AD: 'Ajax probeert toepasselijke technische rol te bedenken voor Van 't Schip'

door Jon van Dam 174

Bron Algemeen Dagblad

AD: 'Ajax probeert toepasselijke technische rol te bedenken voor Van 't Schip'

door Jon van Dam 174

Bron Algemeen Dagblad

Ajax is bezig met het bedenken van een toepasselijke technische rol voor John van 't Schip voor na het huidige seizoen. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondag. De interim-trainer van de Amsterdammers was echter het liefste hoofdtrainer gebleven.

Van 't Schip, die instapte op het moment dat Ajax de laatste plaats in de Eredivisie bezette, zorgde tijdens zijn eerste weken in Amsterdam al snel voor een positief effect. Binnen no time werd de vijfde plaats bemachtigd, de positie op de ranglijst waar Ajax het rampzalige seizoen ook zal eindigen.

De oefenmeester, die nog tot medio 2025 onder contract staat, was zoals gezegd het liefste hoofdtrainer gebleven. Echter maakte Alex Kroes al snel na zijn komst duidelijk dat Van 't Schip daar niet meer op hoefde de rekenen.

Twee maanden geleden ging Van 't Schip in op zijn toekomst bij Ajax. 'Alex is met heel veel mensen aan het praten. Ook met mij. Over wat de invulling zou kunnen zijn voor volgend seizoen. Daarover zijn we in gesprek. Het gaat om een samenwerking voor meerdere jaren. Dat is de wens van Ajax en van mijzelf. Het is alleen nog afwachten in welke rol dat gaat zijn, maar dus niet als hoofdtrainer.' Deze week liet hij weten een rol als Head Of Coaching niet volledig te zien zitten.

Is er nog plek voor Van 't Schip in technisch hart Ajax?

Omdat Van 't Schip de selectie van Ajax goed heeft leren kennen, wil Kroes zijn expertise gebruiken bij de samenstelling van de selectie. Maar door de rollen voor Marijn Beuker en Kroes zelf, is er voor Van 't Schip eigenlijk geen plek meer in het technisch kader. Tijdens de komende weken zal duidelijk worden of, en zo ja, in welke rol Van 't Schip voor de Amsterdamse club behouden blijft.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.