Farioli wil ook na nederlaag van OGC Nice tegen Paris Saint-Germain niks kwijt over Ajax

door Jari Perridon 116

Bron AS

Farioli wil ook na nederlaag van OGC Nice tegen Paris Saint-Germain niks kwijt over Ajax

door Jari Perridon 116

Bron AS

Laatst geüpdatet

Francesco Farioli wilde op het persmoment na afloop van het duel tussen OGC Nice en Paris Saint-Germain niks kwijt over zijn eventuele overgang naar Ajax. De Italiaan verloor op woensdagavond met 1-2 van de Parijzenaren en daardoor kan OGC Nice zich niet meer kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League.

'Deze wedstrijd vertelt het verhaal van ons seizoen, vanwege de vele kansen die we kregen en het feit dat we altijd bij een grote stap voorwaarts waren', vertelt een zichtbaar teleurgestelde Farioli tegenover de pers na het verlies van woensdagavond.

'Als we objectief kijken naar ons seizoen, moeten we echt gelukkig zijn. We wilden bij de eerste zes eindigen, maar zijn verzekerd van een plek bij de eerste vijf. Onze ambitie en ons verlangen om het nog beter te doen, hebben een bittere nasmaak achtergelaten. We hebben nog één wedstrijd te gaan en willen de competitie trots eindigen', aldus de oefenmeester, die wederom vragen kreeg over zijn eventuele overgang naar Amsterdam.

'Deze vraag heb ik al vele malen beantwoord. We zijn volledig gefocust op het afronden van het seizoen. Het gaat nu niet om mij, maar over het team en wat de spelers hebben bereikt. Laten we ons focussen op de dingen die echt belangrijk zijn', reageerde de Italiaan duidelijk.

Farioli kon rekenen op complimenten 

Farioli kon ook nog rekenen op complimenten van Luis Enrique, de coach van Paris Saint-Germain. 'We stonden tegenover een heel goed team met een hele goede trainer, die een spelplan heeft dat mij erg bevalt. Ze lieten zien dat ze wilden voetballen, maar we hebben deze overwinning verdiend', zo stelde de Spaanse trainer.

Farioli en Ajax lijken op hoofdlijnen een akkoord te hebben bereikt, zo werd een aantal dagen geleden bekend. Het is nu aan Ajax om er uit te komen met zijn huidige werkgever, OGC Nice. De Italiaanse oefenmeester beschikt bij de Fransen nog over een contract dat loopt tot medio 2025. Om die reden zullen de Amsterdammers een afkoopsom moeten betalen aan OGC Nice.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.