Van 't Schip hoopvol over terugkeer Šutalo en Berghuis tegen Fortuna Sittard

door Rick Pasker 103

Van 't Schip hoopvol over terugkeer Šutalo en Berghuis tegen Fortuna Sittard

door Rick Pasker 103

Laatst geüpdatet

John van 't Schip komt op de persconferentie, na afloop van de wedstrijd tegen Aston Villa, met hoopvolle berichten over Josip Šutalo en Steven Berghuis. Beiden waren er in de wedstrijd tegen de Engelsen in de Conference League niet bij vanwege blessures. Maar het duel met Fortuna Sittard van komende zondag zouden ze kunnen halen.

Šutalo raakte vorige week geblesseerd op de training, maar de Kroaat zou zijn rentree kunnen maken tegen Fortuna Sittard. Daar zou hij als vervanger kunnen dienen voor de geschorste Devyne Rensch. Ook Berghuis was er tegen Villa nog niet bij, nadat hij een blessure had opgelopen na een tikje op de binnenkant van zijn knie. Maar ook hij lijkt op tijd fit om zondag te kunnen spelen.

Steun supporters

Op de wedstrijd tegen Villa, die in 0-0 eindigde, kijkt Van 't Schip tevreden terug. De oefenmeester roemt daarin vooral de steun van supporters in de Johan Cruijff ArenA. 'Er hing een fantastische sfeer in het stadion', is Van 't Schip van mening. 'Voor de wedstrijd voelde je al zo'n Europa Cup sfeer en de supporters stonden echt als één blok achter de ploeg.'

In de wedstrijd heeft Ajax weinig weggegeven. 'We hebben ook niet heel veel gecreëerd natuurlijk', aldus Van 't Schip. 'Maar de betere kansen waren voor ons. Brobbey in de eerste helft en een kopbal van Akpom, waar hij net de timing niet goed had. Ik denk dat de hele performance, ook verdedigend gezien, goed was als elftal. Helaas heeft dat niet geresulteerd in een overwinning en het wordt een hele interessante wedstrijd uit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.