Keeper OGC Nice: 'Farioli heeft spelers bij Nice echt individueel beter gemaakt'

door Jari Perridon 125

Bron Algemeen Dagblad

Keeper OGC Nice: 'Farioli heeft spelers bij Nice echt individueel beter gemaakt'

door Jari Perridon 125

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Marcin Bulka, keeper van OGC Nice is enorm te spreken over zijn samenwerking met Francesco Farioli, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Daarnaast probeerde de krant ook kort met ex-PSV speler Pablo Rosario te spreken, hij wilde echter niet te veel kwijt over de Italiaanse coach. Het lijkt erop dat Farioli deze week gepresenteerd zal worden als nieuwe trainer van Ajax.

'Sorry, ik snap de vraag. Maar ik heb besloten niks te zeggen over de trainer zolang ik onder hem werk', vertelt Rosario tegenover de krant. Bij OGC Nice is hij belangrijk in de opbouw. Farioli weet dat hij met de Nederlander tactisch meerdere kanten op kan en zet Rosario daarom op verschillende posities. De Nederlander speelde bij Nice al als middenvelder, centrale verdediger en soms ook als back.

Wie wel meer kwijt wilde over Farioli was Bulka. De Poolse international is lovend over de Italiaanse oefenmeester. 'Ik heb niet eerder zo’n veeleisende coach meegemaakt als deze', vertelt hij over Farioli. 'Hij heeft spelers bij Nice echt individueel beter gemaakt en ikzelf in het bijzonder. Dat hij zelf oud-keeper is, zie je ook terug in hoe hij mij coacht tijdens de wedstrijden. Bij spelhervattingen hebben we altijd oogcontact', aldus Bulka, die hoopt dat Farioli bij Nice blijft.

Rol van Berghuis onder Farioli

Maarten Wijffels, werkzaam voor het Algemeen Dagblad, doet nog een bijzondere uitspraak over Steven Berghuis. Hij denkt dat de ervaren Ajacied wel eens van grote waarde kan worden voor Farioli op een hele andere positie. 'Niet meer als rechtsbuiten, want voor die plek zal Ajax deze zomer op zoek gaan naar een aanvaller met meer snelheid. Maar wel op de "6-positie", als eerste aanspeelpunt op het middenveld in de opbouw', is Wijffels van mening.

Het ontbreekt bij Ajax dit seizoen aan creativiteit op het middenveld, Berghuis zou daar eventueel verandering in kunnen brengen. Volgens Wijffels is de '6' in het topvoetbal meer een 'nieuwe 10'. Het kan ook nog zo zijn dat Ajax komende zomer een nieuwe '6' van buitenaf gaat halen,

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.