Fulham licht optie in contract Tete; verdediger tot medio 2025 in Londen

door Jesse ter Haar 25

Bron Fulham FC

Fulham licht optie in contract Tete; verdediger tot medio 2025 in Londen

door Jesse ter Haar 25

Bron Fulham FC

Het contract van Kenny Tete bij Fulham is verlengd tot 2025, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De oud-Ajacied zou na het huidige seizoen transfervrij op te pikken zijn en dus werd de eenzijdige optie tot een contractverlenging gelicht.

De voormalig rechtsback van Ajax - die bij zijn club samenspeelt met Calvin Bassey - staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij Fulham. Tete kwam toen over van Olympique Lyon en tekende een vierjarig contract. Inmiddels is daar dus een vijfjarig contract van gemaakt, omdat er een optie in het contract van de verdediger was opgenomen. Fulham twijfelde niet nu Tete transfervrij dreigde te worden en verlengde het contract tot medio 2025.

'Tete is een vaste favoriet geworden bij de fans door een reeks toegewijde prestaties, zowel aanvallend als verdedigend', zo schrijft de club over de oud-Ajacied. Zijn populariteit is niet geheel toevallig, want hij staat al op een totaal van 98 wedstrijden voor de club uit Londen. In die duels wist hij vier keer te scoren en wist hij tot achtmaal toe een medespeler in staat te stellen om te scoren.

Zijn grootste populariteit komt echter niet voort uit zijn cijfers bij Fulham, maar uit zijn manier van verdedigen. Het kan rekenen op waardering, ook op de clubwebsite. 'Het is zijn één-op-één verdedigen dat vaak de beste reacties oproept bij de Fulham-aanhang. Zijn verbluffende Man of the Match-optreden in ons doelpuntloze gelijkspel op Stamford Bridge is er zeker een die lang in het geheugen blijft hangen.'

Tony Khan, directeur voetbaloperaties van Fulham, reageert op de contractverlenging van Tete. 'Ik ben verheugd aan te kondigen dat we de optie van de club hebben geactiveerd. Kenny is een groot talent en hij is de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot een belangrijk lid van ons team, een favoriet bij de fans en een belangrijk deel van de Fulham-familie. We zijn allemaal blij dat hij volgend seizoen bij ons zal zijn.'

Tete is basisplaats kwijt

Hoewel alles en iedereen binnen Fulham dus blij lijkt te zijn met de contractverlenging van Tete, is het nog maar de vraag hoe de verdediger daar zelf tegenover staat. Hij kan dit seizoen immers maar zelden op een basisplaats rekenen. Hij behoorde dit Premier League-seizoen 27 keer tot de selectie van Fulham, maar slechts negen keer stond hij in de basis. Zijn laatste basisplaats dateert van 2 april, toen hij de negentig minuten vol maakte tegen Nottingham Forest.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.