NEC speelt voorlopig niet in eigen Goffertstadion

door Bart Veenstra 6

Bron NEC

NEC speelt voorlopig niet in eigen Goffertstadion

door Bart Veenstra 6

Bron NEC

Laatst geüpdatet

NEC zal voorlopig geen thuiswedstrijden spelen in het Goffertstadion. De club uit Nijmegen heeft naar aanleiding van het instorten van een tribune afgelopen zondag besloten dat het stadion voorlopig gesloten zal zijn, zo schrijft NEC op zijn officiële website.

Het is op dit moment niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, laat de gemeente Nijmegen nu een extern bureau onderzoek doen. Dat onderzoek zal duidelijk moeten maken hoe de tribune kon instorten. Tot nader order is het stadion zodoende gesloten.

'We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten', zegt een woordvoerder van NEC. 'Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn. Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren.'

Ajax won eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 van NEC. Pas in april gaat Ajax op bezoek bij de club uit Nijmegen. Mogelijk kan er tegen die tijd weer 'gewoon' in het Goffertstadion gespeeld worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties