NAC Breda maakt korte metten met Roda JC en bereikt halve finale play-offs

door Jesse ter Haar 180

Bron AS

NAC Breda maakt korte metten met Roda JC en bereikt halve finale play-offs

door Jesse ter Haar 180

Bron AS

Laatst geüpdatet

NAC Breda heeft vrijdagavond korte metten gemaakt met Roda JC. In eigen huis won de club uit Noord-Brabant al met 3-1, maar in Kerkrade kende het nog minder moeite met de opponent. NAC Breda ging met een 0-5 zege terug naar huis en bereikte op die manier de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie.

FT | Roda JC - NAC Breda (0-5)(1-8

Zoals gezegd eindigde de heenwedstrijd tussen NAC Breda en Roda JC in een 3-1 overwinning voor de mannen uit Breda. Voor Roda JC was dit de volgende klap na het dramatische einde van de reguliere competitie. Op de laatste speeldag verloor de club uit Kerkrade met 2-0 op bezoek bij FC Groningen. Hierdoor promoveerde niet Roda JC maar FC Groningen direct naar de Eredivisie.

Vrijdag had Roda JC dus een 3-1 achterstand goed te maken. In de eerste helft kwam het nog niet tot scoren, maar NAC Breda lange tijd ook niet. Vlak voor de thee was het echter Boy Kemper, oud-speler van Ajax, die de ban brak. Het bleek de opmaat voor meer, want vlak na de rust en gaandeweg de tweede helft - waarin de wedstrijd door bekertjes op het veld ook tot tweemaal toe stil kwam te liggen - nam de uitploeg meer afstand. Via goals van Dominik Janosek, Roy Kuijpers, Martin Koscelnik en Sigurd Haugen zou het uitlopen tot een 0-5 overwinning.

Door de zege plaatste NAC Breda zich voor de halve finale van de play-offs, waarin het uitkomt tegen FC Emmen of FC Dordrecht. Die twee ploegen vechten zaterdag nog uit wie de andere halve finalist zal worden. De twee genoemde clubs maakten het verschil nog niet, speelden met 2-2 en dus ligt alles nog open.

Opstelling Roda JC:

Bucker; Reith, Didden, Koglin, Muller; Kongolo, Spieringhs; Van der Heide, Ouaissa, Ould-Chikh; Sejk.

Opstelling NAC Breda:

Van de Merbel; Lucassen, Martina, Van den Bergh, Kemper; Staring, Jensen; Kuijpers, Omgba, Janosek; Haugen.

Doelpunten:

0-1 Boy Kemper (44')
0-2 Dominik Janosek (49')
0-3 Roy Kuijpers (59')
0-4 Martin Koscelnik (76')
0-5 Sigurd Haugen (79')

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.