'Tijdens blessure keek niemand van Ajax naar me om'

BVeenstra, 18-05-2018 om 13:35, 17293 views, De Stentor |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De naar AZ vertrokken Vince Gino Dekker kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Ajax, zo laat hij blijken in een interview met De Stentor. De linksbuiten tekende onlangs een contract bij AZ, nadat zijn contract bij Ajax niet meer werd verlengd.

Bij AZ hoopt Dekker in een 'warm bad' te duiken. En dat was bij Ajax op een gegeven moment niet meer het geval. 'Feestje, gezelligheid, Nederlandse zanger; ik ben erg gehecht aan een goede sfeer. Bij Ajax was die er niet altijd. Ik ben de club ontzettend dankbaar voor alles hoor, maar de sfeer was er wel vaak kil. Tijdens mijn blessure (Dekker stond veertien maanden aan de kant met een zware knieblessure, red.) heeft er nooit iemand naar me omgekeken van Ajax.'

In zijn tweede jaar in de A1 werd Dekker als aanvoerder onder trainer Gery Vink kampioen van Nederland. Voor de buitenspeler was dat het hoogtepunt uit zijn Ajax-tijd. 'De sfeer was toen wél geweldig. Zo nam Gery voor elke uitwedstrijd appelflappen mee in de bus. Geweldig toch? Bovendien draaide ik dat seizoen ook lekker, met 16 goals en 33 assists', blikt hij nu terug. Bovendien gaat hij Ajax ook wel missen. 'Vooral de jongens met wie ik jaren heb gespeeld. En ik vind het vreselijk dat ik net niet het eerste heb gehaald, al was ik er dichtbij. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Ajax is voor nu een gesloten boek. Ik ga alles geven voor AZ, daar heb ik heel veel zin in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stibba020
Ja ik ben mislukt bij Ajax en daarna ga ik lopen janken... Mietje
0 -1
BrandjeXL
Waarom zijn het toch altijd de spelers die het niet halen die beginnen over de kilte van de club Ajax??
1 -1
Chesterson93
Precies, net zoals Kluivert. Oh, wacht ..
0 -2
Pierre Heno
Nobody fucks with Sarrie
0 0
Oempaloempa
Twee dingen lijken Ajax naar de kloten te hebben geholpen. De beursgang en de verhuizing naar de Arena, die natuurlijk metee al naar Johan genoemd had moeten worden.
Ajax is nu gewoon niks meer. Het is geen club en het is geen bedrijf, geen vlees, geen vis.
1995 is al heel lang geleden. Steeds hoop je dat het nog wat wordt, maar ik geef de hoop zo'n beetje op. Ik heb al zo veel goede spelers zien floppen bij Ajax, dat het people management dranatisch moet zijn. Een goed bestuurder geeft om zijn mensen, zorgt dat ze voor hem door het vuur gaan en heeft steun uit een enthousiaste achterban. Niks van dat al bij Ajax. Ik zie het tenminste niet.
7 -2
BrandjeXL
Ach gossie hij heeft ook het stukje gelezen wat er vandaag op internet stond van een of andere pr bureau. Die gebruikte exact dezelfde woorden dat Ajax geen club en geen bedrijf is. Beetje jammer kerel en bovendien zeer zwak!!
6 -1
Oempaloempa
Als je aanvoerder van de A1 bent en je draait een seizoen met 16 goals en 33 assists, dan ben je als club niet slim bezig, wanneer je zo'n talent in zijn sop laat gaarkoken als hij geblesseerd raakt.
Ik vraag me af wat ze bij Ajax eigenlijk uitspoken. Met die Kluivert is ook amper gesproken.
Die jongens moet je warm houden, steunen en motiveren. Geld is leuk, maar menselijke belangstelling is vaak veel belangrijker en dat zijn ze bij Ajax helemaal kwijt, zo lijkt het tenminste.
Dom en amateuristisch gekloot.

