Stam denkt dat De Ligt 'beste verdediger ter wereld' gaat worden

door Bas Velzel 7

Bron Alfredo Pedulla

Stam denkt dat De Ligt 'beste verdediger ter wereld' gaat worden

door Bas Velzel 7

Bron Alfredo Pedulla

Laatst geüpdatet

Jaap Stam is van mening dat Matthijs de Ligt de beste verdediger van de wereld gaat worden, zo laat hij weten in een interview met de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla. De oud-Ajacied die zelf ook verdediger was, gelooft erin dat hij de toekomst van Nederland is.

Stam, die zelf speelde bij onder meer AC Milan en SS Lazio, ziet hoe goed De Ligt het in het land doet en is vol lof over hem. 'In Italië hebben altijd goede verdedigers gespeeld. Meestal de beste. Ik denk ook dat De Ligt de beste verdediger ter wereld wordt. Hij is het heden en de toekomst van het Nederlands elftal. Met hem erbij kan Oranje zeer succesvol worden.'

Stam in Italië

Daarnaast gaat Stam in op de vraag of hij het ziet zitten om in Italië coach te zijn. 'Ik ben het land zeker niet vergeten. Ik ben bereid om naar elk aanbod te luisteren, maar het sportieve project gaat boven alles. Zelfs het salaris. Ik kijk niet meer zo naar de clubnaam of de financiën, het vooruitzicht is belangrijker.'

Stam zit sinds een half jaar zonder club, nadat hij werd ontslagen bij het Amerikaanse Cincinatti FC. De oefenmeester kende niet zijn beste tijd in de Verenigde Staten. In zijn eerste seizoen eindigde hij met de ploeg op de laatste plaats en een jaar later stond hij vlak voor zijn ontslag op de voorlaatste plek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.