Nederland daalt op de FIFA-ranglijst van plek zes naar zeven

door Jari Perridon 12

Nederland daalt op de FIFA-ranglijst van plek zes naar zeven

door Jari Perridon 12

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal is een plek gezakt op de FIFA-wereldranglijst, zo maakt de FIFA bekend via de eigen website. Het team van bondscoach Ronald Koeman staat nu op de zevende plek en is voorbijgestoken door Portugal. Voor de totstandkoming van deze ranglijst keek de FIFA sinds februari naar 174 wedstrijden die over heel de wereld werden gespeeld. In die periode speelde Nederland twee oefenwedstrijden, tegen Schotland en Duitsland.

De Schotten werden redelijk makkelijk verslagen door Nederland. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 4-0 overwinning voor de mannen van Koeman. Tot de 72e minuut stond Nederland op een magere 1-0 voorsprong, waarna ze in het laatste kwart van de wedstrijd uitliepen naar 4-0. Een paar dagen later verloor Oranje met 2-1 op bezoek bij Duitsland. De Portugezen wonnen met 5-2 van Zweden en gingen met 2-0 onderuit in Slowakije. Desalniettemin stijgen de Portugezen naar plek zes, waardoor Nederland een plekje is gezakt op de ranglijst.

Verder valt te zien dat België een plekje is geklommen op die ranglijst, zij staan nu derde. Hierdoor zakt Engeland naar plaats vier. De twee landen stonden tijdens de afgelopen interlandperiode tegenover elkaar op Wembley en speelden met 2-2 gelijk. Daarnaast speelden de Belgen ook gelijk tegen Ierland (0-0), terwijl Engeland verloor van Brazilië (0-1). Hierdoor gaan de Belgen over Brazilië heen. De lijstaanvoerder van de FIFA-ranglijst blijft wereldkampioen Argentinië.

EK in Duitsland

De volgende FIFA-ranglijst wordt gepubliceerd op 20 juni, tijdens het EK in Duitsland. Bij het toekennen van de punten, houdt de FIFA rekening met verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar het wedstrijdresultaat, de sterkte van een tegenstander en het belang van een wedstrijd. Nederland neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Voorafgaand aan het EK speelt Oranje nog twee oefenduels tegen Canada en IJsland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.