ADO Den Haag wint op bezoek bij De Graafschap, FC Emmen en FC Dordrecht houden het spannend

door Jesse ter Haar 188

Bron AS

ADO Den Haag wint op bezoek bij De Graafschap, FC Emmen en FC Dordrecht houden het spannend

door Jesse ter Haar 188

Bron AS

Laatst geüpdatet

ADO Den Haag heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de play-offs om promotie/degradatie. De club uit Den Haag ging op bezoek bij De Graafschap en wist met 2-3 te winnen. Eerder op de avond ontmoetten FC Emmen en FC Dordrecht elkaar in Emmen. Beide ploegen wisten het verschil niet te maken. Op zaterdag 18 mei vinden in de tweeluiken de returns plaats.

FT | FC Emmen - FC Dordrecht (2-2)

FC Emmen eindigde in de Keuken Kampioen Divisie als zevende, terwijl FC Dordrecht knap op de vierde plek eindigde. De laatste wedstrijd die de ploeg verloor was in februari, maar ook FC Emmen won haar laatste vier duels voor de play-offs. Zodoende was er voor beide Keuken Kampioen Divisie-ploegen reden genoeg om met vertrouwen aan te treden in de strijd om promotie.

Dinsdagavond was het Piotr Parzyszek die de score opende namens de club uit Emmen. Heel lang kon de ploeg er echter niet van genieten, want een kwartier later zorgde Mathis Suray voor de gelijkmaker door succesvol te zijn in het strafschopgebied. Nog voor rust kwam FC Emmen opnieuw op voorsprong. Vicente Besuijen werkte de bal van dichtbij binnen. Het slotakkoord was voor Ilias Bronkhorst, die namens FC Dordrecht vijf minuten na rust de eindstand op het scorebord zette.

Opstelling FC Emmen:

Oelschlagel; Te Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Besuijen, Smeets (Brouwer 72'), Van Hoeven (Heylen 66'); Parzyszek (Konings 72').

Opstelling FC Dordrecht:

Plogmann; Seydoux (Bronkhorst 46'), Kluivert, Van den Avert (Tsoungui 46'), Hilton; Receveur, 't Zand (70'); Mbayo, Suray, Sebaoui; Osundina (Segecic 83').

Doelpunten:

1-0 Piotr Parzyszek (11')
1-1 Mathis Suray (26')
2-1 Vicente Besuijen (38')
2-2 Ilias Bronkhorst (50')

FT | De Graafschap - ADO Den Haag (2-3)

De ontmoeting tussen De Graafschap en ADO Den Haag was er een tussen de nummers zes en vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Het onderling resultaat tussen beide ploegen tijdens het reguliere seizoen was in het voordeel van ADO Den Haag. In Doetinchem werd er doelpuntloos gelijkgespeeld, terwijl zich in Den Haag een spektakelstuk voltrok. ADO Den Haag was op 12 januari met 5-3 te sterk voor de Superboeren.

Dinsdagavond was het juist De Graafschap dat op voorsprong kwam. Alexander Büttner, voormalig speler van onder meer Manchester United, toonde zijn waarde in de play-offs met een kiezelhard schot van buiten het strafschopgebied. Daarmee wist de thuisploeg het duel echter niet definitief naar zich toe te trekken, want na een halfuur stond de 1-1 al op het scorebord. Het was Amir Absalem die met een succesvolle kopbal succesvol was namens ADO Den Haag.

Gaandeweg de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens een medisch noodgeval op de tribune. Uiteindelijk was de fan, die onwel werd, weer aanspreekbaar en kon de wedstrijd worden hervat. Kort na die hervatting kwam ADO Den Haag op voorsprong. Daryl van Mieghem profiteerde van een fout in de achterhoede bij De Graafschap en schoot ADO Den Haag naar 1-2. Even later voegde diezelfde ploeg daar via Alex Schalk de 1-3 aan toe. De Graafschap redde de uitgangspositie in de slotfase nog enigszins, toen Jeffry Fortes een penalty te nemen kreeg en deze benutte.

Opstelling De Graafschap:

Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman (Hillen 60'), Schoppema; Brittijn, Warmerdam, Kaak (Mahi 74'), Büttner (Flakus Bosilj 74'); Onal (Van Gilst 74'), Seuntjens (Haan 60').

Opstelling ADO Den Haag:

Marsman; Asante, Siereveld, Esajas, Waem, Absalem; Christensen (De Bruin 78'), Schalk, Vlak; Van Mieghem (Van der Sande 83'), Veerman.

Doelpunten:

1-0 Alexander Büttner (13')
1-1 Amir Absalem (30')
1-2 Daryl van Mieghem (58')
1-3 Alex Schalk (67')
2-3 Jeffry Fortes (90+7', pen.)

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.