FC Emmen en ADO Den Haag gaan door naar halve finales play-offs

door Brent Tomassen 76

Dit was het livetopic voor de wedstrijden op zaterdag 18 mei in de play-offs om promotie/degradatie. FC Dordrecht verloor in eigen huis van FC Emmen. Ondanks kansen voor de thuisploeg op de winst, was het uiteindelijk FC Emmen dat aan het langste eind trok dankzij een late goal. De Graafschap speelde op bezoek bij ADO Den Haag met 2-2 gelijk. Dit bleek niet voldoende na de 2-3 nederlaag in eigen huis.

FT | FC Dordrecht - FC Emmen (0-1) (2-3)

FC Emmen is door naar de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie. Op bezoek bij FC Dordrecht bleef het lang 0-0, kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen na rust, maar was het FC Emmen dat via Vicente Besuijen in de 88e minuut op voorsprong kwam. Deze werd niet meer weggegeven, waardoor de bezoekers een stapje dichter bij een mogelijke promotie zijn.

FC Emmen neemt het in de halve eindstrijd op tegen NAC Breda, dat op vrijdag met 0-5 wist te winnen op bezoek bij Roda JC. Op dinsdag 21 mei wordt er om 20.00 uur afgetrapt in Emmen, op zaterdag 25 mei volgt de return in Breda. Dit duel begint om 16.30 uur.

Opstelling FC Dordrecht:

Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Tsoungui, Hilton; Schuurman (62' Osundina), Suray, Receveur (90' Shein); Mbayo (82' Seydoux), 't Zand, Sebaoui.

Opstelling FC Emmen:

Oelschlägel; Te Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld; Bernadou, Ubbink (70' Ubbink), Kieftenbeld; Van Hoeven (70' Konings), Parzyszek, Besuijen.

0-1 Vicente Besuijen (88')

FT | ADO Den Haag - De Graafschap (2-2) (5-4)

ADO Den Haag heeft de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie weten te bereiken. In de return van eerste ronde werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Dit bleek voldoende te zijn voor de Hagenaars na de eerdere 2-3 zege in Doetinchem. ADO Den Haag kwam voor rust op een ogenschijnlijke 2-0 voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft uit handen. Een rode kaart voor de thuisploeg zorgde nog voor spanning, maar een derde treffer voor De Graafschap bleef uit.

ADO Den Haag treft zodoende RKC Waalwijk of Excelsior in de halve finales. Zondagmiddag wordt bekend welke van beide Eredivisieploegen als nummer zestien eindigt en zodoende de play-offs ingaat. Woensdag om 18.45 uur speelt ADO Den Haag de heenwedstrijd in het eigen stadion. De return volgt op zaterdag 25 mei om 20.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag:

Marsman; Asante (68' Koudossou), Esajas, Siereveld, Waem, Absalem; Vlak, Schalk, Christensen (77' De Bruin); Van Mieghem, Veerman (68' Van der Sande).

Opstelling De Graafschap:

Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Hillen (62' Mahi); Bosilj (62' G. Büttner), Warmerdam, Kaak (46' Brittijn), A. Büttner; Önal, Haen (46' Seuntjens).

1-0 Alex Schalk (22')
2-0 Alex Schalk (36')
2-1 Ralf Seuntjens (67')
2-2 Jeffry Fortes (74')

Rode kaarten:

78' Amir Absalem (ADO Den Haag, twee keer geel)

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!