Hoe ze Cruiff hebben behandeld is ook om de eeuwige schijterij van te krijgen.
4 -2
Robinjo1988
Het zal niet zijn gegaan zoals hij wilde maar dat er niemand naar zijn situatie gevraagd heeft in 14 maanden tijd daar geloof ik helemaal niks van.

Het zijn ook vaak dezelfde 'types' die dit roepen. Ik ben zelf een paar jaar terug ook maanden uit de roulatie geweest maar ik vond het alleen maar irritant als mensen vroegen hoe het ging.

Het ligt er maar net aan waar je behoefte aan hebt. Dat koud en kil gelul wordt wel vermoeiend. Ze praten elkaar allemaal na en het zijn altijd spelers die het niet gemaakt hebben...
1 -1
Chesterson93
Dat verzint hij, denk je?
0 -1
afcajawa
Ze lullen elkaar allemaal achterna als ze weg moeten. Nooit zoiets gehoord van eriksen aldewereld vertongen Klaassen mido pantelic boer Hein Otto de boer etc. Hoe zou dat komen?????
1 -1
Chesterson93
Mensen die goed behandeld zijn, ja.
0 -1
trooop
Ajax is op dit vlak de grootste zaadclub van allemaal.
1 -6
Morrissey
Wat een onzin ! Topsport is hard, waarom breken er bij Ajax de meeste spelers door ?

3 -2
Ruff Rhythim
Dus hij beweert dat Ajax het 14 maanden lang niet belangrijk vond om te weten hoe het met de revalidatie van deze jongen ging, want er keek niemand naar hem om?

Kom op zeg...dat gelooft toch geen hond?
5 -2
geDaante
Ik wel, waarom zou hij dat ook in godsnaam verzinnen? En je hoort dit zo vaak. Spelers die buiten de boot vallen, ook bij het eerste, zeggen achteraf altijd hetzelfde; dat ze totaal werden genegeerd en afgedankt, met name onder De Boer hoorde je dat veel, maar dat is eigenlijk val alle tijden volgens mij. Trainers zijn gek met de spelers die hun helpen beter te presteren, en geven over het algemeen geen ene zak om spelers die ze niet (meer) kunnen gebruiken.

