OGC Nice verliest in eigen huis van kampioen Paris Saint-Germain

door Robin Ridder 724

OGC Nice heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain niet gewonnen. De ploeg van de waarschijnlijk nieuwe trainer van Ajax, Francesco Farioli, verloor met 1-2. Ondanks dat de ploeg van de Italiaanse trainer niet slecht speelde konden ze de nederlaag niet voorkomen.

In de eerste helft had de ploeg uit Nice het zwaar. Paris Saint-Germain oogde gretig en wist binnen twintig minuten al op 0-1 te komen via Bradley Barcola. OGC Nice leek hierna nog niet wakker want vijf minuten later lag de bal alweer in het mandje. Nu was Yoram Zague het eindstation. Na een halfuur spelen deed de thuisploeg nog wel wat terug. Na goed drukzetten veroverde Nice de bal vroeg op de helft van de bezoekers. Mohamed-Ali Cho kreeg de bal voor z'n voeten en schoot knap raak.

In de tweede helft was het spel minder spectaculair en dicteerde de thuisploeg bij tijd en wijle. In de 75e minuut maakte Melvin Bard het zijn ploeg nog wel lastig door een directe rode kaart te incasseren. Ondanks dat OGC Nice met tien man kwam te staan kregen ze geen doelpunt meer tegen. Zelf wisten ze ook niet meer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2.

Paris Saint-Germain is al kampioen van Frankrijk. De ploeg van coach Luis Enrique kroonde zich op 28 april tot kampioen zonder te spelen. Door de nederlaag van AS Monaco tegen Olympique Lyon kon het feest in Parijs beginnen. De vorige ontmoeting in de competitie eindigde in een 2-3 overwinning voor Nice. In de kwartfinale voor de beker wist Paris Saint-Germain wel te winnen. Toen werd het 3-1 in Parijs.

OGC Nice kent een uitstekend seizoen. De ploeg van Farioli krijgt de minste tegengoals te verwerken en staat op een knappe vijfde plek. Met de vijfde plek verzekert Nice zich van plaatsing voor de Europa League. Farioli staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax en lijkt binnenkort gepresenteerd te worden als nieuwe trainer. De Italiaan staat bekend om defensieve zekerheid en opbouw van achteruit. Hij viel hiermee op in Frankrijk en heeft daar goede resultaten mee weten te halen.

FT | OGC Nice - Paris Saint-Germain (1-2)