Tete erg tevreden met komst Bassey: 'Blij dat hij ons komt helpen'

door Timo Suur 43

Tete erg tevreden met komst Bassey: 'Blij dat hij ons komt helpen'

door Timo Suur 43

Laatst geüpdatet

Kenny Tete is blij met de komst van Calvin Bassey bij Fulham. De Nigeriaans international werd door de club uit Londen deze transferperiode voor 22,5 miljoen euro overgenomen van Ajax en Tete is erg te spreken over deze transfer.

‘Ik denk een goede gozer en ik ben blij dat hij ons komt helpen', begint Tete tegenover Viaplay. De eerste officiële wedstrijd in dienst van Fulham werd Bassey meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd en de kans is aanwezig dat hij komend weekend tegen Arsenal onderdeel uitmaakt van de basisopstelling. 'Zijn concurrent (Tim Ream, red.) heeft de vorige wedstrijd een rode kaart gepakt, dus misschien start hij wel dit weekend.'

Tete beaamt dat hij veel met Bassey praat over Amsterdam en Ajax in het bijzonder. 'Er is heel veel veranderd als ik zo met hem praat als ik het vergelijk met de tijd toen ik daar nog zat', aldus Tete. De verdediger speelde tussen 2014 en 2017 in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar in de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Ajax. In de zomer van 2017 maakte Tete de overstap van Ajax naar Olympique Lyon. De Franse club betaalde vier miljoen euro voor de rechtsachter.

Trainer Fulham is ook blij met komst Bassey

Fulham-trainer Marco Silva was tijdens de voorbereiding ook lovend over Bassey. De verdediger heeft een goede eerste indruk achtergelaten bij Fulham. Bij zijn debuut werd er met 2-0 verloren van Chelsea in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Bassey kon op complimenten rekenen van Silva. 'Het waren zijn eerste 45 minuten. Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen van hem hoefde te zien. Ik wilde dat hij eenvoudig begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. En dat deed hij perfect.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.