Serero is een mooi voorbeeld hoe heel Ajax zo'n speler die jaren alles gaf, totaal links liet liggen en ineens persona non grata werd, met een triest afscheidje door Spijkerman in de Vitesse spelerstunnel als climax.
6 -3
Suarez16_
Noot: Ajax wilde serero verkopen, maar serero wilde blijven omdat Ajax meer salaris betaalde dan de geïnteresseerde clubs. Dan weet je dat je bij Jong Ajax mag ballen, zeker als er 7/8 betere middenvelders zijn.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Als je niet om kijkt naar de ex aanvoerder van je A1 als die een lange blessure heeft, bij wie doe je dat dan wel? Moet je de nieuwe Cruijff zijn willen ze je wat extra aandacht geven?
Topsportmentaliteit hoort erbij, maar topsportmentaliteit betekent niet: Zoek het maar uit als we even een jaartje niks meer aan je hebben!
En zoals we weten komt het '' kille'' niet alleen bij de jeugd voor. Wat deed Ajax toen de doodzieke Johan eind 2015 om steun vroeg? Een dikke vinger kon Johan krijgen want helemaal niemand steunde hem op wat mensen van de toekomst met A4'tjes na. Dag Johan dan rot je toch lekker op, 4 maanden later was ie kassiewijle. En treuren die Hennie Henrichs en consorten........
Als ze maar nooit vergeten waar ze werken en hoe het huis van AJax heet, de Johan's Arena!
3 -1
Ajaxtrouw
En toch gaat het weer over de sfeer. Dit hoor je bij Fnoord en PSV nooit. Maar bij die lastste club loopt ook de beste directeur van NL. Toon Gerbrands.
1 -3
BrandjeXL
Kijk eens naar het aantal spelers uit de Ajax opleiding die in Europa rond lopen en dan van die andere twee! Het zijn altijd de jankerds die het bij Ajax niet redden die beginnen te zeuren dat Ajax zo'n kille club is.
2 0
ddkoning
lees en volg je de forums daar ook??
1 0
gi0vanni
Klopt niet geheel. Maar je hoort het alleen van mensen die het niet gehaald hebben. Als ze PSV of Feyenoord spelers gaan interviewen die vertrekken zal het ook niet altijd positief zijn. Wat dacht je van Bazoer? Die heeft zich negatief uitgelaten over PSV.
0 0
Michelangelo
ajax heeft een hardere mentaliteit, dan bijvoorbeeld bij psv. het resultaat is dat alleen de besten overblijven. zie verschil met psv hoeveel spelers er in het buitenland slagen. is misschien niet leuk voor de groep die niet bij de besten horen, maar dit noemen we topsport
0 0
JanTa
Het zijn vooral de jongens die het net niet halen die achteraf lopen te klagen. Profvoetbal is een keihard vak en Ajax hoopt ze daar iets van mee te geven en dat is ook 1 van de redenen waarom ze de beste jeugdopleidingen hebben, talent hebben ze allemaal maar ze moeten ook fysiek en mentaal weerbaar worden.
0 0
geDaante
Leuk excuus, beetje vergezocht. Het is gewoon allemaal eigenbelang. Een trainer van het eerste die een speler niet meer ziet zitten na jarenlang alles gegeven te hebben, kan zo wegrotten in Jong Ajax zonder hem ook nog maar één keer te spreken.
2 -1
Jornnn
Welkom in deze wereld Vince. Als je in een fabriek werkt en je wordt ziek, komt de directeur ook niet elke week even buurten met appelflappen voor bij de koffie.
5 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Slechte vergelijking, Dekker was namelijk niet een van de 400 '' fabrieksmedewerkers'', maar hij was aanvoerder van het vlaggenschip van de jeugd namelijk de A1. Als je daar niet naar omkijkt bij een lange blessure, zal je als Ajax zijnde het nooit doen.
Jij doet net alsof Dekker 2e keeper was bij de A2 met een status van koffiemedewerker-fabrieksmedewerker.
0 -2
Michelangelo
dan moet je dus zorgen dat je weer bij de besten hoort. zo niet dan heb je niets bij ajax te zoeken. topsport
0 0
Ar
Nee, maar je leidinggevende is wel verplicht om binnen drie weken contact met je op te nemen en een reintergratieplan op te stellen. Bij langere ziekte is de werkgever tevens verplicht elke zoveel tijd contact met je te hebben.
Dus dit is nogal een domme opmerking eigenlijk.
0 -2
BobaAjax
Zit al 1,5 jaar in de ziektewet. geopereerd aan een hernia. Kon de eerste maanden niet lopen. Ze hebben alleen in de eerste maand gebeld daarna niet meer. Daarna wel via de arbo en spoor 2 maar niet direct ,terwijl de band gewoon goed is tussen ons. Ik kom niet meer terug in mijn oude baan dus denk je dat ze nog naar je omkijken, echt niet.
3 0
Afcascheme015
Je heb helemaal gelijk. Ajax heeft teveel mietjes

Gezeik altijd met koud en kil, j krijgt tonnen per jaar waar praten die gasten allemaal over? Ze zijn helemaal de weg kwijt
2 -4
Ar
Ik denk niet dat een A junior die het eerste nig niet heeft gehaald al tonnen op zijn bankrekening kan bijschrijven hoor.
1 0
Afcascheme015
Okay Okay, maar zwz een carrière in de eredivisie normaal gesproken als je het haalt tm JA

Maar goed, wie ben ik
0 0
PetrosQ
Ajax is een topclub, daar horen de beste Nederlandse jongeren te voetballen. Hier krijg je echt een kans van slagen, zolang je laat zien dat je het wil en presteert. In de topsport is het echter niet altijd gezellig, zo ook niet bij Ajax. Het mag af en toe wel kil en zakelijk zijn. Desondanks vind ik wel dat Ajax iets té kil is, als je over dit soort voorbeelden leest. Waarschijnlijk ziet niemand het echt als zijn verantwoordelijkheid om zo'n jongen te bellen. De meeste trainers zijn toch passanten.

