Perez geeft Van 't Schip advies: 'Dan kun je misschien beter ergens anders gaan kijken als hoofdtrainer'

door Bart Veenstra 58

Bron ESPN

Perez geeft Van 't Schip advies: 'Dan kun je misschien beter ergens anders gaan kijken als hoofdtrainer'

door Bart Veenstra 58

Bron ESPN

Kenneth Perez vindt dat John van 't Schip niet moet doorgaan als trainer van Ajax. De analist van ESPN is van mening dat de huidig interim-trainer van Ajax niet heeft kunnen overtuigen en hij raadt hem nu zelfs aan elders een baan als hoofdtrainer te zoeken.

'Hij heeft niet bewezen dat hij in korte tijd structuur kan neerzetten en iets teweeg kan brengen', begint Perez zijn betoog over Van 't Schip bij ESPN. 'Ik vond de wedstrijd tegen AZ echt niet goed, tegen FC Utrecht winnen ze met 2-0. Vanavond zag ik voor het eerst dat er echt muziek in zit. Ik denk niet dat Van ’t Schip voldoende heeft bewezen dat hij met dit matige materiaal echt iets kan bewerkstelligen.'

Perez ziet Van 't Schip niet meer in technisch management van Ajax

De Deense oud-Ajacied denkt niet dat Van 't Schip ook volgend seizoen nog de hoofdtrainer van Ajax is. 'Ik denk dat die toekomst er als hoofdcoach niet is', zegt Perez. In principe is Van 't Schip aangesteld als interim-trainer, waarna hij na het huidige seizoen een rol in het technisch management van Ajax gaat bekleden. Perez denkt dat Van 't Schip dat niet moet doen. 'Als je hoofdtrainer bent geweest, en daarna een soort adviserende rol krijgt of uithangbord van de club wordt, lijkt dat me niet leuk. Dan kun je misschien beter ergens anders kijken of je hoofdtrainer kunt worden.'

Van 't Schip is sinds begin november de trainer van Ajax. De Amsterdamse club begon het seizoen met Maurice Steijn, maar vanwege aanhoudend slechte resultaten gingen club en trainer 'in goed overleg' uit elkaar. In de tussentijd nam Maduro het voor twee duels over. Met Van 't Schip aan het roer klom Ajax op van de (virtuele) laatste plaats naar de vijfde plaats. De strijd om plek drie - een plaats die een Champions League-ticket oplevert - lijkt echter verloren.

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.