Hato ziet stijgende lijn bij Ajax: 'Het gaat beter met het team, dus dat is lekker'

door Jon van Dam 16

Bron ESPN

Hato ziet stijgende lijn bij Ajax: 'Het gaat beter met het team, dus dat is lekker'

door Jon van Dam 16

Bron ESPN

Jorrel Hato is tevreden met het gelijkspel van Ajax tegen Aston Villa in de Conference League. De verdediger vindt dat 0-0 een terechte uitslag is en ziet nog genoeg perspectief voor de return van volgende week.

'Het was een volwassen wedstrijd', begint Hato tegenover ESPN. 'Vanuit onze kant was het een prima wedstrijd. Misschien dat we niet heel veel kansen hebben gecreëerd, maar we kregen wel een aantal grote kansen met Kenneth en Brian. Als je de wedstrijd zo ziet, dan hebben zij ook niet heel veel kansen gekregen. 0-0 is wel redelijk terecht.'

Hato is niet verbaasd door de prestatie van zijn team. 'Natuurlijk weet je dat je tegen een goede ploeg speelt, ze staan vierde in de Premier League. Dus je weet wat je te wachten staat. We hebben deze wedstrijd vol vertrouwen geprobeerd te winnen.' Ajax gaf tegen Aston Villa de minste kansen weg van alle wedstrijden dit seizoen. 'Ik heb niet het idee dat zij gevaarlijk werden vandaag. Na Utrecht zie je wel dat het vertrouwen is toegenomen, omdat we toen in die formatie goed speelden. Het gaat beter met het team, dus dat is lekker', zegt Hato.

Hato blij met collega's Kaplan en Sosa

Vervolgens wordt Hato gevraagd naar de samenwerking met Ahmetcan Kaplan en Borna Sosa. De linkspoot is erg tevreden met zijn partners in de verdediging. 'We houden de ruimtes dichtbij elkaar. In deze formatie geven we heel weinig kansen weg. De communicatie is goed en dat is belangrijk.' Ook over zijn eigen prestatie is Hato tevreden. 'Ik zat misschien in een iets mindere fase, maar ik heb wel het gevoel dat het beter gaat.'

Hato weet dat er volgende week nog van alles mogelijk is met de huidige uitgangspositie. 'Vanuit deze wedstrijd kunnen we heel veel meenemen naar volgende week. We hebben nog alles om voor te spelen. Dus gaan we er met heel veel vertrouwen naartoe', besluit de jongeling.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.