Ajax zou er daarom goed aan doen als het een aantal teammanagers/cultuurbewakers heeft rondlopen. Mannen (of vrouwen) die aan de jongens vragen hoe het met hen is, hoe het thuis is en of ze het naar hun zin hebben. Dat soort mensen kunnen dan ook een belletje doen als een speler lang geblesseerd is, zodat diegene het gevoel behoudt er echt bij te horen.
0 0
ajaxinho
Dat is een goeie oplossing!

Team managers/cultuurbewakers moeten er ook zijn in de jeugdelftallen.

We moeten niet alleen kwaliteit waarborgen,
maar ook onze identiteit.
0 0
AjaxCitizen
Sorry hoor, maar we zijn een topclub. Geen studentenvereniging. Dat het niet elke dag feest is, is gewoon begrijpelijk.

Enige wat ik dan raar vind, is dat ze die jongen tijdens zijn blessure niet om de zoveel tijd navragen hoe het met hem gaat. Daar mag je zeker kritiek op hebben. Mits het natuurlijk klopt wat hij zegt.
5 0
DarkChild
hoho, wij dénken nog steeds een topclub te zijn. Das iets anders. Iets met prestaties.
2 -2
Redrum
Europees geen topclub meer, nationaal wel.
2 0
Oempaloempa
Ja, want ze winnen zo vaak de dubbel.
0 -2
DarkChild
oh? we roepen dat, maar als het om prestaties gaat weten we niet hoe hard we excuses moeten gaan verzinnen.
1 -2
JSF
Denken jullie nu echt dat er niemand van Ajax in die 14 maanden contact heeft gehad met deze speler. Er wordt weer een anti Ajax beeld geschapen. Slaap lekker...
0 0
Tinus
Goedzo, sluit je ogen en stop je kop in het zand. Als die jongen goed was opgevangen, dan had hij dat echt wel gezegd. Dat is kennelijk niet gebeurd, dat mag je je als club aantrekken. Zo kom je nooit van het imago ‘koude club’ af. Je kunt niet alles afschuiven op ‘we zijn een topclub’. Maargoed, als ik de vele reacties van supporters op spelers lees, dan is de warmte sowieso ver te zoeken.
2 -1
ajaxinho
Het is pijnlijk wat ik hieronder allemaal lees.

Dekker heeft voor zijn blessure alles gegeven voor Ajax.
En dat zou hij zeker ook doen als er een plan voor hem was.
0 0
JSF
De beste jongen revalideert notabene op de
club... beetje logisch nadenken, niet te hard schreeuwen van ‘koude club’ , schijnt modewoord te zijn wanneer er op Ajax weer wat te schelden valt
3 -1
Tinus
Dat hij op de club revalideert maakt het eigenlijk nog pijnlijker dat (behalve de arts en fysio) er weinig anderen kennelijk de moeite namen een kijkje te nemen. Als een speler het niet haalt, zal er eerder wat rancune zijn, maar je moet je ogen ook niet sluiten voor zaken die bij Ajax veel beter kunnen.
0 0
3*stars*3
Dat niemand omkeek toen hij er zolang uit lag, kan je natuurlijk niet goed praten.
Net zoals Serero destijds zijn auto niet mocht parkeren op het terrein en keihard werd genegeerd.

