Tete heeft veel geleerd in Ajax-jeugd: 'Je hebt dan echt altijd een basistechniek'

door Timo Suur 14

Bron Voetbal International

Tete heeft veel geleerd in Ajax-jeugd: 'Je hebt dan echt altijd een basistechniek'

door Timo Suur 14

Bron Voetbal International

Kenny Tete is blij dat hij de hele jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen. Dat vertelt de verdediger in gesprek met Voetbal International. De oud-Ajacied laat weten dat hij veel heeft geleerd in de Ajax-jeugd en dat zijn medespelers bij Fulham merken dat hij door Ajax is opgeleid.

'Ik heb heel veel geleerd in de Ajax-jeugd', begint Tete zijn verhaal. Hij denkt dat spelers blij moeten zijn als je de hele Ajax-jeugd hebt doorgelopen. 'Dan kan je namelijk echt bijna alles. Je hebt dan echt altijd een basistechniek. Dat zie je altijd terug en dat blijft er altijd inzitten. Mijn medespelers bij Fulham zien gewoon terug dat ik bij Ajax heb gespeeld, maar er komt wel meer kijken dan alleen maar goed kunnen voetballen.'

Na zijn tijd bij Ajax maakte Tete de overstap naar Olympique Lyon. Het was in het begin een lastige overstap voor de verdediger, maar gaandeweg kon hij beter zijn plek vinden in Frankrijk. 'Ik ben bij Lyon wel echt als mens gegroeid', zegt de voormalig speler van Ajax, waarna hij ingaat op zijn transfer naar Frankrijk. 'Het was niet het plan om weg te gaan, maar ik was onhoudbaar en ik moest verkocht worden. Dat is niet erg. Ik had de keuze tussen Lyon en Crystal Palace', vertelt Tete. Uiteindelijk koos hij voor een avontuur in Frankrijk.

Tete zit op zijn plek bij Fulham

Na drie seizoenen maakte Tete de overstap van Olympique Lyon naar Fulham. Hij had al snel het gevoel dat de Engelse competitie - de Premier League - goed bij hem paste, maar na drie wedstrijden raakte de verdediger geblesseerd. 'Als ik terugkijk, vind ik het wel mooi wat ik allemaal heb meegemaakt met allemaal ups en downs', blikt Tete terug. 'Ik ben echt een verdediger en ik had het gevoel dat dat in Nederland niet echt werd gewaardeerd. Ik heb in hier (in Engeland, red.) echt heb geleerd dat ik bij mezelf moet blijven, doen waar ik goed in ben en niet luisteren naar andere mensen die zeggen wat ik moet doen. Iedereen heeft goede en slechte punten.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.