Stam denkt dat vertrek Gravenberch te vroeg komt: 'Eerst rijpingsproces af ronden'

door Bas Velzel 14

Bron Alfredo Pedulla

Stam denkt dat vertrek Gravenberch te vroeg komt: 'Eerst rijpingsproces af ronden'

door Bas Velzel 14

Bron Alfredo Pedulla

Laatst geüpdatet

Jaap Stam is lovend over Ryan Gravenberch. De oud-voetballer van Ajax ziet in de jonge middenvelder een geweldig talent met een mooie toekomst. Wel raadt de coach hem aan om nog een jaar in Nederland te blijven.

'Ryan Gravenberch is een van de interessantste vooruitzichten onder de nieuwe generatie', zoals Stam hem beschrijft in gesprek met de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla. 'Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij al alle kenmerken van een ervaren speler. Hij heeft het lopen, de kwaliteit, het uithoudingsvermogen en het tactisch gevoel. Hij is de klassieke box-to-box middenvelder.'

Gravenberch moet rijpen

Volgens Stam zou een vertrek van Gravenberch nog net iets te vroeg komen. 'Ik denk dat nog een jaar in Nederland nuttig voor hem kan zijn om zijn rijpingsproces af te ronden en zich voor te bereiden op een competitie op topniveau.' Na de wedstrijd tegen AZ donderdagavond kreeg Gravenberch vragen over zijn contract, maar dat wil de middenvelder vooral voor zichzelf houden.

Stam ziet in Gravenberch wel een voetballer met een mooie toekomst. 'Ik zie hem goed bij elke topclub passen. Wie hem koopt moet geen haast hebben en sterk in zijn kwaliteiten geloven. Hij mist namelijk nog dat beetje ervaring dat alleen op het veld kan worden opgedaan. In ieder geval is hij een jongen die voorbestemd is voor een mooie toekomst.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.