Slot zag Berghuis graag bij Feyenoord blijven: 'Het was wel mijn absolute wens'

door Cristian de Jong 43

Bron AS

Slot zag Berghuis graag bij Feyenoord blijven: 'Het was wel mijn absolute wens'

door Cristian de Jong 43

Bron AS

Arne Slot zag Steven Berghuis in 2021 graag blijven bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdamse club was van mening dat Berghuis nog altijd een enorm belangrijke rol kon vervullen bij Feyenoord. Uiteindelijk kwam de wens van Slot niet uit en vertrok de vleugelaanvaller naar Ajax.

Op de persconferentie van Feyenoord gaat Slot in op zijn eerste periode als trainer van Feyenoord. 'Bij Feyenoord is het alleen nog maar geweest dat we bij wijze van op nul moesten beginnen. Toen ik hier startte was mijn absolute wens: laat Berghuis blijven', vertelt de oefenmeester.

'Weet dat ik me er niet populairder op maak dat ik dat nu 2,5 jaar later zeg'

Berghuis, die niet veel later naar Amsterdam vertrok, kon voor het elftal van Slot een belangrijke rol vervullen. Daarom zag de hoofdtrainer van Feyenoord graag dat de Ajacied in Rotterdam zou blijven. 'Ik weet dat ik me er niet populairder op maak dat ik dat nu 2,5 jaar later zeg, maar het was wel mijn absolute wens', gaat Slot verder. Berghuis was in zijn laatste jaar bij Feyenoord goed voor achttien doelpunten en veertien assists. Voor Slot reden genoeg om de international het liefst in zijn selectie te houden.

'Omdat hij mijn topscorer was en bijna bij elke goal betrokken was.' Berghuis vertrok in de zomer van 2021 naar Ajax. Een gevoelige overstap, maar Berghuis bleef bij veel goals betrokken. Zo was hij zijn eerste seizoen bij Ajax in de Eredivisie goed voor acht doelpunten en elf assists. Dit seizoen staat de teller in de Eredivisie op vier doelpunten en acht assists.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.