[Update IV] ‘Ronaldo onzeker voor CL-duel met Ajax'

door Bart Veenstra 93

[Update IV] ‘Ronaldo onzeker voor CL-duel met Ajax'

door Bart Veenstra 93

Laatst geüpdatet

Cristiano Ronaldo heeft maandag gedurende het duel tussen Portugal en Servië geblesseerd het veld moeten verlaten. Na een klein halfuur schoot het erin bij de spits van Juventus, die enige tijd op het veld werd behandeld.

Zodoende is het nog maar de vraag op de steraanvaller in het Champions League-duel met Ajax in actie kan komen. De eerste wedstrijd staat namelijk al op 10 april op het programma, waardoor de Portugees iets meer dan twee weken heeft om zichzelf weer speelklaar te maken.

Waar Ronaldo geblesseerd het veld moest verlaten, ging het Ajacied Dusan Tadic in hetzelfde duel een stuk gelukkiger af. Na zeven minuten spelen wist de linkspoot uit een strafschop de openingstreffer te produceren.

Update - 07.05 uur (26 maart 2019) - Ronaldo na blessure: 'Maak me geen zorgen'

Cristiano Ronaldo maakt zich zelf niet veel druk over de hamstringblessure die hij opliep tijdens de interland tegen Servië. Tegenover A Bola zegt de Portugees goede hoop te hebben op een voorspoedig herstel. 'Ik maak me geen zorgen. Ik ken mijn lichaam goed en iedereen overkomt wel eens wat. Ik weet dat het me gaat lukken om er over twee weken weer bij te zijn.'

Op 10 en 16 april speelt Juventus, de club van Ronaldo, in het kader van de Champions League-kwartfinale tegen Ajax. Voor de Italianen zou het een hele aderlating zijn als de aanvaller niet van de partij is, maar zelf verwacht Ronaldo wel mee te doen tegen Ajax. Een definitief uitsluitsel is daar overigens nog niet over. De Portugees moet nog onderzocht worden, alvorens er meer gezegd kan worden over zijn blessure en eventuele afwezigheid in Amsterdam.

Update II - 16.00 (26 maart 2019) - Ronaldo heeft lichte dijblessure

De blessure van Cristiano Ronaldo is een lichte dijblessure, zo valt te lezen op de officiële site van Juventus. Dit blijkt uit een klein onderzoek dat is gedaan in Portugal. Over de duur en het herstel is weinig bekend, al lijkt een langdurige afwezigheid uitgesloten en dus lijkt ook het tweeluik met Ajax niet in gevaar te komen.

Update III - 18.25 (28 maart 2019) - ‘Ronaldo mist minimaal twee duels’

GOAL meldt donderdag dat Cristiano Ronaldo op zijn minst de aankomende twee duels van Juventus mist. Dat zou zijn gebleken na een behandeling bij de fysiotherapeut. Door de blessure staat er nog een vraagteken achter Ajax-uit.

Update IV - 11.15 uur (29 maart 2019) - 'Ronaldo onzeker voor CL-duel met Ajax'

Het is nog maar de vraag of Juventus op woensdag 10 april kan beschikken over een fitte Cristiano Ronaldo. Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport schrijft vrijdag dat de 34-jarige Portugees, die kampt met een hamstringblessure, de duels met Empoli, Cagliari en AC Milan gaat missen. Over twaalf dagen staat de kraker tussen Ajax en Juventus op de agenda. De verwachting is dat Juventus vrijdag meer informatie geeft over de fitheid van Ronaldo.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties