Hoedt tevreden over samenwerking met Magallán: 'Brengt meer balans'

door Terrence Riepma 37

Bron Het Nieuwsblad

Hoedt tevreden over samenwerking met Magallán: 'Brengt meer balans'

door Terrence Riepma 37

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Wesley Hoedt is tevreden met de samenwerking met Lisandro Magallán, zo vertelt de verdediger in gesprek met Het Nieuwsblad. Het tweetal vormt het hart van de verdediging van RSC Anderlecht en Hoedt merkt dat het steeds beter begint te lopen met z'n tweeën.

Magallán kon eerst nog rekenen op flink wat kritiek in de Belgische media, maar de Ajax-huurling valt nu positiever op. Hoedt ziet dat de Argentijn meer structuur aanbrengt in het spel van Anderlecht: 'Met Lior Refaelov en Magallán zit er ook meer ervaring in de ploeg. Dat brengt meer balans.'

'In het begin van het seizoen liep het wat stroever, omdat ik last had van een lichte blessure. Nu voetbal ik vrijuit', gaat Hoedt verder over onder meer zijn samenwerking met Magallán. Een voordeel is dat hij net als de Ajax-huurling Spaans spreekt. 'Wat klopt is dat de communicatie in de defensie nu goed zit', stelt een tevreden Hoedt.

Magallán draagt bij aan succesreeks Anderlecht

Anderlecht heeft sinds de rentree van Magallán in het elftal niet meer verloren. Er werd vijf keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld wanneer de centrumverdediger in actie kwam voor de hoofdstedelingen. Anderlecht staat momenteel derde in de Belgische competitie met 38 punten, wat negen punten minder is dan de verrassende koploper Union Sint-Gillis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties