'Ik had zoiets van: jullie hebben alle tijd en nu willen jullie me oproepen'

door Gino Haverkamp 22

'Ik had zoiets van: jullie hebben alle tijd en nu willen jullie me oproepen'

door Gino Haverkamp 22

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Sergiño Dest heeft lang niets gehoord van de KNVB wat betreft een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Vanwege het gebrek aan contact koos hij uiteindelijk voor het andere land.

Dat was overigens eind 2019, toen de rechtsback net doorbrak bij Ajax. Hoewel geboren in Almere, heeft Dest ook een Amerikaans paspoort. Inmiddels heeft de speler van FC Barcelona al zeventien interlands gespeeld voor de Verenigde Staten. 'Omdat ik in Nederland speelde, dacht ik niet eens aan spelen voor de Verenigde Staten', blikt Dest terug in gesprek met ESPN. 'Maar zij wilden mij niet hebben.'

Zodoende speelde Dest al wel jeugdinterlands voor het Noord-Amerikaanse land. Die beslissing kwam voort uit het gebrek aan interesse vanuit de KNVB. 'Mijn vader en ik hadden zoiets van: je hebt ook een Amerikaans paspoort, dus je kunt ook voor de Verenigde Staten spelen.' Zodoende debuteerde Dest in 2016 al voor USA O17. Met dat team deed hij mee aan het jeugd-WK.

Interesse KNVB kwam laat op gang

Dest brak in het seizoen 2019/20 door bij Ajax en toen maakte de KNVB wel zijn interesse in de toenmalige Ajacied kenbaar. Dest ging er niet op in. 'Ik had zoiets van: jullie hebben alle tijd gehad en nu willen jullie me oproepen.' Zodoende koos de verdediger definitief voor de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties