Kieft vindt kritiek op Henderson onterecht: 'Hij speelt gewoon naar wat hij is'

door Jari Perridon 25

Kieft vindt kritiek op Henderson onterecht: 'Hij speelt gewoon naar wat hij is'

door Jari Perridon 25

Laatst geüpdatet

Wim Kieft kan zich niet vinden in de kritiek die Jordan Henderson heeft gekregen de afgelopen tijd. De Engelse routinier speelde tegen Aston Villa een uitstekende wedstrijd, stelt de analist in de studio van Veronica. Ook Kees Jansma was positief over de Engelsman.

Henderson wilde zich donderdagavond graag laten zien, zeker met het oog op het EK in Duitsland. Kieft was onder de indruk van wat de Engelsman liet zien tegen Aston Villa. 'Ik vind het een goede gozer. Ook in het veld. Hij neemt de leiding en hij gaat voorop.'

De middenvelder kon niet altijd rekenen op complimenten. Volgens sommigen haalde Ajax met hem een "sobere en huis tuin en keuken-speler" in huis. 'Dat is totaal onterecht', vindt Kieft. 'Hij speelt gewoon naar wat hij is. Dan moet je geen andere dingen verwachten', zo stelt Kieft.

Jansma lyrisch

Collega-analist Jansma is ook positief over Henderson. 'Zondag (tegen FC Utrecht, red.) vond ik hem goed, en vandaag vond ik hem ook weer goed. Ik vond heel Ajax weer uitgebalanceerd. Als je ziet waar Ajax vandaan komt, dan is dit een enorme vooruitgang. Al had Villa met minder inzet gespeeld, ze hebben voor miljoenen spelers aangetrokken. Het is echt een grote club. Dan vind ik dit gewoon een prima resultaat.'

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.