'Ajax hoopt na het weekend komst van Farioli af te kunnen ronden'

door Timo Suur 188

Bron Voetbal International

'Ajax hoopt na het weekend komst van Farioli af te kunnen ronden'

door Timo Suur 188

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt op korte termijn een akkoord te bereiken met OGC Nice over de overgang van Francesco Farioli. De Amsterdamse club hoopt na het weekend de komst van de Italiaan af te kunnen ronden, zo meldt Voetbal International zaterdagochtend.

Voor zowel Ajax als OGC Nice staat komende zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De clubleiding van de Amsterdammers streeft ernaar om na zondag 'de puntjes op de i' te zetten. Ajax hoopt na het laatste competitieduel van het seizoen de deal met zowel OGC Nice als Farioli af te kunnen ronden.

OGC Nice kon zich met twee competitieduels te gaan nog plaatsen voor de Champions League, maar door een nederlaag bij kampioen Paris Saint-Germain is dit niet meer mogelijk. Volgens Voetbal International kunnen de onderhandelingen daardoor in een stroomversnelling komen. 'Een akkoord tussen Ajax en Nice lijkt een kwestie van tijd en Farioli is met Ajax al zo goed als rond over zijn eigen voorwaarden', schrijft het medium.

'Nog geen duidelijkheid over invulling van technische staf onder Farioli'

Er is echter nog geen duidelijkheid over de invulling van de technische staf voor volgend seizoen. 'Idealiter neemt Farioli zijn volledige staf mee naar Amsterdam, maar die kans is klein', klinkt het. Ajax wil niet dat de nieuwe trainer de volledige technische staf bepaalt en de clubleiding heeft een rol voor Jong Ajax-trainer Dave Vos in gedachten.

'Bovendien lijkt de club nog te zoeken naar een assistent met Ajax-DNA', gaat Voetbal International verder. In een eerder stadium was Cristian Chivu in beeld als mogelijke assistent-trainer, maar hij wist geen akkoord te bereiken met de Amsterdammers over de voorwaarden.

Farioli wil niets kwijt over Ajax-interesse

Na afloop van het duel tussen OGC Nice en Paris Saint-Germain (1-2) werd Farioli gevraagd naar de interesse van Ajax. 'Deze vraag heb ik al vele malen beantwoord', reageerde de Italiaan. 'We zijn volledig gefocust op het afronden van het seizoen. Het gaat nu niet om mij, maar over het team en wat de spelers hebben bereikt. Laten we ons focussen op de dingen die echt belangrijk zijn.'

Farioli beschikt bij OGC Nice nog over een contract tot de zomer van 2025. Hierdoor zullen de Amsterdammers een afkoopsom moeten betalen aan de Franse club en hierover zijn de clubs op dit moment in onderhandeling. Eerder werd al bekend dat Ajax op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt met Farioli.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.