De Ligt fit genoeg voor cruciaal treffen Bayern München met Real Madrid

door Jesse ter Haar 5

Bron AS

De Ligt fit genoeg voor cruciaal treffen Bayern München met Real Madrid

door Jesse ter Haar 5

Bron AS

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt is fit genoeg bevonden om in actie te komen in de return in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Na het missen van de eerste halve finale (2-2) door knieklachten, kon Bayern München-coach Thomas Tuchel dinsdag tijdens de persconferentie bevestigen dat de oud-Ajacied weer beschikbaar is.

De afwezigheid van De Ligt werd gevoeld in de eerste wedstrijd tegen Real Madrid. Kim Min-jae, zijn vervanger, zag er immers niet goed uit in het duel met de Madrilenen. Nu staat de return in Madrid voor de deur en Tuchel ziet de terugkeer van De Ligt als een essentiële troef voor het versterken van de verdediging. Tuchel benadrukt dat de verdediger klaar is om op te spelen en dat hij - samen met Eric Dier - zelfs een streepje voor heeft op Min-Jae en Dayot Upamecano.

Het is goed nieuws voor De Ligt, die dit seizoen al meermaals te maken kreeg met blessureleed. Al twee keer raakte de mandekker namelijk geblesseerd aan zijn knie. Door het laatste probleem met zijn gewricht miste hij niet alleen de wedstrijd tegen Real Madrid, maar ook de competitiewedstrijd tegen VfB Stuttgart van afgelopen weekend. Voor het cruciale treffen met Real Madrid is hij dus weer fit genoeg.

Real Madrid - Bayern München

De kraker tussen Bayern München en Real Madrid staat woensdagavond om 21.00 uur op het programma. Op het persmoment sprak Tuchel zich uit over zijn verwachting voor de ontmoeting. 'We zullen allebei in fases het initiatief hebben, het zal op en neer golven.'

'We zullen ons zeer goed moeten wapenen tegen de counters van Real, al spelen ze thuis wat aanvallender. Ze hebben daardoor misschien 51 procent kans, want dat is een voordeeltje. Het is een duidelijke situatie: de winnaar gaat naar Wembley, en wij willen dat worden.'

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.