Rondom Ajax: Vink uit waardering voor interim-trainer Van 't Schip

door Jesse ter Haar 203

Bron AS

Rondom Ajax: Vink uit waardering voor interim-trainer Van 't Schip

door Jesse ter Haar 203

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Zie hier de Rondom Ajax van vorige week!

Vink uit waardering voor interim-trainer Van 't Schip

Marciano Vink heeft grote waardering voor hetgeen John van 't Schip dit seizoen heeft neergezet met Ajax. De oefenmeester trof de Amsterdammers op de achttiende plaats aan en wist uiteindelijk Europees voetbal voor volgend seizoen veilig te stellen. 'De club stond in de brand en werd overal uitgelachen', aldus Vink bij Dit was het Weekend op ESPN. 'Spelers waren niet goed genoeg, spelers waren geblesseerd, maar toch haal je Europees voetbal. Met het aantal wedstrijden en punten eindig je op de derde plaats op de ranglijst. Het spel was thuis af en toe belachelijk slecht, maar ik heb er wel respect voor.'

Van der Sar krijgt persoonlijk afscheid in Johan Cruijff ArenA

Edwin van der Sar heeft maandag een persoonlijk afscheid gekregen in de Johan Cruijff ArenA, zo is te zien en lezen op Ajax.nl. De voormalig algemeen directeur van de club, die bijna elf jaar tot de directie van Ajax behoorde, nam afscheid in het bijzijn van zijn oud-collega's, familie en een aantal zakelijke relaties. Het afscheid werd begeleid met muziek en interim-directeur Menno Geelen had een speech voor de oud-Ajacied voorbereid. 'De hoofdpersoon nam zelf uiteraard ook nog het woord. In een emotionele speech keek Van der Sar terug op een fraaie, maar ook intense periode bij Ajax. Hij sprak ook de hoop uit dat Ajax de komende periode weer de weg omhoog gaat vinden', schrijft men verder.

Van Geel volgt Fledderus op als technisch manager bij Eredivisie CV

Martin van Geel, voormalig speler en directeur van Ajax, is de opvolger van Mark-Jan Fledderus als technisch manager bij de Eredivisie CV. Dat meldt men via de officiële kanalen. Van Geel is sinds 1995 directeur geweest bij Willem II, AZ, Ajax, Roda, Feyenoord en Willem II. 'Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal', zegt Van Geel.

Gebroeders De Boer hebben vertrouwen in hun deelname aan 'Het Jachtseizoen'

Frank en Ronald de Boer zijn aankomende donderdag te zien op televisie in het programma 'Het Jachtseizoen van StukTV. De gebroeders De Boer kruipen in het programma voor een keer in de huid van een voortvluchtige crimineel. De bekendste voetbaltweeling van Nederland gaat op de vlucht vanuit de Johan Cruijff Arena en moeten vervolgens proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de de mannen van StukTV. Op dit filmpje is in ieder geval te zien dat de tweeling alle vertrouwen heeft in hun eigen kunnen.

Advocaat heeft groot vertrouwen in voorhoede Ajax

Dick Advocaat is van mening dat Ajax, mits alle spelers fit zijn, één van de beste voorhoedes van Europa heeft. Steven Bergwijn blonk uit tegen Almere City en als de manager van Curaçao het in Amsterdam voor het zeggen zou hebben, zou hij Bergwijn niet verkopen. 'Hij heeft geen goed seizoen gehad, maar dat soort spelers moet je eigenlijk houden. Hij is kwalitatief goed. Als je Brobbey, Bergwijn en Berghuis hebt, dan heb je één van de beste voorhoedes van Europa', vertelt hij maandagavond bij Veronica Offside.

Blank leidt Ajax' laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen

Erwin Blank is de scheidsrechter tijdens Ajax' laatste wedstrijd van het seizoen, zo brengt de KNVB naar buiten via de eigen website. De Amsterdammers nemen het zondag om 14.30 uur op tegen Vitesse. Voor de club uit Arnhem betekent het (voorlopig) de laatste wedstrijd in de Eredivisie. Vitesse is gedegradeerd en verliest mogelijk zelfs nog haar proflicentie. Zondag treffen Ajax en Vitesse elkaar in Het Gelredome in ieder geval dus nog één keer. Voor Ajax staat er niets meer op het spel, want de vijfde plek is zeker en plek vier is niet langer haalbaar.

Bergwijn in Elftal van de Week van De Telegraaf

Steven Bergwijn is na zijn hattrick tegen Almere City opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Rapporteur Mario Been zegt het volgende in de krant: 'Steven Bergwijn maakte drie geweldige goals voor Ajax in de eerste helft. Die eerste in combinatie met Brian Brobbey; die tweede die hij in één keer op de pantoffel nam en die derde was natuurlijk geweldig, waarmee hij volgens mij vier man te kijk zet. Dit hadden ze daar natuurlijk veel vaker willen zien dit seizoen, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.