Westermann trots op De Ligt: 'We praten veel'

BVeenstra, 04-01-2017 om 23:20, 4642 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De een is pas zeventien, de ander is al 33. Matthijs de Ligt en Heiko Westermann verschillen behoorlijk qua leeftijd, maar het duo heeft veel aan elkaar. In gesprek met Ajax TV zijn de twee verdedigers lovend over elkaar.

'Vanaf het begin heeft hij zich over mij ontfermd. Soms kan ik bijvoorbeeld niet naar huis, dan brengt hij me', begint De Ligt. 'Het is een aardige man. Soms is het wel raar om met iemand te praten die twee keer zo oud is', aldus de jongeling, die Westermann een sterke en goede verdediger noemt. 'En hij heeft veel ervaring. Hij is belangrijk voor de jonge jongens, zoals ik. Soms noemen we hem wel papa, maar meestal gewoon Heiko. Ik heb ook weleens over HW4, Halb Mensch, Halb Tier gehoord, maar hier heeft hij nu nummer 16, haha.'

Westermann heeft al een behoorlijke loopbaan achter de rug en speelde zelfs in het Duitse nationale elftal. Met zijn ervaring wil hij een talent als De Ligt helpen. 'We praten veel met elkaar. Het is een goede jongen en hij neemt veel in zich op. Hij weet wat hij wil en daarbij probeer ik hem te ondersteunen.'

Wat betreft de kwaliteiten van De Ligt is Westermann verder ook lovend. 'Hij is een karakterspeler en verder dan een normaal iemand op 17-jarige leeftijd. Hij wil ten koste van alles winnen en dat is voor mij het belangrijkste in het voetbal. Hij heeft alle kwaliteiten van een grote speler, maar of dat er allemaal uitkomt, weet ik niet', aldus de Duitser, die De Ligt snel zag integreren in het elftal. 'Hij heeft al goede prestaties neergezet en je ziet dat hij zich op zijn plaats voelt. En dat maakt het team ook sterker. Of ik zijn vader had kunnen zijn? Ja, dat klopt. Als ik vroeg was begonnen, had het zeker gekund', besluit hij met een knipoog.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Hij heeft tenslotte rond de 20 interlands bij die Mannschaft gedraaid geloof ik, en ook heeft hij niet bij hele kleinste clubs gespeeld. Dat het niet de grootste (krijgen we ook niet meer) in z'n soort is en dat hij een vrij beroerd debuut bij Ajax had behoeft ook geen discussie, maar ik denk (heb dat steeds gezegd) dat hij (ook met zijn internationale ervaring) zeker van nut kan zijn voor ons,
0 0
RaynoFischer
Westermann is een aardige man lijkt me, ondanks hij natuurlijk tekort komt en mooi dat hij met zijn ervaring toch nog van waarde kan zijn voor de jonge gasten achter de schermen, op dat gebied een prima aankoop geweest ;)
0 0
chrisjuhhh
Niemand in heel Ajax 1 of JA heeft meer interlands dan Heiko Westerman , jammer dat hier niet over wordt nagedacht
Deutschland uber alles jaja ook uber Nederland
0 0
masterrr
Alleen hierom is hij al geslaagd, vind ik. Als een van onze toptalenten baat heeft bij Heiko, is het een goede investering geweest.
2 0
Ajax27
precies, helemaal mee eens.
2 0
DappreStryder
Ik geloof hier wel in. Ervaren spelers kunnen voor een club als Ajax altijd een toegevoegde waarde zijn, zelfs als hun eigen niveau inmiddels discutabel is.
0 0
Ajax412
Heiko is niet de beste voetballer, maar hij komt me zeker over als een volwassen en verstandige man waar je veel van kan leren. Niet gek, gewoon normaal en een stabiel persoon. Niet verkeerd voor de jonge mannen, alleen jammer dat hij qua voetbal nog niks toegevoegd heeft.
2 0
jandoedel
Eens!, een wat Duitse (voetbal) mentaliteit er bij is ook niet verkeerd voor alle jonge jongens.
1 0
Sander14
in het artikel schrijven jullie het ene getal languit en het andere als cijfers...
0 0
trodat4030
Zijn geen vaste regels voor, maar wel gebruiken. 1 (een) van die gebruiken is dat men 1 t/m 20 uitschrijft en daarboven niet. Ik denk dat men die 'regel' aanhoud. Zie ook: https://onzetaal.nl/taaladvies/getallen-in-letters-of-cijfers
0 0
AjaxCitizen
Je kan zeggen wat je wil over Heiko, maar dit is toch iets waar je hem zeker voor kan gebruiken.
Hij ontfermt zich zo te zien al vanaf het begin over De Ligt en dat vindt De Ligt fijn. Mooi om te lezen dat Heiko veel met hem praat en hem zelfs naar huis brengt als De Ligt soms niet naar huis kan gaan. Alleen maar beter voor De Ligt. Spelers als Heiko moet je ook gewoon in de ploeg hebben. Mannen met ervaring die de jongens van de toekomst proberen te begeleiden.

Heiko lijkt me na dit te hebben gelezen een fijne kerel om erbij te hebben in de kleedkamer en een persoon waar je af en toe naar toe kan gaan als je ergens mee zit of het moeilijk hebt.
2 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, boeiend dat deze ervaren jongens voor de breedte worden gehaald, die hebben alles al een keer meegemaakt en alleen daarom al aanzien.
0 0
Bram410
Haha, top dat deze Heiko toch nog nuttig blijkt te zijn! In het veld is hij niet nodig, maar fijn dat hij met z'n ervaring onze jonkies kan ondersteunen!
2 0
Piejotter
Wellicht dat Westermann wat leert van de Ligt :-)
2 -2
Willem Alexander
Topaankoop, dat blijkt maar weer. HW4 for president!
4 0