Van 't Schip ziet ook voor Bergwijn en Berghuis plek in het nieuwe systeem

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

Van 't Schip ziet ook voor Bergwijn en Berghuis plek in het nieuwe systeem

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

John van 't Schip lijkt voorlopig vast te houden aan een systeem met vijf verdedigers. De trainer gaf na het heenduel met Aston Villa (0-0) in de achtste finales van de Conference League aan dat ook Steven Berghuis en Steven Bergwijn een rol kunnen spelen in het huidige systeem van Ajax.

Dat Berghuis en Bergwijn op dit moment niet beschikbaar zijn, is een van de redenen geweest waarom Van 't Schip heeft gekozen voor het nieuwe systeem. Het systeem pakt op dit moment goed uit, want in de laatste twee duels werd twee keer de nul gehouden. Van 't Schip ziet nu dan ook geen reden om af te stappen van het systeem. 'Het kan ook niet aanslaan, maar het slaat nu wel aan', wordt hij geciteerd door Voetbal International.

'Dan is het aan de spelers die terugkomen, om zich aan te passen aan dit systeem. Die kunnen straks ook in dit systeem spelen', aldus Van 't Schip, die bevestigt dat Bergwijn heel goed naast Brian Brobbey kan spelen en dat Berghuis daarachter kan spelen als aanvallende middenvelder.

Ajax kan voorlopig nog niet beschikken over Bergwijn, maar Berghuis is mogelijk aankomende zondag tegen Fortuna Sittard inzetbaar. Ook Josip Šutalo zou dan weer van de partij moeten zijn. De Kroaat miste het duel met FC Utrecht vanwege een blessure, terwijl hij tegen Aston Villa geschorst was. Zondag zou hij de plek van de geschorste Devyne Rensch kunnen innemen.

Tristan Gooijer

Volgende week moet Van 't Schip wederom puzzelen in zijn defensie. Tristan Gooijer ontving in de slotfase van het thuisduel met Aston Villa namelijk een rode kaart en zodoende is hij geschorst voor de return op Villa Park. 'Dat is weer een leermoment. Het kan ook vermoeidheid zijn, dat hij een soort wanhoopstackle maakt. Omdat hij al vrij veel geel had gegeven en net die rode kaart aan Aston Villa, was het een optelsom. Maar het was niet nodig.'

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.