'Van 't Schip kan alsnog rekenen op rol in technisch hart Ajax'

door Jesse ter Haar 1170

Bron Voetbal International, De Telegraaf

'Van 't Schip kan alsnog rekenen op rol in technisch hart Ajax'

door Jesse ter Haar 1170

Bron Voetbal International, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John van 't Schip lijkt toch te kunnen rekenen op een functie in het technisch hart van Ajax, zo schrijft Tim van Duijn op X. De Ajax-volger van Voetbal International reageert daarmee op eerdere teksten van de oefenmeester van de recordkampioen van Nederland.

'Ik ben in gesprek met Ajax. Ik heb van de week een goed gesprek gehad met Alex Kroes. Daar gaan we uitkomen en dan begin ik straks in een andere rol. Dat wordt allemaal nog bekendgemaakt, dat is nu nog te vroeg', sprak Van 't Schip zondag na afloop van de wedstrijd van Ajax tegen Vitesse.

Hoewel de trainer van Ajax zich dus niet nog concreet uit wilde laten over zijn rol voor komend seizoen, lijkt de waarheid inmiddels boven tafel te zijn gekomen. Van 't Schip lijkt te kunnen rekenen op een rol in het technisch hart van Ajax, zoals eerder - voordat hij insprong als interim-trainer - ook al de bedoeling was.

In zijn nieuwe functie zal hij samenwerken met Alex Kroes en de nog aan te stellen hoofdtrainer en zal hij zich bezighouden met het beoordelen van eventuele aankopen en jeugdspelers. 'Van ’t Schip geeft een zwaarwegend oordeel of een (meerdere keren) gescoute mogelijke aankoop of een speler van Jong Ajax of Ajax Onder 19 geschikt is om het shirt van Ajax 1 te dragen', zo omschrijft De Telegraaf het.

De maanden van Van 't Schip

De afgelopen maanden besloot de oefenmeester zijn jeugdliefde eerst in een andere rol te helpen. Hij stond op 2 november voor het eerst voor de groep en zette vervolgens een overtuigende reeks neer door zijn eerste twaalf wedstrijden ongeslagen te blijven.

Al snel kwam Ajax, dat achttiende stond toen Van 't Schip het overnam, op de vijfde plaats terecht. Daarna kwam de klad er enigszins in, want van sc Heerenveen, NEC en AZ werd niet gewonnen. Een hogere klassering dan vijfde bleek er niet langer in te zitten. Zondag tijdens Vitesse - Ajax stond de oefenmeester voor het laatst als eindverantwoordelijke voor de groep.

Nu het seizoen erop zit, lijkt Van 't Schip zich dus te kunnen gaan richten op een voetbaltechnische functie. Even was hij in beeld om (jeugd)trainers te gaan coachen, maar die verantwoordelijkheid liet hij aan zich voorbij gaan. In zijn nieuwe rol gaat hij in een driehoek samenwerken met Kroes en de nieuwe hoofdtrainer. Dat is, zo schrijft De Telegraaf, nog altijd 'zo goed als zeker' Francesco Farioli.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.