Liverpool kondigt Slot aan als langverwachte opvolger Klopp

door Jesse ter Haar 88

Bron Liverpool FC

Liverpool kondigt Slot aan als langverwachte opvolger Klopp

door Jesse ter Haar 88

Bron Liverpool FC

Liverpool heeft een overeenkomst gesloten met Arne Slot om de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden, zo is te lezen op de website van de topclub. De oefenmeester treedt formeel in dienst vanaf 1 juni, al is die datum nog onderworpen aan het verkrijgen van een werkvergunning.

De Nederlander komt over van Feyenoord, de club waarmee Liverpool ook een deal sloot. Beide clubs bereikten een akkoord over de diensten van Slot. De trainer heeft hoge verwachtingen waar te maken, want voorganger Jürgen Klopp werd in zijn tijd in Liverpool mateloos populair. Zo won hij de Premier League en de Champions League en werd hij een echte publiekslieveling. Klopp besloot zelf echter terug te stappen als trainer van de grootmacht uit Engeland.

Slot zelf deed het in Nederland verre van onverdienstelijk. De voormalig oefenmeester van onder meer AZ won het landskampioenschap met Feyenoord en werd twee keer benoemd tot Trainer van het Jaar van de Eredivisie. Dit seizoen eindigde hij met Feyenoord als tweede achter landskampioen PSV, maar legde hij wel beslag op de TOTO KNVB Beker door NEC te verslaan in de finale.

Dat de voormalig profvoetballer als hoofdtrainer aan de slag gaat bij Liverpool, is bijzonder te noemen, maar geen verrassing meer. De overstap kondigde zich al enige tijd aan en het was enkel wachten op de bevestiging. Hij is de tiende Nederlander die als eindverantwoordelijke aan de slag gaat in de Premier League en is de eerste die dat bij Liverpool mag doen. Hij krijgt vanaf 1 juni het stuur in handen en gaat in juli zijn eerste voorbereiding met de Engelse topclub beleven.

Seizoen Liverpool

Liverpool eindigde het afgelopen seizoen - zondag speelde de club haar laatste duel - als derde in de Premier League. Alleen Arsenal en landskampioen Manchester City waren beter. In de Europa League schopte Liverpool het tot de kwartfinale, waarin Atalanta Bergamo te sterk bleek. In de FA Cup bleek de kwartfinale eveneens de laatste halte, want Klopp en de zijnen kwamen niet voorbij het Manchester United van Erik ten Hag. De League Cup tot slot, werd wel gewonnen door Liverpool. In de finale werd Chelsea verslagen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.