Zijn dingen die beter moeten maar natuurlijk niet geforceerd een "warme bad" creëren maar wel meer aandacht en (mentale) begeleiding.
3 0
ajaxinho
Ook zo'n mooi voorbeeld.

Ajax houdt zich alleen maar bezig met de basisspelers.
Maar vergeten die spelers als ze geblesseerd raken.

Zo denken ze na hun blessure eerder aan een vertrek,
dan zich terug te knokken in de basis.

Met als gevolg dat we voor miljoenen spelers moeten kopen,
omdat er te weinig topspelers/-talenten zijn ontwikkeld.

Die gekochte spelers hebben meestal 1-2 jaar nodig om aan te passen.
Sulejmani, Sinkgraven, Orejuela, etc...
1 0
altijdwelwat
Feestje , gezelligheid ,Nederlandse zanger .... ik zou zeggen probeer het Rembrandtplein eens op zaterdagavond.
1 0
DarkChild
Er wordt wel heel makkelijk gezegd, dit is de top, dit is rancune, de club gaat wel door.

Ajax is niet die top, want de directie weet niet hoe snel ze het structureel sportief falen moeten scharen onder pech.

Of is het alleen topsportklimaat als het uitkomt? Dus lekker niks mee doen, met dit soort signalen.
Het gaat toch verdikkeme goed? Alles om de bubbel te behouden.

Europe. We're back.
1 0
ajaxinho
En de trainer heeft het geluksfactor niet mee.

Maar gelukkig, we zijn er weer.
0 0
Horrontelli
Wat een voorhoede was dat, met Dolberg en Sierhuis waar Gino zijn voorzetten aan kwijt kon. En erachter Eiting, Appie, Donny. Genoten van dat team.
1 0
Ar
Ik vind de handelswijze van Ajax steeds meer gewoon onbeschoft zijn.
Of het nu gaat over hoe het omgaat met trainers, clubiconen of spelers.
14 maanden niet omkijken naar een jonge speler die inderdaad kort voor zijn blessure tegen het eerste aanzat... Hoe haal je het in je hoofd?! Als Dekkertje niet geblesseerd was geraakt had hij en niet Pelle Clement zijn debuut gemaakt onder Bosz.
Sinds maart is ie pas terug na zijn blessure en nog geen twee maanden later al laten ze horen niet gerder met hem te willen. Tijd en kans om terug te komen op het niveau waarop hij zat toen ie tegen het eerste aanzat wordt hem niet eens gegeven.
Ik ben van mening dat Ajax bezig is een hele generatie goede talentvolle spelers kapot te maken.
2 -1
JordyAjacied
Echt alles is kut aan Ajax volgens de spelers, mondje dicht en die voeten laten spreken.
1 -1
ajaxinho
De klassieke buitenspelers.

Iemand heeft er een vloek op uitgeroepen.

De enige die we nu nog hebben is Nunnely.
0 -1
Panama
Hoop ik dat ze bij AZ weer appelflappen voor je hebben Vince, anders zul je het daar ook wel kil en koud gaan vinden
1 -4
kampioen0809
Ik vind het trouwens meer dan prima dat Ajax een kille club is (al zal het best meevallen), bij de 'warme' clubjes worden er geen prijzen gewonnen en ligt de standaard dus altijd lager.

Ajax is altijd omschreven als de kille club maar staat nog altijd in de boeken als één van de grootste clubs ter wereld. Ben je niet goed genoeg voor Ajax? Dan is het vertrekken, ben je 14 maanden geblesseerd? De club gaat wel door zonder jou. Hard als het is, is dit wel hoe Ajax, Ajax is geworden.
1 -4
Redrum
Exact, Ajax is bezig kwaliteit neer te zetten en dan moet je hard zijn. Appelflappen in de bus klinkt meer als iets voor een schooltripje in groep 8. Als dat hetgene is wat je geweldig vond van je tijd bij Ajax snap ik wel dat Ajax je heeft laten gaan.
2 -2
Gerrr
Tja,de appelflappen hè...
0 0
Ajaxamsterdam0485
16 goals en 33 assists, iedereen behalve Ronaldo of Messi zal er jaloers op zijn
3 -1
Redrum
Grappig dat je altijd dit soort verhalen hoort van de vertrekkende spelers en nooit van de blijvers.
2 -3
gras
Dat is niet grappig, maar volkomen logisch. Zou jij dit zeggen als je er nog bent.

