Kranten: 'Ajax sloot het seizoen in stijl af met negentiende keer puntenverlies in de Eredivisie'

door Jari Perridon 43

Bron AS

Kranten: 'Ajax sloot het seizoen in stijl af met negentiende keer puntenverlies in de Eredivisie'

door Jari Perridon 43

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Nederlandse kranten zagen Ajax op de laatste speeldag van het seizoen met 2-2 gelijkspelen op bezoek bij Vitesse. Een einduitslag die al zo vaak is voorgekomen dit seizoen. De Amsterdammers kwamen tweemaal terug van een achterstand tegen een Vitesse dat er duidelijk nog wat van wilde maken. De Arnhemmers zijn gedegradeerd, maar wilden het publiek nog een keer verwennen.

De Telegraaf

'In de 1318e en voorlopig laatste wedstrijd op het hoogste niveau liet Vitesse, dat volgend seizoen voor het eerst sinds 1988/’89 in de Eerste Divisie uitkomt, veel meer dan Ajax zien nog iets van de laatste wedstrijd te willen maken', zag men bij De Telegraaf. Na ruim een kwartier kwamen de Arnhemmers terecht op een 1-0 voorsprong. Niet veel later kwam Ajax goed weg na een bal op de paal.

Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers met een van de weinige wapenfeiten nog langszij, Josip Sutalo tekende voor de 1-1. In de tweede helft kreeg Ajax nog wat kansen om op voorsprong te komen, maar het leek er niet meer op alsof de spelers van de Amsterdammers er veel zin in hadden. 'Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. En dat was prachtig voor de supporters van Vitesse die in deze loodzware tijden laten zien achter de club te staan.' Vitesse kreeg daarna nog een aantal kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar dit gebeurde niet. Steven Berghuis tekende in de slotseconde van dit rampseizoen nog voor de 2-2 om een nederlaag te voorkomen.

Algemeen Dagblad

Ook het Algemeen Dagblad zag dat Vitesse er nog wat van wilde maken in deze laatste speelronde. 'De thuisclub ging verder waar het sinds de puntenmindering was gebleven: met onbevangen en frivool voetbal de fans nog wat teruggeven voor de trouwe steun', en dat lieten de spelers van Vitesse zien tegen een 'uitgespeeld' Ajax.

De Arnhemmers kwamen terecht op voorsprong en gingen op jacht naar meer. 'Het paste perfect in het feestje dat het noodlijdende Vitesse ervan wilde maken in het - voorlopig - laatste eredivisieduel en mogelijk zelfs de laatste profwedstrijd nu de clubleiding er alles aan doet om die licentie te behouden', schrijft de krant. 'Een overwinning leek daarbij te veel gevraagd aangezien Ajax in het restant van de eerste helft nadrukkelijk op jacht ging naar de gelijkmaker en die op slag van rust ook vond.'

Ajax drong daarna kort aan en kreeg een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar van een duidelijk overwicht was weinig sprake meer toen de Amsterdammers nog aanvallender gingen spelen. 'Kacper Kozlowski profiteerde van de defensieve wanorde bij Ajax door een voorzet van Thomas Buitink binnen te volleren (2-1). Een hossende geel-zwarte massa zag vervolgens de sterk invallende en naar Feyenoord verkassende vleugelspits Anis Hadj Moussa nog een paar keer op Geronimo Rulli stuiten.' Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers nog langszij door de 2-2 van Berghuis. 'Zo besloot Ajax het seizoen in stijl, waarin de club voor de negentiende keer dit seizoen tegen puntenverlies aanliep', eindigt het Algemeen Dagblad.

de Volkskrant

Men zag bij de Volkskrant hoe lastig Ajax het eigenlijk had in de Gelredome. 'Gedegradeerd, maar Ajax bij vlagen zoek gespeeld en het volk in elk geval nog een kostelijke middag bezorgd', stelt men bij het medium. Vitesse, dat voor het eerst sinds 35 jaar degradeert uit de Eredivisie, maakte het Ajax bijzonder lastig in de laatste competitiewedstrijd.

'Een cocktail van vooral emotionele factoren had het stadion bijna doen vollopen met enthousiasme, voor een onderhoudende wedstrijd, zonder spanning', vervolgt de krant. Het publiek in de Gelredome ging los bij de 1-0 en 2-1 alsof de Arnhemmers zojuist wat hadden gewonnen. Zowel Vitesse als Ajax beleeft een rampseizoen, en ze zullen blij zijn dat dit seizoen er eindelijk op zit.

Het dak in de Gelredome was dicht vanwege verwacht noodweer. Ondanks het dichte dak besloten de meegereisde Ajax-fans om fakkels te ontsteken. Door het dichte dak bleef de rook langere tijd in het stadion hangen, waardoor er een 'stinkende mistwedstrijd ontstond.' Kort daarna ging het dak open. 'Pas toen het dak een paar meter openging, na een half uur, trok de rook naar buiten en viel een streep zonlicht over het veld. In zekere zin was dat symboliek voor beide clubs', zagen ze bij de Volkskrant.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.