Šutalo is fit genoeg voor Fortuna-thuis; Berghuis nog een twijfelgeval

door Bart Veenstra 165

Bron Ajax.nl

Šutalo is fit genoeg voor Fortuna-thuis; Berghuis nog een twijfelgeval

door Bart Veenstra 165

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax kan tegen Fortuna Sittard weer beschikken over Josip Šutalo. Steven Berghuis is op dit moment nog een twijfel geval, terwijl Steven Bergwijn definitief niet inzetbaar zal zijn tegen de Limburgers. Dit valt te lezen op Ajax.nl.

Berghuis miste de laatste wedstrijden van Ajax vanwege een knieblessure en of hij zondag mee zal doen, is nog maar de vraag. Van 't Schip geeft vrijdagmiddag een update over de aanvallende middenvelder. 'Hij heeft vanochtend getraind en dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven. Verder is Josip Šutalo fit en Steven Bergwijn nog niet zover.'

Lastige wedstrijd tegen Fortuna Sittard

Richting zondag verwacht Van 't Schip een moeilijke wedstrijd. Hij legt uit waarom. 'Omdat het na een Europees duel komt', begint hij. 'Wij moeten de energie van donderdag meenemen naar Fortuna en er vanaf het begin staan. Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is. Achterin staat een speler met ervaring die ik ken vanuit mijn tijd bij het Griekse nationale team (Dimitrios Siovas, red.) en ook de trainer staat bekend om het neerzetten van een goede organisatie. Vanuit daar zullen ze ons willen verrassen.'

Dat Berghuis - en later ook Bergwijn - een rol kunnen spelen in het nieuwe systeem van Ajax, is duidelijk. Van 't Schip sprak daar donderdagavond nog over op een persconferentie. In zijn perspraatje gaf hij aan dat Bergwijn achter Brobbey kan gaan spelen, terwijl Berghuis juist daar weer achter zou kunnen renderen.

Eerder dit seizoen wist Ajax niet van Fortuna Sittard te winnen. Het duel in Limburg eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ajax zal het duel moeten winnen om in het spoor te blijven van nummer vier AZ, terwijl het ook geen averij wil oplopen in het behouden van plaats vijf. Ajax kan tegen Fortuna Sittard geen gebruik maken van Devyne Rensch. Hij is geschorst. De verwachting is dan ook dat Šutalo zijn plek zal innemen. Het thuisduel begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.