Rondom Ajax: Van Praag legt namens Ajax krans bij Nationale Sportherdenking

door Brent Tomassen 282

Bron AS

Rondom Ajax: Van Praag legt namens Ajax krans bij Nationale Sportherdenking

door Brent Tomassen 282

Bron AS

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Zie hier de 'Rondom Ajax' van vorige week!

Van Praag legt namens Ajax krans bij Nationale Sportherdenking

Michael van Praag heeft zaterdag namens Ajax een krans neergelegd bij het Olympisch Stadion in Amsterdam voor de Nationale Sportherdenking. Dit meldt Ajax via de officiële website. Tijdens Dodenherdenking worden hiermee sporters herdacht die ons tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ontvallen. Sporten bood tijdens deze periode voor veel mensen een afleiding voor de dagelijkse ellende en zodoende bloeide het sportleven tijdens de oorlog als nooit tevoren. De Nationale Sportherdenking wordt sinds 2005 georganiseerd.

Blind en zijn vrouw verwachten derde kindje

Daley Blind en zijn vrouw Candy-rae Fleur verwachten een derde kindje, zo is te zien op de Instagram-pagina van laatstgenoemde. Er is een foto te zien waarop zoon Lowen Dace over de beuk van Fleur aait, terwijl ook dochter Lemae Lourdes Fiore naar de buik van haar moeder kijkt. Onder de foto zijn veel felicitaties te lezen, onder andere van oud-Ajacied Davy Klaassen.

Pasveer en prominenten doneren voor Vitesse

Remko Pasveer heeft, samen met andere prominenten van de club, een donatie gedaan voor Vitesse. Op de website van de Arnhemmers is te lezen dat Vitesse de crowdfundingsactie 'Voor Geel-Zwart' heeft opgezet. Op deze manier kunnen supporters en zakelijke relaties hun steentje bijdragen aan het door Vitesse behouden van haar proflicentie. Zo deed Pasveer een donatie, maar ook oud-spelers als Guram Kashia, John van den Brom, Wilfried Bony en Henk ten Cate deden een duit in het zakje. Een uur na de opening van de crowdfundingsactie stond de teller op bijna 120.000 euro.

Henderson, Berghuis en Brobbey lijken weer mee te trainen bij Ajax

Goed nieuws voor Ajax richting het restant van de competitie. Sterkhouders Jordan Henderson, Steven Berghuis en Brian Brobbey trainden namelijk dinsdag mee met de selectie. Dit blijkt uit een foto-overzicht op Ajax.nl. Hoe lang het trio mee kon trainen, is niet bekend. Later deze week zal trainer John van 't Schip tekst en uitleg geven over de fitheid van zijn spelers richting het duel met FC Volendam van aankomende zondag.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Benefietduel tussen Liverpool en Ajax levert recordbedrag op

Het benefietduel tussen Liverpool en Ajax heeft een recordbedrag opgeleverd, zo meldt Liverpool via de officiële kanalen. De ongeneeslijke Sven-Göran Eriksson, die de Liverpool-legende mocht komen, is daar erg blij mee. In totaal werd er zo'n 1,4 miljoen euro opgehaald voor de LFC Foundation. Er kwamen zo'n 60.000 toeschouwers af op de benefietwedstrijd, wat eveneens een record bleek.

Eriksson, die kampt met alvleesklierkanker, had altijd de wens om coach van Liverpool te zijn. Die droom kwam uit tijdens het benefietduel. 'Het was een geweldige dag die ik nooit zal vergeten. Dat er zoveel geld is opgehaald voor de LFC Foundation maakt het nog specialer voor mij.'

Twee Ajacieden in Keuken Kampioen Divisie elftal van de week

Er zijn twee Ajacieden opgenomen in het Keuken Kampioen Divisie elftal van de week, zo is te zien op het X-account van de competitie. Zowel Silvano Vos als Tristan Gooijer hebben een plekje weten te bemachtigen in de beste 11 van speelronde 36. Jong Ajax speelde vrijdagavond op De Toekomst met 1-1 gelijk tegen het goed presterende Roda JC. Vos was met een fraai schot goed voor de gelijkmaker tegen de Limburgers. De ploeg van trainer Dave Vos staat op dit moment veertiende in de KKD. De beloftenploeg komt vrijdagavond weer in actie, dan staat de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma.

Duel tussen FC Volendam en Ajax onder leiding van scheidsrechter Bos

Scheidsrechter Alex Bos is zondag de arbiter bij de wedstrijd tussen FC Volendam en Ajax, zo maakt de KNVB maandag bekend op de officiële kanalen. De wedstrijd die Bos in goede banen moet leiden is er geen zonder belangen. Volendam zal in het restant van de competitie namelijk alle zeilen bij moeten zetten om directe degradatie te vermijden. Voor de Amsterdammers staat de belangrijke vijfde plaats op het spel, de plaats die recht geeft op voorrondes van de Europa League. Er zal zondag om 14.30 uur worden afgetrapt in het Kras Stadion.

Voormalig commissaris en interim-directeur Van Halst schuift aan bij Rondo

Voormalig commissaris en interim-directeur Jan van Halst schuift maandagavond aan bij Rondo. De uitzending begint om 20.30 uur en is te zien op Ziggo Sport. Van Halst was in de afgelopen zomer als voetbalcommissaris betrokken bij de veelbesproken transferzomer van Ajax. Na het vertrek van Edwin van der Sar was Van Halst de tijdelijke algemeen directeur van Ajax. Dit omdat de Amsterdamse club moest wachten op Alex Kroes, die vanwege een concurrentiebeding niet eerder dan 15 maart mocht beginnen bij Ajax. Naast Van Halst zitten Marco van Basten, Rafael van der Vaart en Youri Mulder aan tafel bij presentator Wytse van der Goot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.