Dit soort berichten komen veel te vaak om niet serieus genomen te worden en worden zo makkelijk afgedaan door dit soort reacties als 'ach, zal wel rancune zijn. Hij ken het gewoon niet hebben, hij ken het gewoon niet hebben'.

Het is gewoon een slecht signaal en tekenend. Of het nu over prijsverhoging gaat, omgang met vakken in het stadion, arbeidsconflicten of i.d.: arrogantie of onervarenheid is een heel slecht excuus voor gebrek aan communicatie of interesse naar elkaar toe.
6 0
Redrum
Als je niet goed genoeg bent laat Ajax je links liggen. Is dat netjes? Nee. Is dat een teken van warmte? Nee. Is dat zakelijk gezien logisch? Ja. Ajax is (helaas) een bedrijf. De focus ligt op de toppers, de rest doet er niet toe. Kil is het zeker, maar we zijn er ook groot mee geworden.
0 -4
EuforischeRealist
Het lijkt mij een kleine moeite voor een trainer om een paar keer in de 14!!! maanden de telefoon te pakken en te bellen. Als dat niet bij je opkomt ben je mijns inziens geen complete trainer/coach. Het menselijke/persoonlijke vlak is zeker zo belangrijk bij het vormen van een zo sterk mogelijk team.

Het doet mij pijn om dit soort dingen te lezen over mijn club, zeker omdat ze toch geregeld terug komen en er dus een kern van waarheid in zal zitten. Zeker ook omdat het relatief simpel op te lossen zou moeten zijn.
4 0
Danos
ja sorry hoor maar hij kan zelf ook zijn trainer opzoeken en zn teamgenoten ? Een trainer coach zit ook gewoon een programma af te draaien van training naar wedstrijd en spelers die wel fit zijn. Het is altijd een 2 richting verkeer in een werkrelatie dus het is te makkelijk om alleen de trainer de schuld te geven
0 -1
Tinus
Het is de taak van de staf om een team te maken en alle spelers betrokken te houden. Ook al zijn ze geblesseerd. Het gaat nu niet om de vraag wat Dekker had moeten of kunnen doen. Het gaat om wat de staf/club had kunnen of moeten doen. Als je iets wil veranderen, dan zal je naar jezelf moeten kijken, niet naar de ander.
0 0
ajaxinho
Dekker is een topper!

Niet alleen in kwaliteit (zijn voorzetten)
maar ook in mentaliteit.

Het is geen toeval dat hij als aanvoerder
kampioen is geworden met A1.

Dat was een besluit van Jonk
om hem een jaar langer in de A1 te houden.
0 0
Sjiggy93
Zolang we het op deze manier blijven bekijken, zal het nooit beter worden. Hoe moeilijk is het om elke week even contact te hebben met een geblesseerde speler. Dit is bij de pupillen van FC Bal Op Het Dak nog beter geregeld.
3 0
Redrum
Er zijn ook een heleboel geblesseerden die aangeven dat de betrokkenheid van Ajax tijdens een blessuere juist uitstekend was..
1 0
Restored
Ja wie gaat zijn eigen werkgever afzeiken in de media?
3 0
RaynoFischer
Justin Kluivert......
Die is namelijk nog niet weg
2 0
Restored
Met de nadruk op nog, want die heeft zojuist zijn eigen glazen ingegooid bij de supporters.
0 0
Rsv
Kut Ajax
2 -3