VS lonkt voor Sigthórsson: 'Aan hem verdienen'

door BvdPloeg 6

VS lonkt voor Sigthórsson: 'Aan hem verdienen'

door BvdPloeg 6

Laatst geüpdatet

Kolbeinn Sigthórsson wordt in verband gebracht met een transfer naar Philadelphia Union. Bij de Amerikaanse club kan de IJslander herenigd worden met Earnest Stewart, die momenteel technisch directeur is bij de club.

Stewart was technisch directeur van AZ toen Sigthórsson in 2011 koos voor een transfer naar Ajax. De jonge spits had in één seizoen in Alkmaar achttien goals gemaakt in 43 duels en dat was Frank de Boer en consorten opgevallen. In Amsterdam speelde hij vier seizoenen, maakte hij 35 treffers in 106 optredens, maar vertrok hij uiteindelijk door de achterdeur naar Nantes. Ajax kreeg nog 3,5 miljoen euro voor hem.

Na een matig seizoen bij FC Nantes met vier treffers in 26 duels en vervolgens een geweldig EK met verrassing IJsland werd Sigthórsson verhuurd aan Galatasaray. Daar speelde hij, mede door blessureleed, geen minuut. Hij keerde deze winter terug bij Nantes, maar kan nu mogelijk naar Amerika. Het Engelse Brotherly Game verwacht na een zwak anderhalf jaar geen hoge transfersom, ondanks een contract in Frankrijk tot de zomer van 2020. Er is zelfs vertrouwen: 'Sigthórsson wordt misschien wat goedkoper geprijsd op de markt dan hij in werkelijkheid is, Philadelphia Union kan misschien wel aan hem verdienen. Al is twee miljoen euro nog steeds heel veel geld voor de club.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties