Hatzidiakos niet blij met goedkeuring doelpunt Brobbey: 'Hij zet twee handen in mijn rug'

door Jesse ter Haar 59

Bron ESPN

Bron ESPN

Pantelis Hatzidiakos heeft een zware middag achter de rug. De verdediger van AZ vocht duels uit met Ajax-spits Brian Brobbey en is van mening dat het doelpunt van de Ajacied niet had mogen tellen. Hatzidiakos voelde de handen van Brobbey in zijn rug, maar de scheidsrechter en de VAR lieten het moment gaan.

Na afloop van het gelijkspel tussen Ajax en AZ staat de Griek de verslaggever van ESPN te woord. Brobbey speelde niet de gehele wedstrijd uit, maar toch genoot Hatzidiakos van de duels die de twee met elkaar uitvochten. 'Als je tegen Brian speelt, weet je van tevoren dat het er fysiek aan toegaat. Het waren hele mooie duels.'

Vlak voor rust kwam Ajax op 0-1 voor een goal van Brobbey. Het talent ging het duel aan met Hatzidiakos, waarna hij alleen op de keeper van AZ af kon. De AZ-verdediger is van mening dat hij onreglementair werd gehinderd. 'Ik wil de bal koppen en hij zet twee handen in mijn rug. Iedereen die gevoetbald heeft, weet dat je uit balans bent als je wilt springen en je een zetje in je rug krijgt. Er zijn genoeg camera’s om dit te zien. Misschien is het nog duidelijker als ik val.'

AZ had het in de eerste helft lastig tegen Ajax. Brobbey kon vrij eenvoudig worden bereikt en dat was volgens Hatzidiakos niet zonder reden. 'Ik vond dat wij in de eerste helft te weinig druk op de bal hadden. Blind kon de bal steeds in de hoeken geven en door de linies heen passen. Tadic speelde heel kort op hem (Brobbey, red.) en ze gingen één-tweetjes spelen. Dat is best wel lastig.'

AZ zet hem om in de rust

Het leidde tot omzetting bij de Alkmaarders na rust, wat Ajax verhinderde hetzelfde spel als voor de thee te spelen. 'In de tweede helft zie je dat we er voorin beter druk op krijgen, waardoor je minder in die situaties komt. Dat maakt het makkelijker om te verdedigen. Het verdedigen begint voorin. Als een bal vrij gespeeld kan worden, is het lastig te verdedigen.'