heeft dat veel invloed op hun presteren.
- Marin is zeker nog niet uit de verf gekomen maar hem volledig afschrijven gaat ver.

Daarnaast vergeet je dat er niet 40 miljoen is weggegooid. Bij evt. verkopen pak je minimaal de helft weer terug.
3 0
De-King
Niet op ingaan joh.
Als zulke figuren niet kunnen inzien dat Overmars een topper is dan houdt t op.
1 0
JanBiesbos
Precies dat zijn de feiten....
1 0
AjaxDaniel
Hij, Edwin en Menno Geelen hebben erg goed werk verricht laatste jaren. Uiteraard zijn zij onderdeel van een groter plaatje, met o.a. de revolutie van Cruijff. Maar ben blij dat zij hier werken.
1 0
JOHANisGOD
ReinBurg is het niet met jou eens.

Hij en nog een aantal anderen vinden dat hij ontslagen moet worden.
0 -3
De-King
Ja heb hem een aantal keer voorbij zien komen, kan die jongen niet echt serieus nemen en ben het vrijwel altijd oneens met die de dingen die hij schrijft.
1 0
Web
Wat denk je van geDaante
1 0
driesterren***
We krijgen straks ajaxsamba voetbal!
3 0
Bky
Volgens mij wordt dat verhaal ook een beetje opgeblazen hoor. De voorzitter is "furieus", maar niet zo furieus dat hij de deal met Antony niet door laat gaan.
2 -6
JannickAFCA
Anthony komt van Sao Paolo, Giovanni van Santos.
8 0
Bky
Oja, klopt, ik heb niets gezegd.
5 0
Hollister
Danillo komt wel van Santos.. destijds waren ze daar ook al niet zo blij mee.. vrees dat Ajax geen partnerclub van ze wordt... LOL
Dan maar lekker met Sao Paulo samenwerken
0 0
ST
Geen sympathieke actie van zowel Ajax als Giovanni zelf. Maar wel begrijpelijk.
1 -7
wolterx
Hij traint al jaar nietmeer bij Santos omdat hij geen contract wilde tekenen met een clausule van 100 miljoen in en ongunstige voorwaarde, mocht niet spelen op toernooien met Brazilië erna om exposure te voorkomen en heeft al 10 maanden nietmeer bij Santos gespeeld. Ook niet de meest sympathieke actie lijkt me, zeker omdat hij al jaren daar in jeugd zat en zijn familie enorme Santos fans zijn.
2 -1
Hollister
Als ik dus dat goed begrijp is dit wel degelijk een heel groot talent? Anders laat je hem toch geen contract tekenen met een afkoopsom van 100 miljoen?
Deze jongen is dus 1 a 2 jaartje jonger dan Antony.. misschien moeilijk te vergelijken, maar qua talent dus wel in dezelfde potentie categorie?
1 0
JOHANisGOD
Welkom in de professionele voetbalwereld.
1 0
AjaxDaniel
Want? Als Ajax zijn hoofd op hol heeft gebracht terwijl hij daar nog onder contract stond is dat niet zo netjes. Echter lijkt het er gewoon op dat Giovanni zelf wou vertrekken. Of moet Ajax hem dan maar laten varen? Dan pikt een Engelse ploeg hem wel op.
3 0
OpNaarNummer4
Giovanni en Antony zijn natuurlijk wel prachtige voetbalnamen! Net een youtube filmpje gekeken, maar op zo'n filmpje leek Mendez ook heel erg goed. Afwachten dus.
1 -1
PetrusKeizer
er heeft al ns n antony voor ajax gespeeld. antony pronk.
1 0
DUDE92
Ik vind Mendez anders ook zeker een toevoeging voor Jong Ajax, net zoals Kühn dat was. Pech voor hem dat de volgend
0 0
Hollister
Ik vind hem erg tegenvallen.. geen uitzonderlijk talent.. misschien dat je er ooit nog eens 1 miljoen voor krijgt maar toptalent zie ik niet in hem, deze Mendez.
Weet ook nog steeds niet welke positie het beste bij hem past, maar bv op 10 vind ik onze eigen Taylor beter.
0 0
MPAjax
gewoon een pure middenvelder, aardige pass, leuk afstandsschot, voor de rest niet een uitzonderlijk talent zo lijkt het maar wie weet verandert dat nog
0 0
OpNaarNummer4
Vind Mendez dan ook zeker niet slecht, maar niet zo goed als hij leek op die filmpjes. Dat bedoel ik meer te zeggen. Kuhn was ik persoonlijk ook fan van, hopelijk komt ie terug naar Ajax.
0 0
fc Barcelona_ke
laat giovanni lopen! anders gaan wij straks onze sterkhouders verkopen en mocht geen aankopen doen als FC Santos gelijk hebt! ik doel op dezelfde scenario als barcelona (2017) en Chelsea (2019)!
1 -8
AjaxDaniel
Dat ging toch om het tegen de regels in, contracteren van jeugdspelers? Deze jongen is volwassen en transfervrij.
1 0
Bky
Doe niet zo bang.
7 0
SouthAjax9
Iemand een idee op welk niveau hij momenteel ongeveer zit? Basis, wissel, jong of 019?
0 0
mgtow
De eredivisie gaat door onze Samba boys helemaal aan gort gespeeld worden. Ik koop alvast aandelen van zakdoekjesproducenten in.
3 0
SpursAjax
Geen idee hoe ver deze jongen in zijn ontwikkeling is. Stond bekend als groot talent. Maar lijkt beetje gestagneerd te zijn in zijn ontwikkeling mede doordat hij weinig heeft gespeeld laatste tijd. Ben heel benieuwd naar deze jongen maar ook in jong ajax is het erg druk op het middenveld op dit moment. Hoop vooral dat het niet ten koste gaat van Taylor zijn plekje in het elftal.
0 0
DUDE92
Andere positie sowieso. Ik zou verwachten dat hij volgend seizoen ipv Ekkelenkamp gaat spelen, die ik volgend seizoen verhuurd zie worden. Middenveld van Taylor-Giovanni-QTimber klinkt iig heel aantrekkelijk.
1 0
Jojo49
geweldige speler .
1 0
wolterx
Hopelijk is hij direct speelgerechtigd voor de o19, kunnen de extra creativiteit heel hard gebruiken. Met 16 trainde hij al mee met eerste van Santos en aanvoerder van Braziliaans jeugd geweest, jammer genoeg jaar nietmeer gespeeld omdat hij contract niet wilde verlengen.
2 0
fc Barcelona_ke
volgens mij gaat hij pas na dit seizoen pas wedstrijden spelen, maar mag tot zomer onder meer oefenwedstrijden spelen
0 0
wolterx
Dat hangt ervan af of je hem in moet schrijven of over moet schrijven. Was hij bij Santos ingeschreven voor dit seizoen dan moet je tot komend seizoen wachten, heeft Santos hem niet ingeschreven (niet vreemd omdat hij al jaar nietmeer speelt) dan lijkt hij me speelgerechtigd aangezien je transfervrije spelers altijd in mag schrijven. Voor overschrijven zijn transferwindows.
1 -1
Bky
Waarom zou dat? Een transfervrije speler kun je altijd oppikken.
1 0