In februari twee testduels met publiek bij NEC en Almere City

door NickOoms 9

In februari twee testduels met publiek bij NEC en Almere City

door NickOoms 9

Laatst geüpdatet

Volgende maand zullen er twee competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met publiek worden gespeeld. Deze 'testduels' worden afgewerkt in de stadions van NEC Nijmegen en Almere City.

De eerste wedstrijd die wordt afgewerkt is in het Goffertstadion, zo meldt de Gelderlandse club via haar officiele kanalen. De Nijmegenaren spelen op 21 februari een thuiswedstrijd tegen De Graafschap en beide clubs zullen dan voetballen onder toeziend oog van vijftienhonderd fans.

De supporters die gaan deelnemen aan dit experiment moeten zowel voor als na het duel testen op het coronavirus. Ook zal er voor de wedstrijd de temperatuur van iedere fan worden gemeten. Hierna volgt naar alle waarschijnlijkheid een sneltest.

Het publiek wordt in vaste groepen ingedeeld op de tribunes, in een zogeheten 'bubbel'. Iedere supporter moet voorafgaand aan het duel verklaren dat zij in deze bubbel blijven en zich niet gaan verplaatsen naar andere groepen. Ook krijgt het publiek een zogeheten tag of detectiemiddel, waarmee de bewegingen van de supporters gedurende de wedstrijden te volgen zijn.

Denk jij dat Ajax met 4-1 wint van laagvlieger Willem II? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties